Something fun before I go

Justja. Ska bara slänga in en bild, kolla in denna ur söta Coca cola burk!! 150ml är det, huuuur söt. Jag och Nadja hittade dem på Sainsburys där vi även hittade ballerina kakorna. Jag var bara tvungen att köpa den! Fanns i 7up, Coca cola light, Tango mm. Ska nog börja samla? HAHAHA.


Gullig liten Cola burk eller vad? :)

Så här såg jag föresten ut innan bion :P

Good nightie my dear onesss

Nu är det kväller. Ska väl glo på nån film eller så innan jag lägger mig. Fan att jag inte tog med fler filmer hemifrån :( får gå till Blockbusters och hyra film imorgon tror jag.. Kvällen idag bestod iaf av tv tittande, äta pizza och ett glas vin med värdfamiljen. Så det var helt okej. Mamma och Staffan käka minsann plankstek idag, är man avundsjuk eller? ohja! :D Hahaha.

Pratade en stund med mamma och Staffan genom msn med mikrofoner, det var mysigt. Det är alltid mysigt att pratas lite med mina kära där hemma! :) Jag saknar er.

Idag har varit den svåraste dagen hittills när det gäller sånt faktiskt. Längtan alltså. Jag har velat vara med min mammis, min Staffis, min Swintis och Harmis, min Marinis och Maxis, Jockis, Tobbis, Bellis, Ellis, Karro, Verris. Har saknat alla ovanligt mycket idag. Hoppas på att få fler och fler vänner här borta nu så jag kan umgås med folk iallafall, slippa tänka på alla de underbara där hemma. Men det var som sagt skönt att prata med mamma och Staffan, det värsta av längtan trubbades av tack vare att bara få prata lite grann, höra deras röster. Imorse pratade jag även lite snabbt med Jocke, Tobbe och Ella. Myyys. Det gillar vi.

Här kommer några bilder från dagen iallafall - enjoy!


Jag imorse. höhö

Jag, Ruby och Teddy framför Monument!
Där elden startade då det brann i hela London.

Deb! :)                                   Ett piratskepp! :P

Folk, där vi satt och åt :)

The Gherkin - är inte det en svensk designad byggnad?

På väg tillbaka över London Bridge - Ruby och Martyn!

Såg fina Tower Bridge - tänkte på mammis, sist vi var i
London fotade vi ju den på kvällen! <3

Change of plans, yes

Ska inte träffa Johanna ändå. Hon ska umgås med sin aupair familj vilket jag förstår att hon vill göra första kvällen och allt. Men tråkigt då har jag inget att göra :/ men ja, kan vara skönt att bara vara hemma också.

Vi var iallafall iväg till London, till Borough market. En massa mat fanns det där! :P haha. Vi köpte lite mat och satte oss vid Thames, mysigt. Såg en massa coola byggnader däromkring också och båtar.

Bilder kommer sen!

Borough market London and seeing Johanna

Yep, that's my plans for today. Debs frågade nu på morgonen om jag ville följa med dem till Borough Market i London, det ska visst vara massa olika mat från hela jorden där och så. Kan bli kul :P sen på eftermiddagen så skulle Johanna ringa när hon flyttat klart så ska jag träffa henne. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske gå till nåt konst galleri eller så :P

Jaja nu vet jag inte vad mer jag ska skriva, så bye for noooow.

Michael Jackson's This Is It

Har kommit hem från bion nu! Jag och Nadja såg "Michael Jackson's This Is It" och den var bra! Som en dokumentär typ. MJ var så himla bra på att showa, himla tråkigt att hans fans inte hann se denna showen på riktigt :( det var typ delar av repetitioner som filmen bestod av, riktigt mäktigt.

Jaja. Innan bion gick vi och köpte godis och dricka. GISSA vad jag hittade!!! Jo Ballerina Kakor!! Gissa om jag blev nöjd?? Gissa om jag köpte ett paket? JA OCH JA! :D sen hittade jag en minimal Coca Cola burk, var tvungen att köpa den för att den var så söt och liten! :)

Nu ska jag äta ballerina kakor och glo på Scrubs sen sova, PUSS!


OHYESS me love them cookies!

Going to the pictures later

Jag ska möta en tjej som heter Nadja vid South Woodford senare. Vi ska gå på bio :) Har aldrig träffat henne men hon verkar schysst! Svensk är hon också och bor inte såå långt härifrån! :D

Vi har inte bestämt vilken film vi ska se än, hon ville eventuellt se Michael Jackson filmen. Mig spelar ingen större roll vilken det blir faktiskt, ska bli skönt att komma ut lite iallafall.. :) och inte bara tänka på Design och de andra man förlorat detta år :(

Nästa vecka är det också 10 år sen min pappa dog. TIO ÅR! Kan ni tänka er. Det är mer än halva mitt liv. Konstigt. Jag saknar dig pappa! Tur iallafall att jag haft Staffan största delen av dessa år. Lilla plast pappa :) Jag är så glad att jag har turen att ha en sån underbar familj över huvud taget. <3


Det är kallt här inne! Satte nyss på elementen, börjar känna hur jag tinar upp..
eller ja, Tiinar upp höhö :D

Jag fick äntligen upp lite bilder på väggarna här för nån dag sen föresten!
Känns braa :)


Lillevangs Design

Nu har det hänt igen... En som betydde mycket för mig har rest iväg upp till himlen. Denna gång var det min fina, underbara, snälla Design. Min d-ponny som jag visserligen sålt, men alla minnen, alla stunder, glömmer jag aldrig. Jag önskar att jag gjorde som jag så gärna ville den där sista veckan i Sverige - jag tänkte varje dag nästan att jag ville åka och hälsa på dig. Men det hanns inte med. Nu är det för sent.

Jag ångrar så mycket när det gällde dig Design. Hade velat haft mer tid med dig. Hade kunnat, varför gjorde jag det inte? Det kan jag inte ens svara på själv.. Du var den gulligaste häst jag träffat, så himla snäll och go. Gjorde alltid ditt bästa, ibland för att komma undan saker haha ;)

Nu har du iallafall inte ont mer. Jag vet att du hade det bra den sista tiden. Jag saknar dig Dessisessi, min kärlek till dig tar inte slut fast du är på andra sidan <3

* 27/4  1992
+ 30/10  2009


En av mina favorit bilder på oss <3

I miss you darling!

Sötnos, gäspa alltid just när man skulle ut och rida..

Jag älskar dig, Lillevangs Design! <3

How I met your mother

Nu sitter jag här och halvglor på How I met your mother och halvglor på datan :P Har slutat för dagen, rätt skönt faktiskt. Jag försökte steka pumpa frön förut (ni vet så de blir knapriga och goda) men jag hade nog i för mkt olja tyvärr.. Men men! När jag hämtat Ruby från nursery så åkte vi tunnelbana hem igen, sen orkade inte Ruby gå för det är ju en bit hem från stationen. Så jag bar henne en bra bit haha. Vi drack lite te och sen åt vi bakade potatisar med smör och ost - MUMS! :) hur gott liksom. Så kom Debs hem och nu är jag som sagt ledig.

Imorgon ska jag bara stryka sen är jag ledig för resten av helgen! YAYY! :)

That was a tough one!

Höhö nu har jag städat klart. Hoppas jag. Förra veckan hade jag visst missat några grejer, ooooops. Men idag har jag gjort allt på listan utom en sak tror jag. Hoppas verkligen det. Vill inte göra bort mig mer. HAHA!

Mitt minne fortsätter att skämma ut mig, gång på gång på gång. Imorse tog jag Ruby till nursery ensam för första gången - tror ni inte jag glömmer hennes ryggsäck hemma? Tur som var har hon en i nursery som hon glömt förut, puuuh. När jag lagade mat ringde jag upp Debra på jobbet för att fråga en rätt viktig sak angående maten - när hon svarar har jag glömt vad jag skulle fråga!! :O frågar en annan fråga som jag visserligen behövde svar på men som inte var sååå viktig. Till slut kom jag iallafall på vad det var jag skulle fråga, efter en massa "ooh sorry I just forgot what I was about to ask! I just thought about it and now it slipped away! I'm so sorry! Oh now I remembered, how do I...." HAHA alltså.. Jag börjar bli senil. Inte ens 20 och börjar bli senil. BRA, TIINA, BRAAA! :P

Nej usch jag hoppas jag inte ska glömma mer saker idag iallafall. Har städat och donat och jag hoppas verkligen de blir nöjda idag. Har lagat maten också - pumpasoppa som ser rätt äcklig ut och smakar...ingenting typ. Hur mycket kryddor jag än har i!! Det luktar gott men smakar typ inget. Håller på och gör bakade potatisar till maten också ska snart ta bort folien. Hoppas att de blir goda åtminstone så får man väl äta dem om inte soppan duger! haha :D


Trött nu efter städningen? Ehh jaaa :(

Long and busy day, indeed!

Idag har jag haft en lång och busy dag men det är lugnt. Vad är man här för liksom :P Har iallafall bland annat fixat frukost åt Ruby, varit iväg och handlat med Debs och Ruby, varit på biblioteket och i lekparken med Ruby, fikat lite snabbt på Costa, gjort middag och gått igenom veckoschema med Deb. Puuuh :) sen har jag ju gjort annat med som vanligt, diskmaskin och så.

Imorgon är det städ dag för mig, bläääääk på det. Fick en hel sida med saker som ska städas, HEHH! kuuul. Nej men det är lugnt. Tråkigt är det att städa bara :) Imorgon ska jag även lämna av och hämta upp Ruby från nursery. Vi ska åka buss. Det går nog bra :)

Här kommer några få nya bilder, heeere we go.


Några flygplan som flyger häromkring? Fint blir det iallafall :)

This is my station!

Var på British Museum igår med Johanna :)

Jag och Johanna!
Observera mannen bakom oss. Längden på hans hår?!?!

I am tired, going to watch Scrubs

ja, rubriken säger nog allt.

Har iallafall haft en trevlig dag med Johanna idag, berättar med imorgon + bilder. TJOHEJ! :)

Almost time to go

Om typ en halvtimme ska jag väl börja bege mig till Loughton station. Och åka in till London :) Ska möta Johanna vid Holborn, hehe. Blir väl British museum, fika någonstans, kanske en sväng till Covent garden och käka? Alla säger åt mig "You should go to Covent garden! I think you'd love it!" haha. Jaja det visar sig vad det blir hihi.

Har gjort det vanliga idag, tömt och fyllt diskmaskin, tvättat. Även gjort frukost åt Ruby samt åkt med henne till Debden :) De visade mig runt lite där sen gick vi hem till Leanne och dem, lekte lite med barnen innan jag åkte till Loughton igen. Har nyss ätit lunch - skink/sallads/ost macka och en yoghurt, var inte så hungrig. Konstigt, jag är inte så jätte hungrig så ofta här. Weird! :P Däremot är det lätt att käka lite kakor eller chips på kvällarna.. FY på mig! :D


Scrubs - My unicorn

Alltså jag måste bara dela med mig av ett avsnitt av Scrubs som jag kollade på igår.. Det är så jäkla bra! :D  Jag låg och skrattade för mig själv och tänkte på Marina! :)


Early evening tonight..

Jag känner mig alldeles slut idag! Förstår inte varför. Har ioförsig gjort ganska mycket idag, samt all promenad med Sarah igår, okej det kanske finns en anledning till att man har en halv seg dag idag! :)

Ska kolla om det finns något bra på tv annars ska jag glo på nån film sen sova. Ska upp rätt tidigt imorgon och åka iväg med Ruby och så innan jag är ledig ju :)

Måste vila fötterna inför imorgon.. höhö :D

Had quite a nice day today!

Idag har jag gjort rätt mycket faktiskt! :P Först så vaknade jag ju och klev upp och käka frukost, sen åkte vi och storhandlade på Sainsburys. Jääklar vad mat vi köpte! XD men men. Så kom Leanne över med sina barn Evie och Jack (Ruby's pojkvän höhö) och vi drack lite te och så. Så gick vi till parken med barnen och lekte en stund, sen åkte besökarna hem och vi åt lunch, tomatsoppa :D Jag gjorde en sån där curry som jag gjorde häromdagen, Debra tyckte att det var så gott att vi åt det idag igen haha, fast senare på kvällen då.  sen tog vi det lugnt lite och lekte, sen drog Deb och Ruby upp på stan och gjorde nåt. Jag tog det lugnt hemma och plockade ur diskmaskinen och så sen gick jag till Loughton för att möta Deb och Ruby. Vi möttes och jag och Ruby gick till Loughton Leisure Center där Ruby är med i en slags grupp där de springer omkring och gör olika övningar :) Satt utanför och väntade, lyssnade på ipoden typ.

Så kom Deb och vi gick till bilen och åkte hem och satte ris på kokning sen har vi ätit. Gott var de! (Y) har lekt med Ruby efter maten, med en stor ballong. Haha! Även druckit en kopp te, haha jag älskar hur mycket te dom dricker här! :D haha.

Imorgon ska jag åka tunnelbana med Ruby till Debden, där vi ska möta upp Leanne och co. Ruby ska nämligen vara med dem på tisdagar, det är hon alltid. De ska visa mig runt lite i Debden innan jag beger mig hemåt också. Runt 14 ska jag träffa Johanna, en svensk tjej som bor i Clapham. Vi ska nog till British Museum! It will be great fun.


'cooking hehehe

Now my feet ache just a little

Jag har haft en jätte mysig dag idag! :) Vi åkte ju iväg till Epping forest och gick runt lite vid en fin damm med massa fåglar, jättefint var det! sen åkte vi lite till, till en annan plats och gick lite där. Sen gick vi till en pub och köpte te och drack det medans Ruby lekte i en lekpark. Så åkte vi hemåt men först åkte vi upp högt upp nånstans, och därifrån hade man en jättefin utsikt ända bort till London! Helt galet fint var de :) Så fick jag sms av Sarah att hon var framme vid stationen så vi åkte dit!

Vi gick upp mot stan och pratade och så, hon var jätte trevlig! :) Vi gick i affärer, jag köpte ett par mysbyxor då jag glömde mina hemma i Hemlinge! Sen käkade vi på KFC, det var GOTT! haha. Sen gick vi lite till, och gick till parken och promenerade. Vi gick förbi ett stall, såg hästar, åååååh vad mysigt! Gick hem och drack lite vatten, sen gick vi till stationen och hon åkte hem. Hon var jätte snäll och vi bestämde att vi ska ses nån gång snart igen! :D


Cow with huge horns! :)

Sarah och jag på promenaaad :)

Skönt med myyyys byxor :D

I hope this will be a good day

Imorse var jag såå vänlig att jag gick upp tidigt och satt och kollade på tv med Ruby och gave henne lite att äta så fick Deb och Martyn vila ut lite :P Haha det gjorde mig ingenting, jag hjälper gärna till när jag ändå är vaken. Dessutom var det roligt. Vi klädde ut oss lite och sen lekte vi med dockor, höhö! :D

När vi kollar på tv så brukar Ruby efter en stund cuddle up mot en, alltså, typ komma närmare och luta sig mot en. Idag gjorde hon det och efter ett tag så pekade hon på sig själv och sa "I..... love...." sen pekade hon på mig "...you!" hahaha huuuur söt är hon!! :)

Snart ska vi allihop (tror jag) åka iväg till Epping forest (tror jag det var, mitt minne idag alltså..) och promenera lite i skogen, nice! :) sen släpper dem av mig vid Loughton station så jag ska möta upp Sarah. Spännande, oh ja! :)


Going to the forest, yaaay

höhö

It's something that's fun

Har varit på bio med Debs idag. Trodde Ruby skulle följa med men hon ville inte det haha :P så vi kollade på "UP" själva haha :) den var bra. Väldigt sorglig emellanåt! Men den var också rolig och så.

Imorgon ska jag träffa Sarah, den franska au pairen som bor här i närheten. Kan bli kul! :) Hoppas hon är schysst och att vi "passar" då har man ju en kompis här i närheten!

Idag har jag också camat med mamma/Staffan och Marina, med Marina pratade jag också eftersom båda har mikrofon, HAHA fan vad kul det var!! Vi typ as garvade och pratade och fnissade och skrattade. :) Sen kom Ruby in så mamma och Marina såg henne också! :)

Nu ska jag kolla på Harry Potter och Halvblodsprinsen, yaay! :)


Happy Tiina hihihi


The two Odensviers.. and a baby!

Hälsade som sagt på hemma hos Katrin igår, det var niceee. Två Odensviare i England, trevligt värre. Här kommer bilderna som lovat.


Käääätrin!

Sure was good to see you! :)

Lille Arthur käkar ris kaka. Söt! :D

Me like the green thingy I bought

Igår var jag ju då i London. Gick in på Primark - folk var som galna som vanligt. Sjuuuukt varmt var det. Det kändes riktigt konstigt att vara där utan min fina mammis!! missyou<3 köpte iallafall en grön stickad tröja. Jag gillar den! Tänkte först ta en svart men så tänkte jag nej, jag kan inte BARA ha svarta kläder! Grön och röd (och svart) är ju mina favorit färger också så det passa ju bra med en grön en då det inte fanns i rött :)

Gick också in på New Look och de hade inte de där skorna i storlek 37 där heller, suuuuck :( så jag har ingen aning vad jag ska köpa för skor nu! men men :P


Okej, jag ser creepy ut på denna bild... :P

Vad tycker ni?

It's a bit scary

Godmorgon allihopa! Idag känner jag mig lite trött och seg, kanske för att det regnar och kommer att göra det hela dagen idag, haha! :P

Imorgon ska jag kanske träffa en tjej som heter Sarah som är aupair i Chigwell, det är ju nära här! Vi har snackat en del på Facebook och så, har bytt mobilnummer och hon är från Frankrike. Lite läskigt är det ju att träffa folk man aldrig träffat förr men man måste satsa för att vinna vet ni!

Ska förhoppningsvis träffa en som heter Johanna nån gång nästa vecka, hon är svensk och bor i Clapham. Fick numret till henne av Debra :P så nu hoppas jag kunna skaffa lite vänner höhö :)

Good night, sleep well ok?

Nu ska jag sova, är trötter haha! Har varit i Clapham idag, klarade mig ända hem till Katrin alldeles ensam! Är man bra eller! haha. Frågade folk om jag var på rätt väg emellanåt, men whatever ;) Tog tunnelbana, sen buss sen buss. Det gick ju alldeles prima! Så käkade vi lite god lunch och gick och kollade runt i Wandsworth sen promenad med lille Arthur. It was great! Härligt att få prata lite svenska och få träffa en gammal vän liksom, mitt i allt det okända och ovanliga :) Och bebisen var så söt!

Nu på kvällen har jag tagit det lugnt, pratat och kollat på tv med Debs och Martyn, druckit ett glas vin :) Bilder från dagen med Katrin kommer imorgon, orkar helt enkelt inte nu! :) Glömde ta bilder senare.. oops :D


Ummm... hehe

Ska alldeles straxt bege mig in till London, ska hälsa på Katrin! Vet inte riktigt hur jag kommer dit men det är ju en annan fråga. Ska väl ta och plocka ur disk maskinen sen börja gå!

Vi höööörs sen! :)

Afternoon walk in the park

Tog en promenad i parken nu på eftermiddagen. Det var mysigt. Lite natur, lite folk, lite KOR!!! Ja, KOR ett eller två stenkast härifrån! Känner man sig som hemma eller? hahaha. Dessa kor har enorma horn. Söta är dem, ser väldigt stora ut jämfört med våra hemma i Hemlinge.

Mötte på en tjej som var ute och gick med sin hund. När vi möttes sa jag "Really cute dog!" och hon berättade lite om den, att den var bara 15 veckor och lite så. Så fick jag hälsa på den :) den var sjukt söt.


HAHA bilden till höger, HAHAHA!!
Av nån anledning tänker jag på Marina när jag ser den!

Några el trådar?

Alltså, VET NI hur många Mini Cooprar jag ser DAGLIGEN?
Det stavas  L - Y - C - K - A!

I went to the park..

.. gick över en liten bro och voila! Koooor!

Tiina kände sig nästan som hemma

På väg tillbaka!

English SIM card - check!

Nu har jag ett engelskt sim kort till telefonen. Vet inte om jag valde fel eller om de lurade på mig något, haha! :P det visar sig väl om jag behöver fylla på mobilen ofta eller inte! Gick in på New Look idag igen, frågade om de hade de där snygga skorna i storlek 37 - heeeey krymper mina fötter eller vad är det frågan om?? 38an var för stor, även med tjockare strumpa skulle jag tro. Vanligtvis har ju jag storlek 38 eller 39! HAHA men men, de hade dem inte i strl 37 men om jag ska till Katrin imorgon kan jag gå in på New Look inne i London och se om de har dem där!

Föresten. Inne på Superdrug (typ smink, skincare, medicin affär) frågade en tant vad jag använde för hårfärg när jag färgar håret!! Haha. Jag hörde henne bakom mig några sekunder innan "Oh I want the color of.. oh something like that!" så pekade hon väl antagligen på mig. Jag sa att jag bara haft i slingor så det mesta är min egen hårfärg. Hon sa "So you haven't put any honey - like color in it? Ok thanks anyway sweetie" och trippade iväg. HAHA! :D

Some pictures from Loughton:


Knasig dammsugare..?

Jag måste ha gått upp minst 1 kg sen jag kom hit?! :P

Fint väder var det idag! (Y)

Gick en annan väg "hem" idag förbi en kyrka! :)

Tiina the cleaning lady?

Nu har jag städat färdigt. SHIT alltså haha. Jag hoppas verkligen att jag kommit ihåg att göra allt nu men det tror jag. Har dammsugit, moppat golv i kök och hall, tvättat köksluckor, speglar, dammat, strykit, tvättat. Scrubs är på nu, yaay! Me like channel E4, typ jämt bra serier där som Scrubs, How I met your Mother, Vänner :)

Jag är seriöst helt trött nu, skulle egentligen ta mig en dusch och gå in till Loughton och kolla efter engelskt SIM kort men jag orkar inte riktigt än. Måste vila några minuter till.

Curry curry nam nam

Idag har jag blivit medlem på biblioteket här i Loughton, det kan ju alltid vara bra! :) Debra hjälpte mig sen var hon tvungen att gå ett tag så jag och Ruby kollade på böcker och sånt. Lånade tre böcker åt Ruby också, sen gick vi och handlade lite saker till maten. Gick till Costa och satte oss och väntade på Debs, bläddrade lite i böckerna vi lånat och lekte arg - leken (inte arga leken! haha)

När hon kom dit så fikade vi lite, eller ja vi drack te :) sen iväg till Ruby's simskola. Hon var riktigt duktig, simmade på ordentligt! :D

Kom hem och jag var ledig ett tag, sen lagade jag curry! Alltså, typ som kyckling gryta! Det roliga är att det inte var någon curry i grytan, men här säger man "make a curry" även fast det inte är curry i det, bara det är lite starkt och typ kanske indiskt vad jag förstått.. HEHE det blev iallafall smarrigt! :) Debra hade hyrt två filmer, vi kollade på en medans vi åt, "En shopaholics bekännelser" :P

Nej nu är jag lite trött och ska snart sova. Imorgon är det städ dag! Puuuuuh! :P

To a very special niece

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN IZABELLA! :)

Jag hoppas att din dag kommer att vara super bra!

I love you! :)


<3 <3 <3 <3 <3

My afternoon in pictures

Min lediga eftermiddag tillbringades mestadels i Loughton! Jag hittade dit med min saftiga karta, som jag skrev tidigare, spilldes Ruby's saft ut på den haha men jag ritade tillbaka de förlorade strecken alldeles rätt! ;) Jag gick omkring och kollade i bok affärer, kort affärer, kläd affärer, sko affärer. :) Tog en fika på Costa alldeles ensam, åt en panini och drack svartvinbärs te medan jag läste lite i en bok jag köpte idag, "Last chance saloon" skriven av Marian Keyes!

På hemvägen gick jag nästan vilse haha, men jag lyckades ta mig hem utan större problem. För ett tag sen pratade jag,  Debra och Martyn om olika bra ställen att besöka i London, ska bli kul! På fredag ska jag troligtvis hälsa på Latrin Lavin (Katrin) samt gå lite på oxford street. Jag vet att ni alla vill se en massa bilder så här kommer några!


Snygg karta va! (Y)

Loughton, yaaay!

På väg hemåt!

I made it back! (Y)

Jag och mina böcker.. höhö

Biscuits are delicious, aren't they?

Nu är jag ledig resten av dagen! Ska försöka pallra mig in till Loughton och kolla i lite affärer, lovade också att lämna tillbaka filmen vi hyrde igår :) Jag och Ruby gick till parken idag och jag tog med mandariner och saft åt henne och dricka grejen spilldes ut lite i min väska och den braiga kartan som Deb och Martyn skrivit ut åt mig är numer oläslig!! Vad ska jag ta mig till? :P Får kolla på kartan på internet och försöka rita upp den igen hahaha! Men jag tror att jag kommer ihåg vägen iallafall, men det skulle ju varit bra med en karta utifall att..

Har föresten kommit på att Ruby älskar kakor lika mycket som jag gör. Hon frågar hela tiden "Tiinaaaa, could I have a biscuit?" haha sen hade ju Debra ställt in en stor burk kakor i mitt rum när jag kom hit i söndags och när jag ska ge henne en kaka går jag mot köket och då säger Ruby "nooo, I'll show you where the biscuits are" och så tar hon mig i handen och så går vi till mitt rum och hon pekar på kak burken, HAHAHA! :D Bara för att jag hade fått en del choklad kakor och dem i köket är inte chokladiga hahaha!

Aja nu är jag som sagt ledig och ska snart ge mig iväg :)

We had a nice time, didn't we?

Då var denna dag avslutad! Den har varit trevlig, det känns fortfarande jätte konstigt att jag är här! Började dagen med att åka förbi nursery och där Ruby's skola kommer att ligga. Jag är helt förvirrad just nu, hoppas verkligen att jag kommer att hitta sen! :P haha. Sen fikade vi på Costa med Debra's kompis och hennes barn, det var trevligt! Kompisen äger tydligen en ponny som hennes son brukar rida på och som jag ska få hälsa på! Kul! :D kanske kommer att börja rida igen när man är här, vem vet ;)

Sen handlade vi iallafall lite och åkte hem och åt lunch. Före lunchen hoppade jag och Ruby i studsmattan, haha det var askul! Ruby försökte lära mig sånger och lekar som de brukar leka här i England, det är ju bra att hon har tålamod iallafall, haha! :D Sen åkte vi till Loughton och kollade lite grann, kollade bland annat in New Look! :D Så bra affär alltså! ska lätt gå dit imorgon! :) Vi hyrde en film också, Bee Movie. Sen åkte vi till sport stället där Ruby hade någon aktivitet. Dit hittar jag nog iallafall så det är ju bra! :D sen hem igen och leka lite och sånt, åt mat. Har kollat på Bee movie lite men ska se hela med Ruby imorgon! :)

Har fixat internet till min laptop nu också, det är ju skönt. Haha det var lite problem först men sen funka det iallafall! Nej nu är jag trött, ska upp tidigt imorgon dessutom och ha hand om Ruby själv. Var egentligen planerat att Debra's kompis skulle ha henne imorgon men hennes barn har blivit sjukt så man vill ju inte riskera att Ruby också blir det. Så imorgon har jag Ruby själv första gången, spännande och roligt! HAHA när Deb sa det till Ruby, att vi skulle va själva, sa hon "horaaay!" haha (hurraa!)


När jag packade upp igår :P

Utsikt från rummet

Första kvällen :)

Ruby tog kort på mig på Costa idag :P ser rätt tjock ut hahaha :D

Köpte ett snyggt halsband på New Look för bara £3 ;)

In England, I am!

Hinner bara skriva snabbt, jag är iallafall i England, flyget gick bra och allt gick bra :) Fick en äppel juice i bilen på väg "hem" av Debra som hon hade köpt, välbehövligt jag var så törstig så haha! :D

Har inte trådlöst internet än, Martyn ska hjälpa oss med det ikväll för han är på jobbet nu, så jag lånar Debras nätverkskabel en stund!

Ska iväg och utforska Loughton lite snart med Debra och Ruby, de ska visa mig runt och sen ska vi träffa några av deras kompisar, huuja! :D

It feels good!

Saknar redan familjen och vännerna men just nu känns allt fortfarande så overkligt faktiskt!


Me like it here, yes I do!


Good bye for now Hemlinge!

Nu ska vi snart åka till Jocke :) Svårt att säga hejdå till alla, och till vårat fina Hemlinge! :)

Nästa gång jag uppdaterar bloggen är det från England, får se om det blir nåt ikväll annars blir det väl i veckan! :P Ha det så bra allihopaa!


Hej då huset! :) Hoppas det är snö när jag kommer hem! :D

It's ooooon, baby!

Nu är den här. Den stora dagen. Söndagen den 18 oktober!

Har packat och plockat och försökt komma ihåg allt, jag hoppas verkligen att jag inte glömmer något viktigt. Vid 9.30 ska vi börja åka mot Eskilstuna och träffa syskon och äta lite smörgåstårta. :) Jag har sagt det förr och säger det igen, synd att Marinis inte kunde vara med bara! Men är ju fullt i bilen tyvärr.

Bella och Verra har skrivit på lappar, ritat bilder och sagt till mig ända sen de kom, att "du får inte åka", "nej åk inte", "stanna kvar hos oss" och det är så hjärtskärande. Men samtidigt vet jag ju att de överdriver lite granna också! :) De kommer att klara sig fint med alla andra här hemma. Sen så ses vi ju snart, redan till jul.

Nej nu ska jag nog gå och kolla igenom packningen ännu en gång och fixa de sista sakerna!

I'm almost on my way now

Nu har jag checkat in på flyget genom internet!! :D Har valt sittplats också, valde såklart fönsterplats hihi! Åååh vad spännande, nu är det snart dags! Kan ni tänka er det? Imorgon den här tiden landar jag på Heathrow och är AS NERVÖS! :)


Wiiiiiieeh!

Weird is what it is

Har packat en del i resväskan nu. Ska snart ta och kolla om man kan checka in flyget och välja sittplats! :D Åååh. Det är spännande. Det är läskigt. Det är kul. Det här kommer att bli sjukt bra!! :)

Föresten. Om exakt två månader kommer jag hem igen för att fira jul. Haha vad konstigt det känns, har inte ens kommit iväg än men ändå vet jag att vi har bokat flyg hem till Sverige för jul! :P Ska boka flyg tillbaka efter jul till England igen nu i veckan. Blir nog nyår i det Engelska landet. KUL!!! :D

Föresten så blir hejdå saken med syskonen i Eskilstuna imorgon hemma hos Jocke. Blir nog bäst så. Tyvärr kan ju inte Marina följa med då, det är fullt i bilen :'( Därför jag sa hejdå till henne idag <3


HÖHÖHÖHÖH :D

Goodbyes aren't fun at all

Idag åkte jag, mamma, Bella och Verra in till stan en sväng. Ringde Marina och bestämde att vi skulle mötas på stan. Ringde upp igen efter ett tag och då lät Marina as sur, och det lät som att hon bara la på luren så då gjorde ju jag med det, men hon hade inte lagt på! Så jag fick världens dåligaste samvete när vi väl möttes, kände mig jättedum som bara la på!! Haha. Hon hade inte varit sur på mig iallafall utan på en as jobbig tant inne på mat affärn. Så det var ju bra att det inte var mig hon var sur på iaf! :P

Vi gick till Hemköp och så, sen mot parkeringen och det var dags att säga hejdå till Marina och Max. Kändes så himla konstigt, jag och Marina är ju systrar men också bästa vänner. Vi ses minst nån gång i veckan, oftast mer. Vi har våran sjuka, galna humor, jag lovar er, den är riktigt twisted och det är knappt aldrig någon som förstår utom vi. :) Kommer sakna Marina så himla mycket! Och lilla Max, tänk vad han kommer ha vuxit när jag kommer hem! Fina söta lilla Max som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Inte alltid man får vara med när en sån liten en kommer till världen och just jag och mamma var ju med när Maxisen kom till oss. :)

Jag höll på att börja gråta, det satt där i halsen och vällde upp i ögonen men det kom aldrig riktigt ut, tur det kanske haha! Det kändes på ett sätt som att "aa men vi kommer ju ses nästa vecka". Då var iallafall det första hejdået avslutat.

MARINA, FIXA DIN DATOR SÅ VI KAN MSNA! :D
Jag älskar dig syrran, min bästis, min kumpan, min häxsyster!


Jag ska hälsa till Harry från dig Marina! :D

A lovely dinner with lovely people

(glömde posta detta inlägg igår, sorry guys! :D )

Jaha då har man råkat ut för årets skämt, bra då var det avklarat! :P

För typ två veckor sen sa Staffan att hans jobbarkompis, en kvinna, att hon hade jobbat i London som au pair för några år sen och att hon gärna ville träffa mig och snacka lite, berätta om hennes au pair tid och sånt. Jamenvisst sa jag, varför inte? Sen dess har Staffan då och då nämnt detta och nu ikväll sa han att det är ju idag hon ville träffas. Visst tänkte jag och vi åkte in till stan allihopa, jag, mamma, Staffan, Bella och Verra. Så åker han bara förbi Big Inn, vilket jag trodde var platsen där vi skulle mötas. Så säger Staffan att han fick nyss ett sms och att det nog var hon, tänk nu på att Staffan aldrig tar med sin mobil någonstans förutom till jobbet, så jag tänkte ju att ja men då är det väl hon som smsat. Vi åkte vidare och mot tågstation, då började jag tänka att men vad är det här egentligen? Sen kom jag på det! Vi är ju på väg mot Restaurang Gillet!! :D

HAHAHA, det fanns alltså ingen jobbarkompis som varit au pair utan som vanligt skulle Staffan bara jävlas med mig för att sen överraska med ett besök på familjens favorit restaurang dit vi går väldigt sällan, endast vid speciella tillfällen! :)

Vi åt god mat, jag åt fläskfile med kantarellsås och potatisgratäng och stekt squash, MUMS. Sen blev det lite efterrätt också, det var väldigt gott, en slags varm bakelse som smakade som en blandning av kladdkaka och chokladpudding, med grädde. De andra åt också en massa smarrigt.

Detta var en mycket trevlig och oväntad överraskning, TACK! Staffan har spelat sin roll väl och jag förstår inte hur han kan ha ett sånt "pokerface" haha!
En till sak jag inte förstår är att ni andra kunnat hålla er dessa veckor utan att avslöja er?! hahaha!



Usch, jag hade inte ens fixat håret eller tagit på mig finare kläder ju!! Hade jag vetat vart vi skulle hade jag ju sett lite mer välvårdad ut haha!

Oh this is just.. not fun.

Håller på och försöker fixa så alla syskon kan ses nu i helgen innan jag åker. Men det verkar ju vara så himla svårt. Kan inget nånsin bara gå bra? Suck. Mig spelar absolut ingen roll om vi ses imorgon eller på söndag, det vi vet är att Staffan helst inte ville att det var på söndag. När allt krånglar såhär känns det som att jag bara vill åka direkt till Arlanda och så ses vi till jul istället. Vill ha trevliga, lugna, sköna sista dagar nu..

Snart kommer Staffan hem med Bella och Verra iallafall, får se vad han säger.

Jag säger iallafall bara en sak. SUCK!!!!!



@!&?$%¤

The last weekend in Sweden..

.. for quite a long time! :) Nu är det fredag och idag kommer Bella och Verra hit, mina små troll :) Ska bli kul att träffa dem. Imorgon kommer kanske syskonen hit och säger hejdå till mig, har inte hört med alla än men hoppas på att de kan komma!

För övrigt så ska jag inte göra så mycket idag, mest ta det lugnt. Börja packa. Sjukt mycket saker man behöver ta med sig ju! Men kläder ska jag försöka att inte ta med så mycket av. Lär ju köpa lite i England! ;) Åh det känns så overkligt alltihopa! :P

HAHA mammas kommentarer!! <3 Min söta, fina, snälla, underbara, okej nu får jag sluta, jag vet ju att du blir alldeles uppblåst av för mycket beröm ;) hahaha inside joke aside, jag kommer att sakna dig så himla mycket mamma! Du är helt klart en av mina bästa vänner, vi har haft så himla bra kontakt särskilt de senaste åren! Allt kul vi har gjort, resor, utflykter, matlagning, hemma kvällar, allt det bär jag med mig! :) Tur att min laptop började funka igen, då kan vi ju maila och skriva på FB och MSN haha! Så får du ta hand om bråkstaken Staffan, mysiga Harmony och min älskade bebis Swinto åt mig. Det ska bli så roligt att du och Bella kommer och hämtar mig till jul också! :D


Jag älskar dig, minä rakastan sinua, I love you!

Bella, jag, Verra <3 LOVE!


Nerves of steel - no no no!

Nu börjar res febern komma! Nu är det torsdag kväll - imorgon är det två dagar tills jag åker till England! Imorgon kan jag säga att "i övermorgon bor jag i England" hur coolt är inte det?? :D

Jag är förväntansfull, nervös, glad, exalterad, orolig, lugn och lite rädd! Men det kommer nog att gå bra. Det känns som att det kommer att gå bra. :) Är nervös inför Arlanda, att jag ska göra fel vid incheckning, bagage grejs eller nåt haha! Sen när man är på Heathrow.. Hämta väskan alldeles ensam och sen gå och leta efter Debra! FY så spännande detta är!!

Only a few days left

Nu börjar nervositeten komma smygande! :) Bara fyra dagar kvar, om fyra dagar så är jag hos familjen i England! Det är så himla spännande. Bilderna från Crimson kom hem idag också, det var ju bra. :D

Just nu är jag helt propp mätt också, vi har käkat lövbiffsrulader och potatis gratäng! Jag måste föresten kolla upp en del köks ord / mat ord på engelska, det är såna ord som troligen kommer behövas rätt mycket! :D

Har föresten köpt en present åt Ruby nu också, inte den roligaste men det är ju iallafall nånting. Det blev ett Pippi spel - Pippi är ju väldigt svensk så det kanske kan passa. Kanske hittar en fin nalle på Arlanda innan jag åker också? :D så har jag ju köpt boken om Sverige till Debra och Martyn, det blir nog bra!

Åh, söndag, kom nu tack!

samtidigt känns det som att man vill hoppa över scenen på Arlanda när man kramas hejdå, kommer säkert att bli ledsen hahaha!


HAHA en bild jag tog igår! :P

Everything is finished!

När jag åkte in till stan så ringde Gita. Nu är allt klart, alla papper och intyg och allt! :) Det känns skönt! Då var den delen avklarad och som jag visste så stämde ju allt jag sagt. ;)

Har ju haft en hel del kontakt med Gita och hon har varit så trevlig, idag sa hon faktiskt att jag kan ringa henne om jag vill prata om något som har med det här att göra eller nåt annat, sen sa hon att hon var au pair för typ 8 år sen och att jag fick gärna ringa om jag hade några frågor gällande au pairande också! :D det är ju gulligt av henne. Så tackade hon så dant för att jag varit så hjälpsam och önskade mig lycka till. :)

Nu är det alltså klart!

4 days to go, hörrni!!


En happy Tiina med snygga naglar :K


Phew, a lot of things to be worked out!!

Nu verkar jag äntligen vara färdig med alla papper och all information till "background checken".. SHIT alltså det har faktiskt varit jobbigt. Många mail och samtal från och till Gita som haft hand om det. Hon har iallafall varit väldigt trevlig och så, det är ju skönt. Men alltså snacka om att bli uppkollad från topp till tå!!

Som mamma säger, egentligen skulle vi kolla upp familjen sådär :P haha. Men men. Nu är det väl över iallafall, pheeew! Härligt.

Idag skickade jag nämligen in ett slags "proof of address" och ett nummer till tanten på Skatteverket som Gita kan ringa till om hon vill, eftersom min adressändring inte gått igenom ÄNNU!!! Jag blir galen. Den 31 juli i år flyttade jag hem till mamma och Staffan igen, och det har inte blivit klart än. Sjukt ju! så en kopia på mitt pass så nu ska det vara klart.

Jaja nu ska jag gå och laga mat. Ikväll blir det pasta sås och pasta. Smarrismarri! :D

Föresten, SVAR TILL ELIN: Okej okej, säg gärna till om det blir så att du är i London över nyår, kanske kan göra nåt?! :)


Background check - DONE!

Flights here and there

Nu på kvällen har jag pratat lite med Debra, mamman i familjen jag ska till! :) Vi diskuterade lite om när jag ska åka hem över jul och när jag ska åka tillbaka. Jag har bokat en biljett hem den 17e december, då åker jag ju hem med mamma och lilla Bella. Så var det ju frågan om jag skulle åka tillbaka till England före eller efter nyår.. Hmm...

Det slutade med att Debra sa att jag får bestämma helt själv, de kommer kanske inte att vara hemma över nyår men jag får ju självklart vara i huset ändå. Så jag kommer nog troligtvis att vara i England över nyår! Shit vad kul! Bara jag får lite nya vänner så jag har någon att vara med, haha annars kan det ju bli lite trist! Ska nog iallafall vänta någon vecka med att boka biljett tillbaka till England, tills jag kommit dit.

Så, är det någon av er läsare som ska vara i London / England över nyår? :D


Föresten så var det sjukt gott med korv stroganoff.

Pictures to go

Har just skickat in lite bilder som jag gärna vill ha i pappersformat till Crimson. Jag gillar Crimson, de är snabba på att leverera och kvaliten är väldigt bra, det rekommenderas! Jag känner att jag vill ha med lite pappersbilder till England, det är alltid kul med "riktiga" bilder och inte att bara ha dem i datorn.

Idag har jag också börjat skriva en lista på saker jag ska ta med mig till England. Kära värld, resväskan kommer inte att gå igen!! Haha. Nej men jag ska inte ta med så mycket kläder, skor och sånt utan det kommer troligtvis att köpas en hel del där borta. Men måste komma ihåg alla viktiga papper och kort och sånt som kan behövas.

Jag ska träna lite på att stryka idag också, wihoo! :P haha. Jag lär ju bli ett proffs på strykning efter ett par månader i England. De är ju som galna i att stryka! :)

Eftersom jag känner mig lite nere och så idag så ska jag ta och göra en kopp te och kanske glo på nån film. Ikväll är det jag som ska laga maten också, korvstroganoff och ris! MUMS säger jag bara!! Bad Staffan köpa med sig lite choklad åt mig också, hihi. Choklad är alltid gott.


Det ska bli gott med korv stroganoff sen! :D
(http://www.ica.se/img_archive/receptbilder/vild_korvstroganoff_B0106.jpg)

This is for real, isn't it?

Seriöst, jag bara tänker på hur lite tid det är tills jag åker till England! :D Haha! Det är helt sjukt ju! Och shit vad jag kommer sakna alla i Sverige, vänner, familj, husdjur, släkt.. Det är helt galet.

Swinto låg i mitt knä ett tag idag när vi kollade på Morden i Midsomer här ute i vardagsrummet. På nåt sätt känns det som att han förstår att nåt kommer att hända, han brukar aldrig vilja ligga i mitt knä när jag sitter i vardagsrummet! Sen så gick han omkring och jamade och stökade, klättrade in i skåp och massa sånt. Min lilla tok katt. Kommer sakna han så himla mycket! Och Harmony, som kom in i mitt rum tidigare idag och var heeeeelt dyngsur! Det hade regnat på honom så han var helt blöt och lämnade en massa blöta tass avtryck på lakana :)

Och familjen. Shit. Min underbara, pratiga, vänliga, galna, bästa familj!

Nej nu kan jag inte bara tänka på vad jag kommer att sakna, utan tänka på vad jag kommer att få uppleva i England! Jag kommer att få lära mig språket, att bli flytande i engelska. Jag kommer kunna göra en massa saker, se massor av nya platser och möta mycket olika människor! Jag kommer att få ta ansvar och hitta på roliga saker med lilla Ruby. Jag kommer att lära mig köra på fel sida av vägen, i fel sida av bilen! Hahaha! :D Jag kommer att lära mig massor.

Det här är det mest spännande jag varit med om i mitt liv tror jag!


Tobbe, jag, Jocke
Karro, mamma, Marina

JAG ÄLSKAR ER! <3

In one week I'll be in England

Alltså kan ni tänka er. Om en vecka, om exakt en vecka så befinner jag mig i Loughton, England! Shit vad spännande! :D det är ju knappt ingenting med bara en vecka kvar. Det är så himla spännande och roligt, samtidigt är det ju läskigt också haha! Jag och mamma har bokat flyg hem till jul nu iallafall, så det är ordnat. Ska bara boka flyg tillbaka till London till mig, ska prata med Debra om det på telefon imorgon! :) Vet nämligen inte riktigt vilken dag jag ska åka hem efter nyår.

Nu ska jag kolla klart på Morden i Midsomer, hej så länge!

Things are getting done now

Imorse ringde Gita, hon som har hand om min "background check". Vi pratade lite och hon hade pratat med Annicka nu också så det var klart. Idag ska jag gå förbi Ullvi och hämta ett litet intyg som min förra kontaktlärare Karin skrivit om att jag gick i skolan där mellan 2006-2009. Slutligen ska jag gå till Skatteverket och kolla så att min adress stämmer nu och så ska jag be om ett personbevis, sen är allt klart!

Det enda som är kvar är väl då packningen och väntan på att det ska bli den 18e :)



10 days to go!

Flights, flights and flights

Alltså. Seriöst. Flygen bara försvinner framför ögonen på en! Har kollat efter passande flyg under dagen och ena sekunden finns det, nästa sekund är det uppbokat :O helt sjukt.

Imorgon ska vi boka, måste boka så man kommer hem till jul, haha! :P

Ohh, it's exciting I tell you!

Idag vaknade jag av ett sms från Debra, mamman i familjen jag ska bo hos. Jag smsade henne igår och sa att jag skulle behöva prata med henne i veckan eftersom Adressändring inte har gjort sitt jobb ordentligt, otippat. Så förklarade att jag fick hem försäkringspapprena med fel adress, att jag gick till Skatteverket igår och sa till att adressändringen uppenbarligen inte gått igenom helt överallt, suck. För om det inte står rätt adress på försäkrings papprena gäller ju inte försäkringen på mig när jag är i England, det vore ju mindre kul.. Men tanten på Skatteverket sa att jag kunde komma in senare i veckan så skulle vi se att det var ordnat.

Pratade även om julledigheten. Mamma och Bella kommer ju att åka till London och "hämta" mig :) de ska stanna två nätter och så åker vi hem till Sverige tillsammans. Ska bli coolt! :D

Svårt det här med flygen omkring jul bara.. De försvinner ju som glass en varm sommardag! Ena sekunden kollar man på ett passande flyg, i nästa sekund är det helt uppbokat. Det är rätt galet. Måste nog boka så snart som möjligt.. Kommer antagligen att vara hemma 17 dec till 1-2-3 jan :) Så två veckor ungefär.

Och nu är det 11 dagar tills jag åker. SHIT alltså! :| :D


Jag, mamma och Staffan, första gången jag flög ^^

Not that much time left

Jahapp. Igår satt jag och tänkte: om två veckor är jag i England! Gu va konstigt det känns. Kommer att sakna alla så mycket! Men när man saknar alla här hemma som mest får man tänka "Varför åkte jag hit? Varför ville jag åka iväg från första början?" man får liksom tänka tillbaka, inse att man faktiskt bor i ett annat land och kommer uppleva massor av saker! :) Ååh vad spännande det här är.

Har fått en till referens också, eftersom det inte gick att ha släkting som referens. Så får tyvärr byta ut Jocke mot Annicka :P

Nu ska jag dra, ska in till stan med mamma, sen till Västerås med Matte och Illi, sen till Haga med Matte senare idag, fullt upp! :P Blir nog inte mycket skrivande imorgon heller, ska sova hos Matte idag och imorgon eftermiddag ska vi va med Gonzza, fika och käka nån mat :D

Hey ho, lets go

Börjar bli bättre med förkylningen, som skrivet på andra bloggen. Känns bra! :D Ska försöka låna någons scanner under helgen och scanna in mitt Medical Certificate som jag fick tillbaka nu i veckan, samt skicka det till familjen. Familjen håller föresten på och gör en "background check" på mig, eller ja de använder någon firma som gör sånt. Det känns lite läskigt. Men man förstår ju att de vill kolla så att allt stämmer, man ska ju faktiskt ta hand om deras lilla barn. Igår ringde en kvinna från denna firma och pratade lite. Hon sa att det kommit in fler och fler folk till UK som hade falska papper och att även det var en anledning, att kolla upp saker som en säkerhetsåtgärd.

Lite grann känns det som att bli utsatt för att bli uppkollad av en privat detektiv, haha! Nej men det känns lite skumt men är också förståeligt att familjen vill kolla upp en. Det är ju som sagt ett stort ansvar att ta hem någon från ett annat land och som ska ta hand om deras barn. Vet inte om familjer brukar göra "background checks" men den här familjen gör iallafall det. Jag är deras första au pair också. Familjer som hittar au pair genom agentur kanske inte kollar upp? Har ni några erfarenheter av detta?

Aja nu är det som det är, jag vet ju att uppgifterna jag gett stämmer så no problems för mig :P
Ville bara dela med mig lite ^^

RSS 2.0