I had another epiphany

Ordet "epiphany" får mig att tänka på Scrubs. Ett visst avsnitt av Scrubs. Minns jag rätt så heter till och med det avsnittet "My porcelain god" . Det är avsnittet med the roof toilet, toaletten som Janitor ställt uppe på taket av sjukhuset. Ett av avsnitten när Dr Kevin Casey (Michael J Fox) är med.

Nog om det, jag slog upp "epiphany" på tyda (som föresten är BÄST) och det stod att det betydde gudauppenbarelse. Haha här har jag gått och trott att det betyder insikt. Men egentligen borde man väl kunna säga att det betyder ungefär insikt? Man kan ju säga "I had an epiphany" och hur ofta menar man att man fått en gudauppenbarelse? Nej det betyder nog oftast att man kommit till insikt om något, förstått hur och vad man ska göra. Jaja vilken massa sörja jag snackar, skyll på min dumma förkylning!

Till saken - mamma skrev en kommentar här om att Max kommer ha vuxit massor från att jag åker till London och fram till jul. Och ja, han kommer ju att ha vuxit massor!! :O Shit. Jag menar, ser jag inte honom på några dagar så tycker jag att han ser jätte stor ut, tänk då vilken skillnad det kommer vara efter ca 2 månader! Men gu, nu fick jag en till epiphany. Jag hade trott det var 3 månader till jul när jag åker, men det är ju bara 2 månader! :P Jaja, Maxen kommer att växa och jag kommer att sakna honom som jag kommer sakna alla här hemma <3

Föresten tror jag att jag kollat lite väl mycket på Scrubs. Om man minns vad ett avsnitt heter, vad som händer i avsnittet, vem som gästspelar i det avsnittet, av att tänka på ett enda ord, ja då har man nog kollat lite för mycket. Men det är ju BÄST <3


Janitor och Dr Kevin Casey på taket.
(http://www.3click.tv/mp4//Scrubs/season3/metadata/184661.jpg)

Thank you for helping out

Har fått lite tips om hur man ska träffa London - folk, tack så mycket för tipsen hörrni! :) En tjej addade mig på Facebook igår också efter att ha sett mitt inlägg Londonsvenskar, hon bor också nordöst om London - goodie!

En hel del av att träffa folk löser sig nog på plats också. Man fixar ju playdates med Ruby's vänner - kanske har någon av dem au pair! Ska ju eventuellt läsa lite engelska kurser - där finns folk. Sen skulle ju mamman i familjen presentera mig för några tjejer sa hon :)

För övrigt. 19 days to go!


Lite dåligt med bilder här tycker jag, här är iaf jag och Max :)

How can I find you?

Någon som vet något bra sätt att få kontakt med folk i London? Det behöver inte bara vara au pairer! Eftersom jag åker som au pair privat får jag inte en lista på au pairer i området där jag bor, som jag skulle fått om jag kommit iväg med agenturen. Men agenturen hjälpte mig ju inte så ja, jag åker ju privat!

Alltså jag har skrivit inlägg på Londonsvenskar där jag frågat om någon bor i eller omkring Loughton (där min värd familj bor) för jag vill träffa lite folk redan i början när jag kommer dit, men ingen har svarat än och nu undrar jag om det finns någon mer London site eller nåt :) Vet du så kommentera gärna eller maila mig! :D

One of the worst things

Nästan varje morgon vaknar jag med en liten Swinto sovandes vid mina ben. Idag låg också Harmony här och sussade så sött. Det är något jag kommer sakna otroligt mycket när jag åker till London. Katterna. Familjen har inga husdjur vad jag förstått och det kommer kännas konstigt faktiskt! Har vuxit upp med djur omkring mig.

Självklart kommer jag ju sakna mina föräldrar, familjen, vänner och så vidare men jag kom på nu när jag vaknade på morgonen med katterna att det kommer att bli väldigt tomt att vakna utan dem. Men ja, som med allt annat - jag kommer ju hem och hälsar på och jag kommer ju hem igen :)

Förut var det ju ibland en tredje katt här inne på morgonen, jag saknar dig Destiny! :(


Detta vaknade jag till imorse. Underbart! <3


Åh vad vi sträcker på oss :)

Igår låg de och tvättade varandra, så sjukt sött!

There are a lot of pictures

Äntligen!! Har hittat min kabel till kameran, den har varit borta i några dagar nu! Så har just laddat in lite bilder, eller ja det hann bli en hel del bilder med tanke på att sladden var försvunnen :)


Det var synd om mig i fredags, fick ju ta blodprov för Medical Certificate!

Staffan, jag och mamma :P

I don't have much to say

Har inga direkta nyheter på au pair fronten just nu. Väntar fortfarande på mail från Carina, min gamla lärare, om hon kunde skriva referens men det får jag nog svar på tidigast imorgon eftersom det är söndag idag :)

Idag är det tre veckor tills jag åker. Jag är i London om tre veckor. Sjukt! Jag har nog inte insett att det faktiskt är så pass nära tills jag åker. Packningen är något jag inte ser fram emot. VAD ska jag ta med mig? Vilka kläder, vilka skor, vilka väskor? Blir trött bara av att tänka på det haha! Men ska inte ta med mig för mycket med tanke på att jag säkerligen kommer att köpa en del kläder och sånt där ;)

Familjen jag ska till är på semester just nu men jag ska skicka iväg ett mail snart och fråga lite om jul ledigheten :P


Tre veckor :)

Things are happening

Igår var det synd om Tiina. Mycket synd. Var hos doktorn, skulle fixa Medical Certificate. Allt verkade bra och så, sen kom det. BLODPROV. Hahaha. Jag hatar att ta blodprov. Blir alldeles snurrig i huvudet bara av att tänka på det och sist när jag var med som stöd till mamma när hon skulle ta blodprov slutade det med att jag höll på att svimma och fick sätta mig ner medan sjuksköterskan öppnade fönstret. HAHAHA är man en vekling eller vad är det frågan om? :P Så mamma sa direkt när vi kom in "hon kanske kommer att svimma!" så sjuksköterskan gjorde stolen till liggande så jag fick ligga ner. Det var bra för då kunde jag vrida bort huvudet och inte frestas att kolla nånting medan blodet flödade ur min stackars arm till provrören. Sjuksköterskan sa sen att hon använt en pytteliten nål, en sån som de brukar ha till småbarn - bebisar! HAHAHA!! Jaja, det gick bra iallafall, var tacksam att jag fick ligga ner för det gick så himla mycket bättre, var mer avslappnad. Hur som haver - nu är blodprovet gjort och de ska bara kolla så jag inte har fått diabetes och några mer saker, kommer inte riktigt ihåg.

Så i veckan kommer jag få pappret så jag kan skicka det till familjen. Har även tagit bort min användare på aupairworld.net vilket även familjen har gjort nu :)

Skickade ett mail till min förra lärare Carina för en stund sen, tänkte be henne skriva en liten person referens åt mig. Hoppas att hon har lust att göra det, jag har ju inga direkta jobb referenser så då kanske man kunde få en person referens istället tänkte jag :)

SVAR TILL ELIN (som iofs kommenterade i min andra blogg, men svarar här) OCH TOVE: Jag kommer till England söndagen den 18 oktober :) Har bokat flyg och allt, det ska bli så himla roligt! Trivs du bra i din familj? :)

The flight is booked

De senaste dagarna har jag pratat med en familj som verkat super bra. Och väldigt seriösa. Har inte skrivit något om dem här i bloggen för det har varit så mycket skit gällande au pair grejerna på sista tiden så jag har inte vågat hoppats fullt ut. Nu sitter jag här, har ett påskrivet kontrakt med båda parter och en bokad one way ticket till London. Det blir av! Det blir faktiskt av!

Det är en liten familj med ett barn, en flicka fyra år. Hon verkar mysig och är jättesöt :) Mamman jobbar inom Sales and Marketing och pappan inom ett Design företag.

I början är jobbet tre dagar i veckan och senare blir det upp till fyra dagar i veckan. Familjen bor utanför London i Loughton, Essex. Tar ca 35 minuter med tunnelbana så det är helt okej. Kan vara skönt att bo lite utanför också, särskilt för mig som bor mitt ute i skogen nu med träd och natur bara man kollar ut genom fönstret! Mamman har jag pratat mycket med i telefon, hon verkar jättemysig och trevlig. Pappan har jag bara mailat lite med när det gällde kontraktet, han verkar också schysst. Och dottern som sagt, har jag ju inte pratat med :P

Det här blir nog bra!


Jag och Bellis :)

Life is a bitch

Klockan är nu 22.47 och ingen familj har ringt. Så jävla kul. Eller inte. Vad är det med engelska familjer och att höra av sig?? har dom problem med det eller? Det är ju samma med andra familjer jag pratat med genom aupairworld, de skriver ett tag sen slutar de bara helt plötsligt när man fått upp förhoppningarna. Så väntar man och väntar, men inget kommer. Som igår eller om det var imorse skickade jag ett mail till tre eller fyra familjer jag pratat en del med som verkat bra men de slutat höra av sig. Då skrev jag och undrade, och om de fortfarande var intresserade, att de skulle svara oavsett om svaret var ja eller nej. Två familjer svarade relativt snabbt att de redan hittat en annan au pair - BRA ATT SKRIVA DET TILL MIG DÅ när vi snackat och de sagt att "ja men du verkar passa jättebra bla bla bla" innan. Suck. Börjar bli oerhört trött på det här letandet. Så sjukt less på att folk inte ens kan ha hyfs att höra av sig om de hittat någon annan.

Som om det inte vore nog med skit som hänt på senaste tiden så har min hamster Våfflan dött. Min älskade, fina, söta, luddiga lilla hamstris. Hon blev bara 1 år och 9 månader. Min lilla gummsa, min ängel som gjorde sorgen lite lättare att stå ut med när Safir just hade dött. Fick henne på alla hjärtans dag 2008. Hon måste ha dött under natten till idag/under dagen för jag gav henne godis igår och hörde henne böka omkring när jag skulle sova igår kväll. På dagen idag har jag inte kollat henne för hon brukar sova fram till klockan 19, men när jag skulle ge henne lite gott idag vid 19 så rörde hon sig inte när jag öppnade buren, som hon brukade göra. Jag petade lite på henne och hon var totalt stilla, hon ryckte alltid till när jag väckte henne. Rörde lite på hennes hus, ingenting. Ropade på Staffan som fick kolla och ja, hon var borta.. Min lilla Våffla. Hon verkar ha dött i sömnen iallafall, det känns skönt. Hon ligger där i sitt lilla hus, hopkurad som en liten luddig boll som alltid när hon sov. Men nu kommer hon inte att vakna mer.. Ska begrava henne imorgon där vid Destiny..

Den här sommaren SUGER TOTALT.... bara död och elände. Först Stina, Staffans mamma. Sen Destiny. Nu Waffle - Pie. Vad ska komma härnäst????


Sov sött min lilla älskling..

Tonight it will be decided

Mailade familjen igår och skrev att jag var orolig för att de inte ringt, om de fortfarande ville att jag skulle komma. Imorse fick jag svar. DE VILL ATT JAG SKA KOMMA :) de hade haft en väldigt busy weekend men ringer ikväll :) Vem är happyface nu?? Jo TIINA!! :D

Det är ju inte 100% säkert men jag kan nog säga 90%. Bara vi kommer överens om en del saker som jag ska ta upp i telefon så åker jag till London nästa måndag, den 28 september! Fyy så spännande det här är!

Sunday it is

Då var det söndag igen! Hade tänkt åka till Mattias idag men ingen familj ringde igår så jag hoppas stenhårt på att de ringer idag ;) Så spännande. Tänk om jag kommer iväg den 28!! shit liksom.

Vågar tyvärr inte hoppas för mycket!

Is this the right family for me?

Åååh. Jag fick just ett mail av den fransk / engelska familjen som jag pratade om i förra inlägget. De vill jättegärna att jag kommer till dem! De ska ringa under helgen, shit vad spännande!! Nästan så man vill väcka mamma och Staffan och berätta ju haha! Ååh. Det här känns faktiskt bra. Får se hur det känns när man pratat med dem i telefon. Nu blir det ett avsnitt till av Scrubs sen försöka somna :) :) :)

Ett till förslag

Har mailat lite med en till familj i London idag. De verkar också riktigt bra. De andra familjerna har inte hört av sig mer än så länge. Hmm jag hoppas kunna få det någorlunda bestämt nu i helgen om vart jag hamnar! Vore underbart. Då kunde man planera, fixa avskedsfest, boka flyg och allt i veckan ju :)


Bella, jag och Verra :) det är fullt hus här idag!

Kom igen nu

Nu tycker jag minsann att familjerna är lite sega på att svara på mail :) Har kontakt med några som känns väldigt bra och jag bara väntar på mail från dem hela tiden hahaha! Och den där familjen i Fulham kunde väl faktiskt ta och logga in på msn så vi kan prata, är väldigt intresserad av dem :) Men ja, de har väl arbeten att sköta till skillnad från mig haha :P

Skrev ett mail till Marie för två dagar sen och frågade om hon skickar mig till familjer överallt i London än, och att jag ville byta ut en av mina bilder till en annan som jag skickade med.. Har jag fått svar? NEJ. Man tycker ju att hon kunde svara så man vet om hon ens fått mailet..? :S

Jaja. Palla vara bitter över agenturen. Det visar sig om jag kommer iväg med den eller privat.......

Familjer

Alltså. Sen jag registrerade mig på Aupairworld.net har jag fått en hel del familje förslag. Just nu har jag kontakt med ett par stycken, det är särskilt en familj som jag är väldigt intresserad av! Vi ska prata över msn med kamera och mikrofon ni vet :P

Jag hoppas verkligen på denna familj.

Har inte fått ett enda förslag till från Swedish Connection :/

Tungt..

usch, det känns så otroligt jobbigt.. Kan inte förstå att våran Destiny är borta. Har skrivit om det här om ni vill veta mer.. Känns skönt att jag inte hunnit åka iväg till London iallafall, tänk att få den här smällen när jag inte ens var i landet. Att inte ha fått sagt hejdå, att inte ha fått klappa honom en sista gång.. Att inte få vara här för mamma och Staffan... På så sätt är jag faktiskt glad över att jag inte kommit iväg än.

Det känns så overkligt. Vår vackre "kung över Hemlinge".

Angående au pair letandet.. Har fått ett svar av Marie nu. Hon sa att hon skickar iväg mitt brev till familjer dagligen. Så det verkar ju som att de inte vill ha mig? Ingen som vill det än så länge iaf, får hoppas det kommer nån som vill snart.. Har registrerat mig på Aupairworld nu och har redan fått flera förslag.. Funderar särskilt på ett. Det är en man som blivit änkeman, han har två barn, en pojke och en flicka. De bor i Ealing, väster om London. Men ja, får se.. Vill ju helst komma iväg genom agenturen! Men det verkar ju så svårt att få någon familj därigenom....

Imorgon åker Katrin till sin familj i London. Är jag avundsjuk? Ohja.

SC, Mikso, Swedecare...

Har inte fått svar av Marie på mailet jag skickade för några dagar sen, inte heller har hon svarat på msn när jag skrivit. SKickade ett nytt mail idag, får väl hoppas på svar..

Nu har jag haft lite lös kontakt med både Mikso och Swedecare och de verkar båda vara bra förmedlingar de med.. SC känns ju klart bäst, därför jag valde den först, men vad gör man när inget händer? Och när Marie inte svarar? :/

Får se var detta slutar! Med vilken jag åker iväg med.. Har även kollat in Aupairworld sidan som Tove tipsade om, den verkar bra men det är ju ingen agentur.. Aja.. we'll see where this ends!

Au pair agenturer

Har fått tankar på att gå med i en till au pair agentur, då kanske man får fler familje förslag? Kan man vara med i två agenturer samtidigt? Jag vill ju komma iväg.. Har bara fått ett förslag på tre veckor vilket känns tråkigt, jag vet ju att omständigheterna inte är de bästa just nu men det känns ändå trist. Många jag pratat med har fått så mycket mer. Men jag är ju inte dem, de kanske hade bättre referenser eller vad som helst.

Min plan från början var ju att åka iväg i augusti, direkt efter intensiv kursen för körkortet. Men sen väntade jag med tanke på att jag inte visste om jag skulle klara teorin, om jag skulle klara uppkörningen.. Hade ju körkortet som ett krav från mammis och Staffis att jag skulle klara det innan jag åkte :) Så klarade jag teorin, och därefter uppkörningen. LYCKAN!! Helt sjukt.

Sen blev det trubbel med att få hem polis utdraget, hade visst missat att man skulle betala i förväg haha! Betalde och fick hem pappret. Så flyttade jag ut från min fina lägenhet och hem till mamma och Staffan igen. Så var det dags att scanna in mina papper och skicka dem till Swedish Connection och vänta på samtal från Marie. Så ringde hon och vi pratade och allt kändes super bra! Efter en dag fick jag ett familje förslag och blev överlycklig. Pratade med familjen via mail och telefon och sen hörde de inte av sig mer, inte heller hörde någon annan familj av sig. Pratade med Marie och familjen hade sagt nej och hon sa att det kunde finnas många många anledningar till att inga familjer hört av sig. Tatuering, yngsta barnet, många au pairer men få familjer, inga jobb erfarenheter, pappas sjukdomsbild, min astma (som är nästintill obefintlig just nu).

Nu sitter man här, rastlös och vill att någon familj ska tycka att just jag verkar vara en bra människa trots allt detta och att de ska åtminstone vilja prata med mig. Få veta vem jag är och att jag inte behöver vara bortskämd för att jag är yngsta barnet, jag behöver inte vara någon rebell för att jag har en tatuering, jag har en anledning till att jag inte haft sommarjobb.

Jag har inte gett upp. Man får bli trött på att vänta, man får bli ledsen över att inte bli utvald, man får tjata och gnälla om det här i sin egen blogg, haha. Men jag ger inte upp. Till London ska jag, frågan är bara när... :)

_______________________________________________________________________________________

SVAR TILL JANNI:
Hejsan! Vad trevligt, jag får be om ursäkt för de bistra inläggen på sistone, haha, men så snart det känns som att det händer någonting med det här blir det nog gladare inlägg :) Jag har hört att familjer söker oftast au pairer i augusti/september och i januari, vi är ju i mitten av september så det känns tråkigt att ingen kontaktar mig :/ Jag har väntat och väntat i tre veckor och haft en tom inkorg i mailen varje dag (när det gäller detta) förutom när den första familjen mailade och det känns himla tråkigt. Marie sa också att varje familj har ofta 5-8 au pairer att välja bland just nu, så många sökande är det i år, så pratar familjen med kanske 3 utav dem så man måste verkligen stå ut i mängden för att bli utvald eller vad man ska säga.. Men jag får ta tålamod och vänta på att den rätta familjen dyker upp :) Tack för uppmuntran! Kram!

Ingenting

Nej, ingenting händer. Kul. Not :(

Men men.

Hey how are you

Har även fått fler läsare till denna London - blogg, kul! :) Tyvärr har jag inga nyheter på denna front förutom att Familj Nr 1 sagt nej till Marie med en förklaring som jag tycker är lite komisk nästan nu i efterhand :P Tråkigt att de inte kunde höra av sig själva och säga det till mig, men ja så är det väl haha.

I'll keep in touch om jag får fler familje förslag!

Svar till er

Jag fick många och en del långa kommentarer på inlägget om att mitt brev kan vara "fel" och här får ni svar, det bli lättast såhär tror jag :P

Mattias: Ja det är bra att Marie ska försöka hjälpa mig :P

Janetti: Kan skicka en kopia på brevet till din mail om du vill. Det kan ju inte skada :) Ska leta reda på din mail adress bara. Jag förstår helt och fullt att de kan bli oroliga tack vare det jag skrev om pappa, därför valde jag att ta bort det och bara skriva att han gick bort. Så får de fråga om de känner att de vill veta mer, Marie tyckte att det lät helt okej. Tålamod kan jag säkert bli bättre på men nåt som nog behöver bli ännu bättre på är självförtroende.. Känner mig oönskad :P haha. Men jag vet ju att jag kommer iväg, rätt familj måste bara få mitt mail, så är det ju men ibland har jag svårt att tänka logiskt. Vissa dagar är sämre än andra. Tack moster! Kramis <3

Mamma: Ja det är jättesvårt att försöka beskriva sig i ett brev, där man inte kan få med tonfall, kroppsrörelser eller nåt, bara förklara genom stel text :( Och när man inte kan förklara allt så väl som man velat, man ska som du säger kanske inte vara hur personlig som helst. Vissa saker är ju som de är och det kan vara svårt för andra att förstå om de inte vet orsakerna. Marie sa en del kloka saker som jag ska tänka på och har gjort om i brevet. Tack mamma. Puss <3

Johanna: Det suger totalt. Men jag kommer att få en familj, det vet jag ju. Är bara så otålig haha :) Har en dålig dag idag igen, precis som när jag skrev det där inlägget. Det känns värre då än vad det kanske är. Kram <3


Dessutom sa Marie idag en sak som jag kan förstå. Vissa familjer tänker direkt "NEJ" när de ser att jag är tatuerad. Har ju bara en tatuering men det vet ju inte de om. Så jag la till i brevet att jag har en tatuering på handleden som de kan se på en av mina bilder. Det var ju liksom tanken med bilden, att visa att jag faktiskt har en tatuering, jag vill köra med öppna kort så det inte kommer några överraskningar.. Förstår att vissa familjer säger nej tack vare detta. Marie sa också att det är mycket mycket fler au pairer i år än det varit tidigare så familjerna har massor att välja bland, det blir lite konkurrens mellan oss au pairer. Och att flera fått vänta mycket längre än jag gjort än så länge.

Min familj kommer att komma. Förr eller senare. Förr är väl att föredra men blir det senare så blir det så. Punkt slut.

Idag är ingen bra dag

Jag känner mig nere idag. Väldigt nere. Vet inte riktigt varför egentligen. Tills viss del för det med London, att inget händer. Men har pratat med Marie idag iallafall och det känns bra. Har ändrat lite på mitt brev så ska försöka ta det lugnt och invänta svar.

Usch på idag säger jag bara. Och nej det är inte bara för det med London. Hela idag känns usch. Vet ej varför. Är väl en sån dag antar jag.

Brevet kan vara "fel"

Pratade med Marie igår om min oro över bristen på familjeförslag. Hon blev förvånad att jag bara hört från en familj. På tal om det så har familjen inte sagt ja eller nej till henne heller, så  svaret kommer nog i veckan. Marie skulle komma hem till London igen ikväll och skulle då läsa igenom mitt Dear Family brev ordentligt, se om hon hittade något som kanske gör att vissa familjer tvekar att höra av sig till mig. En konstig översättning eller vad som helst som gör att det kan vara därför knappt några familjer hört av sig till mig. Så ringer hon mig imorgon.

Jag kan tänka mig att det har att göra med det jag skrev om min biologiska pappa, men Marie tyckte ju att jag skulle ha det med i brevet. Personligen kan jag förstå om familjerna reagerar och tänker att "men sånt går ju i arv, tänk om hon också får det" och det tror mamma med kan ha med saken att göra. Pappa hade ju diabetes och hjärtfel som gjorde att han gick bort. Och det skrev jag i brevet efter att jag pratat med Marie, innan hade jag inte nämnt honom i brevet konstigt nog. Det känns ju som att Staffan är min pappa nu, men känns ju väldigt taskigt att jag inte ens hade skrivit om min riktiga pappa när jag tänkte efter. Men men. Jag vill bara att det ska stå att han gått bort och så får de fråga mig vad som hände om de undrar. Jaja jag ska ändra till det vad än Marie säger :) så får vi se om hon hittar något mer som behöver ändras på..

RSS 2.0