Mums

Idag har varit en dag fylld av massa gott! Smörgåstårta, hallontårta, äppelkaka.. Firade ju mig och brorsan ute hos mamma :) Fick paket - lite godis, ett halsband och senare kommer jag få en liten röd jättefin digitalkamera :D Av Andrea fick jag hemlagat hjärtformat knäckebröd och vit tryffel, hon är så bra på att baka / laga mat :D Lilla Veronica gav mig en söt ank nalle och av min lilla BellaBus fick jag också ett halsband - ett halvt hjärta som det står "friend" i för hon har den första halvan där det står "best" på. Hon är så himla underbar min lilla trollunge!! <3 Jocke och Andrea fick tillsammans ett par vattenskidor till båten, coolt värre ju! Sen fick han godis av Bella :P

Fredagen på yran var hur kul som helst! Jag blev lite eller ja, helt fucked up full p.g.a överintag av alkoholhaltiga drycker men kul var det ändå! Men nästa gång kommer jag INTE dricka så mycket som i fredags ;) Mådde som jag förtjänade halva lördagen men sen var jag i toppform igen haha. Jag sov ute i Hemlinge på lördagen och vi kollade på Robinson men Jarmo borde ju ha vunnit!! Helt klart!!!

Jaja nu ska jag glo på Morden i Midsomer :)

Skola sen Yra!

Jahapp ska ta ner våra bilder ur fotoutställningen på Bokbinderiet idag! Sen har vi religion och även Engelska.  Sen är det helg :) Nice värre. Efter skolan ska jag och M till BigInn och köpa lite grejs sen duscha o fixa oss sen dra till Gonzza och Elin :D På kvällen blir de markaden + yran! Nice nice.

Jaja ska snart iväg så byee

Snart, snaaart...

... är skolan över!! Äntligen! Jag längtar så... Min dum - i - hela - jäklarns - roten fotolärare var på mig och Mattias igår igen, den här gången sa han att om vi inte lämnade in en fotouppgift tills idag förmiddag skulle vi få IG i Foto C?? Uuh? Betygen sätts ju NÄSTA onsdag och alla lärare utom just den här läraren har sagt att allt man släpar med ska vara inne före nästa tisdag. Men men, jag hade ju inte mycket kvar på den uppgiften och lämnade snällt in den idag :)

Rätt skapligt jäkla tråkigt att bara få G i foto dock. Men den här utomordentligt irriterande typen verkar inte ge någon i HELA 06MP högre betyg än G så man är ju inte direkt ensam.. Men som sagt, jäkligt onödigt tråkigt att få G i det när man hade MVG i både Foto A och Foto B. Men då hade man ju andra lärare också, och vad säger det?

Men men ska försöka sluta att vara så bitter. Idag har vi haft "ombytta kön" med klassen! Vi deltar ju i studentkampen några av oss och idag hade jag, Johanna och Fatimah på oss "killkläder" medan Jonny och Mattias hade "tjejkläder" :) På jonny syntes det knappt men Mattias var gullig med min tighta t-shirt ;) Hade även prov i Natur, hoppas på att det gick bra. Sen fixade jag, Mattias och Tom MVG i en uppgift på samhällen, nice. Hoppas jag kan få ett VG där iallafall, har varit lite dålig med att göra vissa extrauppgifter dock. SNART, SNAAART ÄR DET ÖVER!! :D

Igår sov min kära lilla kusin Liisa hos mig! Det var mycket trevligt, längesen vi sågs sist. Vi drog även en sväng till Big Inn med Marina i blåsten! Nej nu ska jag ta och finslipa mitt rymdstations - arbete som jag ska lämna in imorgon, hoppas det blir bra nu haha :)

Hurra hurra hurra hurra

för idag är det min 19:e födelsedag! Har haft en helt okej, lugn dag idag. Har umgåtts med Mattias och med Marina, skoj :) Var upp till stan en sväng och sen till Big Inn. Hittade ett par snygga skor på Din sko som jag nog ska köpa när jag får råd!

Det känns knappt som om att det är min födelsedag idag! Jag har inte fått någon tårta, inte några presenter, inget har varit så speciellt förutom rätt många grattis - sms och grattis - meddelanden på Facebook. Men dagen har varit helt okej! Ska fira lite på fredag, ska ju va me Gonzza, Elin och Mattias då, vi ska käka och dricka lite gott och gå ut på Köpingsyran så jag anser att det får bli mitt födelsedagsfirande :) Sen firar jag med familjen på söndag, ska fira tillsammans med brorsan Jocke eftersom han fyller nästa vecka :D

Men nu glor jag på Miami Ink :)

Twilight

Jag sitter och kollar på Twilight nu, den är såå bra! Eric var snäll och tog ner den åt mig så fick jag och Mattias den och Fast and Furious 4 igår :) I fredags sov jag hos mamma, det var trevligt. På lördagen kom Bella och Veronica ut dit, jag skulle också sovit kvar men så frågade Mattias om inte jag kunde komma in till stan och va me han och Eric eftersom Eric är i lumpen och vi nästan aldrig träffar honom och det slutade med att jag åkte in till stan! Har dåligt samvete för jag ville ju vara med småflickorna och mamma och Staffan också men men :(

Åkte iallafall in till stan och så cyklade vi hem till Eric. Spelade kort och lyssnade på musik och snackade och drack några svagcider = affärs cider :P drack även lite Jäger vilket var gott och nån drink! Cyklade hem mitt i natten sen och idag har jag och Mattias umgåtts med Gonzza och Elin! Det var trevligt, vi kollade på Fast and Furious 4 och planerade inför fredagen vilken jag ser fram emot :)

Nej nu ska jag kolla klart på Twilight, den är såååå bra! Fast böckerna är oslagbara, helt bäääääst ;)


Så sjukligt bra, LÄS BÖCKERNA om ni inte gjort de! De är ännu bättre :)

Some of the Cullens :)

Stockholm och Vårruset

Det blev en väldigt rörlig och rörig dag igår! På morgonen åkte jag ju till Stockholm med klassen, vi åkte med 8.39 - tåget. Tog pendeltåg ut till Älvsjö och kollade på ungdomsföretagen! Vissa var riktigt bra, andra förstod jag inte alls.. Käkade lunch - 75 kr för en kall, massproducerad uppvärmd hamburgare. Skolans är bättre. Hur ovärt på en skala? Men men, blev rätt mätt iallafall och sen kollade vi på företagen igen. Jag, Mattias och Jonny (tror även Fatimah och Johanna höll med) kände oss redan färdiga, hade gått fram och tillbaka minst 4 gånger, men vi fick inte åka in till stan eller åka hem. Lärarna sa: "Vi kom hit för att kolla på ungdomsföretagen inte gå på stan" och ja, det fattar ju jag med. Men efter några timmer när man kollat på det man tyckte var intressant och gått och snackat med Tom som går i vår klass tre gånger, som var med me sitt företag, kände man sig ganska klar. Men men, vi gick omkring lite till och allt som allt var det roligt iallafall.

Så åkte vi in till stan med pendeln igen, alla drog hem utom jag, Mattias och Jonny. Jag tycker det känns onödigt att åka hela vägen till Stockholm om man inte ens ska in till stan en sväng, om man har tid vill säga :) Inte för att vi hade mycket tid men 1½ - 2 timmar, så vi gick runt lite på Drottninggatan och sen till Gamla Stan. Det är så mysigt där ju! Käkade lite tacos på Taco Bar - grymt gott. Sen var vi tvungna att dra oss tillbaka mot station. Skönt att sätta sig på tåget efter att ha gått hela dagen.

Väl hemma i Köping gick jag och Mattias hem till mig - ca 3 km. Vilade några minuter sen kom mamma och Staffan och hämtade oss. Jag och mamma och Andrea skulle ju vara med på Vårruset! :) Andrea sprang, hon var jätteduktig, det tog bara typ 23-24 minuter för henne! Jag och mamma gick och för oss tog det ca 50 minuter, vi klarade det iallafall och vi kom inte sist haha! Det var mysigt, vi gick och pratade hela vägen och när vi kom i mål fick vi massa grejer av sponsorerna och en medalj :)

När man kom hem var man ju rätt trött kan jag lova. Idag är jag lite stel och har träningsvärk men mest i ryggen?! Märkligt. Men det var roligt iallafall och det är huvudsaken!


Jag sist vi var i Stockholm med skolan :P

Jag och Mattias, samma tillfälle :)

Huvudstaden

Imorgon ska jag till Sveriges huvudstad Stockholm med skolan. Ska bli skoj. Inte så längesen vi var där sist heller hihi :) Den här gången ska vi åka ut till Älvsjö för Tom i min klass har haft ett UF - företag genom skolan och gått till SM med det! Det är bra jobbat. Så vi ska iallafall kolla runt lite på den där mässan. Sen hoppas jag att vi ska hinna dra iväg till Gamla Stan en sväng och käka på Tacobaren :D hihi. Måste hem tidigt tyvärr för jag ska gå Vårruset med mamma.

För övrigt har jag idag varit i skolan och fick veta att jag fick VG+ på nationella sammanlagt i Engelska B. Kul, ville ju ha MVG i engelska men får nöja mig med VG den här gången :( Kommer troligen få det som slutbetyg. Tråkigt med tanke på att det där +:et inte syns utan det blir ju ett vanligt VG. Och med tanke på att jag haft MVG i Engelska sen jag gick i 7:an. Fast på den tiden ogillade jag inte skolan så starkt och var inte skoltrött.. Men men ska sluta sörja över det, haha, fick ännu "värre" på naturprovet. Det som kändes så bra, men som vanligt när ett prov känns bra så får man dåligt resultat. Fick endast G+. Men hoppas att jag får VG i kursen!

Nej nu ska jag ta och göra nåt vettigt. Det vill säga glo på Miami Ink.


Tiina lyssnar på Skönheten och Odjuret - låten, haha.

Scallops

Jaha nu har jag testat att göra scallops eller pilgrimsmusslor som det också kallas :P vanligtvis gillar jag INTE musslor men fick smaka pilgrimsmussla hemma hos Mattias förut och det smakade faktiskt ganska gott. Så jag har nu testat att göra det hemma, kryddade med lime, salt, peppar och lite stark kryddblandning jag har hemma. Till det gjorde jag potatistärningar, morotsbitar och lite vitlök i ugnen. Smaskigt värre blev det!


Godare än man tror, tror jag :)

Lugnt..

Idag har varit en lugn söndag. Har umgåtts med lilla Mattias. Vi har glott på American Pie: Beta House, den äger ju totalt ganska så mycket :) De första tre filmerna i serien är bäst tycker jag, men de andra är också bra. Sjuka men bra. Sen kollade vi även på Meet Dave (eller Ett Ufo I New York som den konstigt nog översatts till på svenska, inte ett dugg likt ju?), den är ju grymt rolig! Tyvärr somnade jag på slutet och sov säkert 1-2 timmar? Haha. Så drog jag hem och käkade lite nudlar och kollade på tv, sen på The Terminal. Den är med bra! Tycker att Tom Hanks är en bra skådespelare, han spelar ofta lite udda personer som i Forrest Gump, Cast Away och The Terminal och han gör det bra. Jaja nu ska jag glo på tv alternativt kolla på Bridget Jones Dagbok. Igen. Den är lite av en favorit :)


Lördagskvällen

Igår cyklade jag och Mattias ut till Valskog hem till hans mormor och morfar. Det är typ 1 mil dit så vi var faktiskt lite duktiga, de var ju längesen vi cyklade sist. Får ta och börja cykla mer, det är ju både roligt och trevligt. Väl där ute så käkade vi iallafall massa god mat och det pratades en hel del. Det var mycket folk där för att fira Mattias mormors födelsedag, och även 3 söta hundar :) Efter ett tag gick jag, Mattias och hans kusin Pontus ut med hundarna, mysigt. Sen blev det fika och så blev klockan mycket och jag och Mattias cyklade hem.

Efter ett tag kom Gonzza och Elin över :) Vi drack lite vitt vin / pärondricka och cider, grabbarna drack Corona. Sen drog vi upp på stan för det var inofficiell cruising i Köping! Vi var med Illi och Krull ett tag, mötte på lite andra människor också. Mycket trevligt. Sen började man bli lite seg och vi lämnade av Elin hemma hos Gonzza och han hämtade sin rom (öh grabbar, de blir ingen rom.. minne!! :D) och vi drog hem till mig. Där satt vi, jag, Mattias och Gonzza och drack vitt vin / pärondricka och snackade mitt i natten, sen smakade vi på rommen också. HAHA Mattias ställde sig och stekte tacoköttfärs mitt i natten! Allt som allt, det var en rolig, dock sjuk kväll (lmao!!) och jag och M följde Gonzza nästan hela vägen hem så han slapp gå ensam innan vi gick och la oss.

Mattias, Elin och Gonzza. Ni måste hälsa på mig i London sen!! Kommer sakna er massor ju! :) <3
Fatta va kul de vore... LOL den meningen kommer aldrig att bli sig lik haha.
Men seriöst, fatta vad kul det vore om ni hälsade på :)

Sagan om Desperaux

Kollade nyss på Sagan om Desperaux med små flickorna medan vi åt frukost. Den var ju faktiskt bra! :) Det är sjukt hur "äkta" barnfilmer ser ut nu för tiden, jag växte upp med tecknade filmer, riktigt tecknade, som Lejonkungen, Djungelboken och Pocahontas men nu är filmerna animerade, på ett helt annat sätt haha. Men det är roligt med de här nya animerade filmerna också, det är kul att det ser mer äkta ut. Ta till exempel Ice Age, Ratatouille och ja, Sagan om Desperaux. Det ser äkta ut men själva människorna och djuren och sånt ser ju fortfarande tecknade ut eftersom de inte är så proportioneliga :) Jag funderade också, och de "onda" figurerna i barnfilmer oavsett animerade / tecknade, ser alltid väldigt spetsiga och kantiga ut för att det ska synas att de är elaka. Ta ett exempel, Scar i Lejonkungen, han är ju väldigt "spetsig" och smal. Sen en råtta i Desperaux - filmen som var elak, minns inte namnet men han var spetsig, lång och smal han med. Det är lite kul tycker jag :P

Jaja nu ska jag väl leka lite med flickorna, kanske gå ner och kolla på korna. Senare blir jag hemskjutsad och ska med Mattias hem till hans mormor som fyller år. På kvällen ska vi vara med Gonzza och Elin och troligen dricka lite gott. Ska bli trevligt!

Systembolaget nästa!

Ja så blir det för min lilla Mattias. Han fyllde nämligen 20 år idag! Grattis grattis gubbe lilla! Han drog till Systemet redan imorse och var så glad, de hade till och med sagt grattis till han i kassan när de såg att han fyllde år.

Idag har vi haft vernissage för vår fotoutställning med Foto C i Bokbinderiet i Köping. Hade ju tagit bilder med temat "Ungdomskultur" och ja, jag tyckte vi kunde haft ett roligare tema men det blev ganska bra ändå. Jag hade med två bilder på en kille i Stockholm som stod och dansade till musik och en bild på Marina när hon hoppar på studsmattan och ser lite halvt galen ut men väldigt glad. Jag, Tom och Amanda blev filmade och intervjuade av Västra Mälardalens Television också, usch haha. Mattias och några till blev intervjuade av Bärgslagsbladet. Det kom ganska mycket folk ändå, mamma kom en snabbis och sen kom Gonzza och efter ännu en stund kom Marina också, de stannade rätt länge vilket var kul.

Det var rätt kul men lite segt att vara där så länge. Man satt mest och pratade ändå :P blev lite smått irriterad på Peter idag igen som tydligen inte var så nöjd med vår utställning, hmm, märkligt för det är ju han som planerat den och så?! Men men, kommer aldrig förstå mig på den mannen. Han drog efter bara en timme och lämnade oss där för att han hade "viktigare saker att göra" och då ventilerade vi våra åsikter om honom haha.

Efter vernissagen drog jag och Matis hem till honom. Så kom hans mormor, morfar, syster, kusin och faster och vi käka tårta och fikade och pratade. Sen åkte jag hem till mamma, här är det fullt hus med mamma, Staffan, jag, Bella, Verra och de tre katterna Swinto, Mr Harmony och Destiny :) MYS! Just nu kollar vi stora människor på Morden i Midsomer medan de små människorna leker i mitt gamla rum :)

Usch och fy!

Är så förbannad på min fotolärare i Foto C. Vi har gjort en fotobok där vi har fått en varsin A4 sida att göra vad vi vill på, layout, bilder och sånt. Jag var så nöjd med min sida när den va klar, hade setat och gjort krumelurer i Illustrator, en röd ram och sen gjort om filerna till JPG så det skulle vara lätt att fixa i InDesign. Nu är böckerna tryckta och det visar sig att min sida inte alls ser ut som jag hade gjort den! Mina krumelur - ramar och bakgrundsramen är BORTA!! Det är helt vitt i bakgrunden på min sida. JÄTTEKUL. Och mina bilder ligger lite huller om buller - som passade till mina ramar.  Då fråga jag Peter, fotoläraren, lugnt och sansat (jag svor som in i norden på Annelie's lektion över att Peter ändrat på min sida och hon övertalade mig att hålla lugnet när jag frågade Peter vad som hade hänt) vad som var fel, varför min sida inte såg ut som den sida jag lämnat in. Då häver han ur sig "Du får skylla dig själv!! Är man inte på lektionerna och kollar allting får man skylla sig själv om det inte blir som man har tänkt sig."

GUBBJ*VEL for genast genom mitt huvud, vad kan man göra om man är sjuk? Om man är cpcpcp - skoltrött? Huvudsaken är väl att jag GÖR mina arbeten i tid, SER TILL att vara klar med allt, LÄMNAR IN och PRATAR med den som fixar allt till fotoboken?! När man är klar och lägger sin sak i "Klar" mappen förväntar man ju sig att sidan kommer att se ut som man har gjort den, inte som om man har slängt in några små bilder på en vit bakgrund och inte ansträngt sig ett dugg? USCH vad arg jag blir. Okej att man kan dubbelkolla men hur många i klassen har kollat i mappen som är klar och sen kollat på PDF'n innan den skickades? Inte särskilt många skulle jag tro. För man tror att det ska bli som man har gjort det! Jag pratade med Ingrid som hade ansvar för själva boken och hon sa att allt hade sett okej ut när hon lämnade det till Peter. Det är när han gjort en PDF av allt som mina grejer har försvunnit. Så får jag världens utskällning. TACK för den passningen GUBB - IDIOT!!! Ursäkta språket.

Så nu sitter man här och kommer att ha en jätteful sida i fotoboken där man skulle framhäva sig själv i. Och där jag hade fyllt i "Roligast på media: Foto och layout". Wihooo ser ju verkligen ut som om jag har ansträngt mig med layouten. NOOOOOT!!!


Ungefär såhär känner jag mig angående detta - chockad och ILSKEN!
För övrigt är min Waffle - Pie världens sötaste hamstris. Eller hur? :)

Marina

Just nu är min gravida syster Marina här :) Hon ska sova hos mig idag, skoj skoj! Bebisen i hennes mage har rört på sig jättemycket och det ser as roligt ut haha. Vi har käkat pizza, skulle egentligen ha lagat mat själva men det blev visst inte så. Fy på oss. Har också glott på Miami Ink och nu är det Extreme Home Makeover :P

Idag har jag haft körlektion också! Övade på att parkera, vanligt och att backa in. Det gick bra! Men på slutet gick det lite mindre bra, glömde stanna och "mäta" ut när jag skulle svänga några gånger. Men men, bara att öva haha.



Trafikskolan jag kör på :P

Sovmorgon

Skönt med lite sovmorgon, hade ingen religion nu på morgonen :) Solen skiner idag, hoppas det blir varmt och skönt. Tyvärr har jag på eftermiddagen en körlektion och efter det behöver jag och Mattias plugga lite natur så även om det är fint väder hela dagen kan jag nog inte vara ute så mycket. Men men, nu ska jag göra mig klar för skolan!

Ont

Idag har jag haft ont i magen och huvudet och frysit och svettats om vartannat. Kan väl inte bli sjuk igen?!? Nu känns det iallafall lite bättre så hoppas att det ska fortsätta bli bättre. Jag och Mattias har kollat på första Indiana Jones filmen, den var bra! Sen har vi mest tagit det lugnt och så, nu på kvällen har jag ätit pannkakor och läst lite i körskoleboken.

Jag tror att jag ska ta och göra mig en kopp te och kolla på ett avsnitt av Morden i Midsomer :)

Muntligt x 2

Nu så är man klar med nationella prov! Skönt det. Hade ju som sagt Engelska B på morgonen och det gick bra! Vi pratade till och med över tiden, pratade 20 min istället för 15, hoppsan :P Det värsta är att när jag funderar på hur man ska säga en sak säger jag alltid högt "eeeh" vilket låter så fult! Måste sluta med det haha. Senare på dagen hade jag nationellt muntligt i Svenska B också, vilket jag totalt hade glömt bort! Mitt ämne var "Litteratur som berör" och det gick skapligt bra iallafall. Jag fick G+ på det. Kunde kanske ha fått mer men glömde att man skulle referera till två texter och inte till en text som jag trodde men tur att man har en så snäll Svenska lärare så jag fick godkänt ändå :)

På Samhällskunskapen var stämningen minst sagt.. rolig! Det var en kul lektion, vi diskuterade homo / hetero sexuella människor och fick gissa vem som var vad genom att se på bilder. Dessvärre hade inte Mathias svaret så vi vet fortfarande inte om vi gissade rätt haha! Sen fick vi tävla mot varandra i grupper men alla grupper utom en blev diskade så.. ja :P

Efter skolan gick jag och Mattias till Polisen och skulle be om utdrag ur registret. Jag fick ett papper av hon som satt där och man måste betala nära 200 kr för att få sina egna papper! Som handlar om en själv! Det kan jag tycka är lite dåligt. Okej om man betalar frakten men varför betala så mycket?! Jaja, Marie på au pair - agenturen (Swedish Connection) skrev att en del familjer vill se dessa papper så då får man väl kanske fixa det :) Har kollat en del på Mikso's hemsida också, en annan agentur, den verkar bra den med. Men men får se vart jag skickar mina papper i slutändan, vill iallafall skicka så fort som möjligt så man kan börja leta familj :)

Nationellt prov

Jajamen nu på morgonen har jag nationellt prov i Engelska B. Jag hoppas att det kommer att gå bra, det är muntligt idag. Ämnet är Integrity and Technology. Undra vad man kan tänkas prata om då? Fildelning? Bilder och filmer på dig själv som sprids? Jaja får väl se. Ska sminka mig lite nu :)

Wipeout

Har just kollat på Wipeout, det är ju så himla bra :) Haha vissa ser så roliga ut där de springer omkring på banan och sen är ju kommentatörerna sjukt roliga :D

Imorse när jag vaknade läste jag en stund. Sen väckte jag Bella och vi gjorde frukost som vi åt i vardagsrummet medan vi kollade på Harry Potter och Fenixorden. Bella var så söt igår kväll och sa "Det var faktiskt länge sen vi kollade på Harry Potter tillsammans. Vi borde göra det nån gång!" haha jag tror att jag har smittat av mig av mitt HP beroende på henne :)

Senare skjutsade jag och mamma hem Bellisen och vi hjälpte Jocke att fylla i Childcare Reference, han visste inte vad allt betydde :P Så nu är en referens avklarad, ska gå över till Susann och be henne fylla i en åt mig också nästa gång jag är ute hos mamma.

Nu på eftermiddagen/kvällen har jag haft besök av Mattias, Gonzza och Elin. Vi fikade och kollade på tv och garvade halvt ihjäl oss åt slow motion filmer. Det vore ju jäkligt kul att ha en slow motion kamera.. När de dragit lagade jag lite mat och har duschat sen som sagt kollat på Wipeout. Nu blir det att läsa eller kolla på nån film, vet inte vilket än :)

Robinson

Sitter och kollar på Robinson 2009 nu med mamma, Staffan och Izabella :) det är mysigt! Vi har en massa godis och ostbågar och sen lite glass i frysen haha. Sen sist jag skrev har jag och Bella varit ner till korna en sväng och matat dem med gräs och försökt klappa kalvarna, de är så söta och nyfikna :) VI har också ätit mat, potatismos och runda korvar! Coolt va?

Nu ska jag fortsätta kolla på Robinson med de andra, här är några knasiga bilder på mig och Bella bara:


Haha snygga vi är :P

"hej  jag  heter  izabella  o  älskar   aik" // Izabella

Stiliga man kan vara! :)

Fina, fina Destiny :)

Barnvakt

Idag fick jag ett sms av brorsan (Jocke) där han undrade vad jag gjorde och om jag hade lust att vara barnvakt åt Bella. Självklart sa jag ja :) det var ett tag sen jag träffade Bella Bus! Så kom Jocke, Bella och min andra bror Tobbe ut till mamma. Jocke och Tobbe fixade lite med Jocke's och Andrea's båt och sen åkte de hem och Bella var kvar. Jag tänkte att varför inte stanna här ute på landet med Bella :)

Jag har matat den föräldralösa lilla kalven Svante / William DaRos idag också! Han är ju så grymt söt. Och stark! Man blir ju täckt av kalv dreggel när man matar honom också men det gör inget, har ju andra kläder när jag är där nere. Ska försöka komma ihåg att ta en bild på lille Svante (jag och Staffan tycker det namnet är bättre medan Bella tycker det andra haha) senare eller imorgon så får ni se honom!

Bella och jag har också flygit med vår hemmagjorda drake ute i stormvindarna men den verkar tyvärr inte funka särskilt bra. Nu har vi just poppat en massa popcorn och kollar på Black Beauty som Bellis hade med sig!

Ute på landet

Jag är ute hos mamma och Staffan nu. Vi har just ätit smarrig mat - potatisklyftor och morötter i ugnen och lite kött :) Så nu är man proppmätt igen, borde egentligen försöka lite äta mindre för jag blir ju övermätt?! Men men.

Idag hade jag nationellt prov i Engelska B, det var reading & listening den här gången. Reading gick nog rätt bra men listening kändes inte bra alls. Jag hinner bara inte med att ha skrivit stödord och sen sudda ut och skriva ordentligt på den korta stund man får när texten är slut :( Nej det gick nog inte så bra men jag hoppas såklart på det bästa! Sen fixade jag klart mina sidor till fotoboken i Foto C. Jag, Mattias och Tom gjorde en muntlig debatt om fildelning inför Mathias på religionen och vi klarade ända upp på MVG! Då blev jag väldigt glad. Slutligen var det engelska, vi pratade om svenska traditioner och sånt. Helt okej. På måndag är det nationellt prov i Engelska igen då är det speaking det gäller. Jag ska prata med en som heter Johan och det kommer nog gå bra hoppas jag.

Nej nu ska vi ta och glo på lite Morden i Midsomer! Jag vet, jag har blivit besatt av det typ. Men det är ju så bra :)


Mamma och Staffan, love you :)
(bilden är från Camden Market juli -08)

Bild - inlägg :)

Här bjuder jag på några bilder jag tog nyss på mig och Swinto!


Här var jag då!

Och här är Lilleprinten själv :D

Skulle försöka ta en bild på oss tillsammans..

Men han började tugga direkt.. Hår besatt katt? :P

HAHA "Swinto slutaaa!!"

Trafikskola och Midsomer

Idag har jag varit på trafikskolan. Innan jag drog dit kom mamma förbi en sväng, hon drack lite kaffe och så, mysigt! Det var ju då incidenten med Swinto inträffade (och det är inte första gången han håller på så!) haha. Jag gick iallafall över till Mattias och lånade cykeln jag brukar låna sen trampade jag iväg. Det småregnade hela tiden i MOTVIND. då blev man ju glad :P nejdå, jag var nöjd för jag kom fram i tid ändå och det gick faktiskt bra på lektionen! Vi övade lite på att backa runt gathörn och att vända tillbaka i korsningar. Superb, kan jag få körkortet nu på en gång? :D Nej men jag hoppas verkligen jag får det snabbt. Annars får jag ju inte åka till London?! Så jag SKA fixa det, snabbt.

Sen åkte jag hem till Mattias iallafall och fick smaka på pannkakor som hans mor gjort, sååå gott! Jag älskar pannkakor! Så tog vi det bara lugnt och jag gick hem till min lilla katt och min lilla hamstris. Tog med mig lite grönt utifrån till henne och ni skulle sett vad hon proppade kinderna fulla! Seriöst, när hon fyller kinderna med mat ser det ut som om hon ska sprängas. Hennes överdel blir större än själva nederdelen av kroppen!
Se bilder där nere!!! :D

Nu på kvällen har jag glott på Miami Ink och ett avsnitt av Morden i Midsomer och käkat lite Ben & Jerrys :)


Här trycks gräset in i kinderna!

En gammal bild från när hon proppat kinderna med mat!
Man förstår varför det kallas att hamstrar hamstrar :)

Dubbelmoral?

Kan katter ha dubbelmoral? Att visa att de vill en sak men sen vill de inte det iallafall, utan de vill nåt annat? Man kan ju undra när det gäller min lilla Swinto. Först väcker han mig om nätterna och kurrar och jamar och biter mig i håret. Sen sover han så gott när jag ska gå upp minsann och blir tjurig om jag råkar väcka honom, haha :P När han sen vaknar äter han lite och dricker lite, petar lite på sina leksaker och sen börjar han jama. Han går omkring i lägenheten och jamar och jamar och även om jag försöker leka med honom så struntar han totalt i det.

Jag misstänker att han jamar för att han är uttråkad, för att han vill hem till mamma (ut på landet till katt kompisarna) men när jag försöker leka med han så duger det inte. Nehe tänkte jag när jag bytte om och skulle till bilskolan, då tar jag väl hem Swinto till Mattias så kan han få leka lite med Mattias katt. Så fort jag tar på mig jeansen så kilar Swinto in under soffan och vägrar komma fram. Hur mycket jag än lockar med leksaker och grejer vägrar han komma fram för han förstår att han ska iväg någonstans! Tilläggas bör väl att mamma var här då, hon hälsade på innan hon skulle till sjukgymnasten, så då borde väl Swinto ha haft än större anledning att VILJA åka iväg, han lär ju ha trott att han skulle åka med mamma? Men eftersom han vägrade fick han stanna hemma och nu har jag varit på bilskolan (skriver mer om det sen) och hos Mattias en sväng, och minsann, Swinto jamar lika mycket och total ignorerar mig fortfarande när jag försöker leka med honom. Hur ska han ha det? :( vill ju inte att min lilla sötis ska vara så uttråkad men ändå vill han ju inte göra något åt det. dubbelmoral! kallar jag det :D


Knas - katten i egen hög person! och jag.

Föresten plockade jag med lite gräs och maskrosblad till min lilla
skrutta på väg hem från Mattias. Ni får se resultatet ikväll ;)

Ojajojaj

Nu är det lite bättre med magen som tur är! Måste verkligen till skolan imorgon, har två prov och ett nationellt, kul, KUL LIV. Men men så är det ibland :P snart är det slut med sånt! Idag har jag vilat igen och sen har faktiskt jag och Mattias ätit på McDonalds efter han slutat skolan. Jag tog mig till Donken osminkad och i mjukkläder, tror det är första gången jag går ut så på kanske.. 2 år? 3? Men men, nog om det haha. Jag har också glott på tv och läst en del under dagen, älskar verkligen att läsa.

Jag läste de första fyra böckerna i serien "Sagan om klanen Otori" för länge sen, måste ha varit ett år sen, minst. Iallafall sen jag läste första. Iallafall, jag tyckte om de böckerna från första stund, tycker att Lian Hearn är en duktig författare. Sen skadar det ju inte att omslagen är så himla fina! Det fastnar jag alltid på vid böcker, kanske är dumt, men ser en bok fin ut enligt mig så vill jag hellre läsa den än om det är ett "fulare" omslag. Men en del "fula" böcker är såkalrt bra de med. Nu känner jag att jag babblar på igen, det händer ganska ofta men för att komma till saken - när jag nu börjat läsa "Och himlens vida väv" när det gått minst ett år sedan jag läste böcker ur denna kanon serie sist så känner jag direkt att den här boken kommer att vara bra och tyvärr utläst inom några dagar. Hur? För att jag lever mig in i boken på ett underligt sätt tack vare sättet hon skriver på. Jag blir direkt fast i läsandet och vill inte sluta. Sen handlar ju den här femte boken om Shigeru som de första böckerna handlade mycket om och som jag tyckte om sådär som man kan tycka om vissa karaktärer i böcker. Så det blir spännande att se hur han levt! Sen gillar jag ju tanken på gamla japanska trädgårdar, japansk konst, teceremonier, svärden och de fina häger fåglarna som nämns ganska ofta i böckerna..

En del böcker som t.ex. Abarat (skriven av Clive Barker) tycker jag är bra, men tvåan har jag hållt på och läst i typ 2 månader nu. Den fångar mig inte på samma sätt som den första boken och är nog lite för mycket fantasy även för mig. Men lite rolig är den också. Jag SKA läsa ut Abarat 2, måste ju veta hur det går med saker och ting! Detta är ett bra exempel på hur olika författare är när de skriver. En del fångar en på en gång och så håller det boken ut,en del fångar bara upp en stundvis.


Sjuk Tiina som gillar att läsa :P
Kolla vad fint omslaget är?!

Märkligt

Jag har fortfarande ont i magen, det tycker jag är väldigt märkligt! Har haft ont i huvudet på eftermiddagen också. Undra vad det är för fel egentligen. Hoppas det inte blir värre så jag inte måste åka till sjukan eller nåt. Mattias var söt och kom förbi med en massa choklad, en Cosmopolitan tidning och en flaska vatten åt mig, tack älskling <3 Vi kikade på tv en stund innan han drog hem också :) När han drog värmde jag på lite risotto och käkade och så har jag kollat på Djävulen bär Prada :)

Nu är det Hell's Kitchen, vet inte om jag orkar se hela för jag känner mig ganska så utmattad fast jag vilat hela dagen. Märkligt. Om jag somnar kan jag ju alltid kolla på reprisen på söndag :)


Min smarriga risotto :)

Min lilla Swinto var visst lite trött :)

Rolig kan han också se ut, jag tycker det ser ut som om han skrattar :D

Min lilleprins :) <3

Hemma

Idag är jag hemma från skolan, fy på mig.. Men jag har ont i magen, vet inte varför :( hade det när jag vaknade imorse och lite har det gått över nu men en del är kvar, hoppas det ska försvinna. Har bara vilat hela dagen, sovit och kollat på ett avsnitt av Morden i Midsomer. Sen har jag för första gången i mitt liv lagat risotto, gjorde det till lunch! Det blev faktiskt väldigt gott. Men som vanligt gjorde jag för mycket mat men då kan jag ju äta risotto till eftermiddagen också. Har varit sugen på att pröva göra risotto sen jag sett det så mycket i Hell's Kitchen och Top Chef så igår köpte jag sånt ris och idag testade jag som sagt. Läste receptet som stod på förpackningen men bytte ut ganska många saker efter vad jag hade hemma så det blev lite mitt eget.

Nej nu ska jag tillbaka till sängen/soffan och läsa en stund med min lilla Swinto sovandes på mig. Föresten är nog Swinto den drygaste katt som finns, iallafall på nätterna. Han väcker mig alltid kl 03.50 på morgonen och är sjukt gosig, kurrar som bara den. Sen jamar han lite och försöker äta upp mitt hår (egentligen försöker han tvätta på håret men eftersom det är så långt så fastnar det bara i munnen på han, så han tuggar för att få bort det och det låter som om han ska kräka eller nåt) så jag får lägga täcket över hela huvudet och försöka somna om igen vilket inte är det lättaste. Har jätte svårt att somna om när jag väl vaknar till på nätterna.


Ungefär det här väcker mig kl 03.50 på natten.

Håret fastnar i hans tänder och han försöker spotta ut det. Smarrismarri.

Men söt är han ändå, min prins. Och snart blir han ett helt år gammal :)

(gamla bilder för min mobil är ju sönder och jag har mammas gamla nokia - utan färgskärm, utan kamera)

Notting Hill

Ikväll har jag kollat på Notting Hill. Jag tycker att den är såå bra :) Men längtar så himla mycket till London när jag ser den, jag och mamma bodde ju i Notting Hill sist vi var där! Det var iofs samma sak igår, längtade till London när jag såg Piccadilly circus och sånt i Bridget Jones dagbok :) Jaja, ska försöka sluta längta en stund nu, men just ja, måste komma ihåg att ringa Carema imorgon och fixa tid så jag kan få ett friskhetsintyg eller vad det heter. Behöver ett sånt när jag ska skicka in mina papper till Au pair agenturen :P Sen måste jag kolla med Polisen hur jag kan få ett urdrag ur registret så de får se att jag inte är någon brottsling haha.

Idag har jag varit med Mattias. Vi gjorde inte så mycket, käkade på Big inn sen handlade jag lite mat. Gick över till Mattias med Swinto så han fick leka lite med Mattias katt Loke :) Sen cyklade jag iväg till trafikskolan och körde. Det gick skapligt bra men behöver öva mer.. Suck.. Känns så jäkla illa att jag måste ha fått körkort innan jag åker till London. Staffan och mamma säger att jag måste ha kortet innan, och jag förstår dem. De betalar ju mitt körkort och vill inte lägga ut en massa pengar i onödan. Men jag tycker det är läskigt att köra bil, ibland är det kul, men ofta läskigt. Och tänk om jag inte klarar det? Ska jag stanna hemma i Sverige och inte göra någonting tills jag har fått mitt körkort? Nej ska försöka vara positiv, klart jag kommer att klara det, det är ju ändå några månader kvar. Såå svårt kan det väl inte vara ;)

Undra om jag ska ta och börja läsa femte boken i Sagan om klanen Otori, den som handlar om Shigeru, ikväll.
Jag tror det!


Bra film! :)                                                 De tidigare böckerna har vart
                                                                    superbra, hoppas den här med är det..

Hur kan det vara så?

Jag blir allt mer fundersam på mig själv och hur jag tänker. Jag har ju varit skoltrött ända sen jag började trean på gymnasiet men det har slagit till på riktigt den här terminen. Ända sen vårterminen började har det känts meningslöst att gå till skolan, plugga och allt som har med skolan att göra. Nu är det bara veckor kvar tills jag tar studenten och lämnar skolan för evigt! Jag vet ju inte om jag kommer att plugga vidare nån gång i framtiden men det lär inte bli snart isåfall.

Även fast jag vet hur lite det är kvar av skolan och hur mycket det är kvar att göra så känner jag en sån fruktansvärd olust att gå dit. De flesta av mina lärare är helt okej, jag gillar de flesta. Skolan i sig är väl okej, men det är orättvist. Orättvist hur vissa program får åka utomlands titt som tätt medan vi ska vara så himla glada om vi kommer iväg till Västerås eller Stockholm för en dag. Hur lärarna behandlar eleverna olika - låter vissa komma för sent lektion efter lektion utan att ens nämna det men om en annan elev kommer för sent EN gång så blir det ett jäkla liv. Det är mycket såna små saker som stör mig något otroligt mycket, det har varit så i alla de år jag gått på Ullvi. Tyvärr. Sen har jag funderat på om jag valde fel linje (media) och ja, jag skulle nog ha tänkt till mer. Men har iallafall lärt mig lite grann som jag kommer att använda i framtiden. Och även fast jag nu VILL tänka "jag ska ta vara på den sista tiden i skolan, snart är det över!" så tänker jag hela tiden "jag orkar inte, jag vill inte, jag har ingen motivation" varför är det så?? Jag försöker vara positiv men allt känns negativt och när allt känns negativt blir även jag negativ. Vad är det för fel på mig nu för tiden?

Har redan hög frånvaro p.g.a att jag helt enkelt är så trött på att gå i skolan, har många gånger sagt till mina föräldrar, Mattias och lärare att jag ska bättra på närvaron men ändå sitter jag nu här och tänker "jag vill stanna hemma imorgon". Hade jag inte haft engelska imorgon skulle jag nog ha stannat hemma. Men jag vill verkligen få ett högt betyg i just engelska eftersom jag ska åka iväg som au pair i höst. Suck, denna vecka har jag troligtvis två prov i Natur (ett är säkert att jag har), muntligt nationellt i Svenska och Reading/Listening nationellt i Engelska samt försöka komma ifatt med Samhäll. pepp på det. Eller inte.

Nu ska jag kolla på Bridget Jones dagbok och försöka ta det lugnt resten av kvällen. Får se hur det går när jag vet att jag har så sjukt mycket att göra i skolan och så himla lite lust med att göra det. Har iallafall min lilla Swinto hemma igen :)


Ont i huvudet

Jag har lite ont i huvudet idag, vet inte riktigt varför :( Hoppas på att det försvinner under dagen. Jag och Mattias sov hos mamma i fredags då, vi grillade och glodde på Morden i Midsomer :) det var mysigt. På lördagen skjutsade vi hem Mattias och hälsade även på Stina och Gunnar. Senare gick jag och mamma en promenad till Skräddartorp med lite fika och fikade med Staffan och Lennart! Det var mysigt. VI gick upp och hälsade på lilla Nanne också, som inte är så liten längre! Hon har blivit riktigt stor hon :) Sen gick vi hem igen. På kvällen lagade vi korvsoppa och det var så gott så! Åt efterrätt  också - skogsbärspaj! Glodde på Robinson sen läste jag ut Vargbröder 5. Den var bra!

Idag ska jag väl bli hemskjutsad och mest ta det lugnt. Kanske spela lite Zoo tycoon ;) Mattias ska vara borta hela dagen han :) Men men jag hoppas att min huvudvärk ska försvinna snart!

Åh vad jag längtar tillbaka till London! Jag vill dit igen, nuuuu :) Trivs så himla bra där borta och längtar såå till hösten då jag åker dit för att stanna! Iallafall i ett år :) Kommer ju sakna familj + vänner + Matisen men men..
Måste ju göra nåt roligt medan jag kan även om det är läskigt och ovant! 

Här kommer några bilder från min och mammas senaste London resa :)

Vi flög med British Airways den här gången - bra och dåligt!

Mamma på Arlanda :)                            Jag på Heathrow :)

Jag på planet :P

Jag på tuben - äntligen :D

Mamma i Notting Hill vid hotellet!       Jag i hotellrummet :P

Fika på Starbucks - såååå gott!

Mammsi på hotellet :)                           Vi åkte engelsk taxi för första gången!

Jag utanför The Travel Bookshop från filmen "Notting Hill" ni vet ;)
Man är ju turiiiiist :D

Mamma och jag på en pub i Notting Hill :)

Sista kvällen, vi promenerade i Hyde Park!

Swinto

idag har jag äntligen fått träffa min underbara katt Swinto!! :) Han har varit ute hos mamma i typ två veckor, och nu sitter han i mitt knä och kurrar :)

Vi har grillat och haft oss idag, helt underbart gott var det, grillade revbensspjäll, korv, majs :) Sen hade vi lite potatissallad och annat gottigt :D

Vi ska glo på Midsomer nu, det är ju jätte bra!! :) Nu ska jag gosa lite med Mattias innan vi drar igång Morden i Midsomer :P

RSS 2.0