Dimmig lördag.

Vaknade imorse och det var väldigt dimmigt ute. Och är fortfarande. Det känns fortfarande tråkigt att vara i Sverige igen men idag får jag iallafall träffa Mattias :) Det ska bli roligt :D Sen ska vi ju nog gå ut ikväll. Det ska bli trevligt. Har också saknat min bok Eclipse, tredje boken i Twilight serien! Läste lite igår kväll och den är sååååå bra. Vill verkligen se filmen Twilight! Men Köping är ju så segt, tror inte ens den går här än :S Men men.

Nu ska jag väl packa mina grejer igen och sen ska vi väl börja åka mot Köping snart så jag kan komma hem. Är ju ute hos mamma o Staffan nu :)

Vill åka till London snart igen. Eller iallafall England. Vore kul att se mer utav England :)
De blir att spara pengar...

Gårdagen

Fredag - sista dagen i London för den här gången :( Klev upp och käkade. Gick sen ut en sväng och promenerade i Finsbury Park. Det var så fint och man tänkte på förra gången när Staffan var med i London :) Vi såg fåglar vid vattnet och den fina utsikten över London... Sen upptäckte vi att det finns minsann ekorrar i Finsbury Park också! De är inte riktigt lika tama som i Regent's och Hyde park men ändå :) Såg några yngre ekorrar som var jättesmå och jättesöta också!

Sen gick vi till hotellet och packade det sista. Gick mot tuben och klev på Piccadilly Line för sista gången den här gången :( Det är ju en ganska lång resa till Heathrow och jag mitt smarto hade packat ner min bok i resväskan. Smart. Men resan gick skapligt snabbt ändå och vi var framme vid terminalerna.

Klev av och checkade in. Lämnade in resväskorna och gick och käkade på Bagel Street. Det var lika gott som förra gången :D Sen gick vi omkring i affärerna på Heathrow. Köpte lite småsaker och en snygg Victorias secret handväska.

Så småningom blev det dags att gå till gaten :( Sen klev vi på planet. Ville stanna i London!!! Det enda roliga med att komma hem är att träffa familjen, vännerna, djuren och Mattias. Men men. Planet kom upp i luften och det var så molnigt att vi såg inte mycket av London. Inte ens en sista glimt :( Planet skakade lite då och då, det var lite småläskigt. Damen som satt brevid mamma berättade att hon flygit till London på morgonen och varit där i 4 timmar och flög nu hem igen. Snacka om att åka dit och vända! Kan inte vara roligt att bara åka så. Men hon jobbar visst för något engelskt företag :)

När vi landat gick vi och köpte dricka och satt en stund och väntade på bussen som skulle ta oss till Västerås. Till slut kom den och väl i Västerås väntade Staffan på oss :) Vi åkte förbi Lustigkulla och köpte mat, sen vidare till Hemlinge. Smarrigt att käka lite, var jättehungrig. :P Sen ringde jag till lilla Mattias :) Sen glodde vi på Morden i Midsomer och sen la oss.

Torsdagen

Näst sista dagen i London. Verkligen tråkigt! Vi klev iallafall upp 7.30, gick och åt frukost :) Runt 9 begav vi oss mot tuben och åkte mot Queensway. Därifrån gick vi i Hyde Park mot Kensington Palace. Kom fram dit och vi fick några dosor som var jättesmarta, det var olika nummer i olika rum i slottet/palatset. Så tröck man in numret på det rum man var i på dosan och höll den mot örat så berättades det fakta om just det rummet! Supersmidigt. Fick veta massor om prinsessan Diana och tidigare kungligheter. Samt om deras kläder, det var jätte intressant :D Allt som allt tog det ca 1,5 timme att gå igenom allt (man kunde lyssnat mer men vi orkade inte lyssna på allt då de pratade länge i varje rum). Så handlade vi lite i Kensington Palace - shopen, jag köpte en penna och en fjäderpenna och så fick jag en liten present på köpet! :) Det fick mamma med :) Tyvärr fick man inte fota i Kensington Palace :(

Sen promenerade vi lite i Hyde Park, vi gick runt The Round Pond (den runda dammen) och såg en massa fina fåglar - svanar, kanadagäss, grågäss, nå andra gulbruna gäss, duvor, änder, sothöns mm. Tänkte på Mattias, att här skulle han vara! Han som gillar fåglar :)

Vi mötte några ekorrar igen och jag matade dem med :D Så himla söta alltså. Och parkerna i London är så himla fina! Det är så mysigt att gå omkring i dem, att se alla djur och alla människor som är ute med sina hundar. Ganska otroligt föresten att hundarna inte anfaller ekorrarna och fåglarna?! :P

Matar ekorre i Hyde Park. :)

Jaja, sen rörde vi oss mot tuben och åkte till Notting Hill. Superfint område! Käkade på en italiensk restaurang, supersmarrigt. Jag åt pasta med svampsås, baconbitar och kycklingbitar :) Sen gick vi längs Portobello Road och kollade, det fanns rätt mycket. och det var väldigt lugnt :) Jag hittade ett par as snygga DC skor, ångrar att jag inte köpte dem!! :( Vi fikade iaf på Starbucks och sen åkte vi till Oxford Street igen. Vi shoppade lite och så, det var massor med folk där som vanligt! Men konstigt nog stör det mig inte att det är så himla mycket folk. Det enda jobbiga var att det var så varmt i affärerna.

Fika på Starbucks. SMARRIGT!

Sen begav vi oss till hotellet iaf, tråkigt att det var sista kvällen :(

Onsdagen

På onsdagen i London klev jag och mamma upp vid 7.30 som vanligt. Käkade frukost och fixade oss sen begav vi oss till London zoo :D Massor av fina djur såg vi. Vi var även i reptil huset där första Harry Potter filmen har scener från ;) FETT COOLT hihi. Fanns massor av fina ormar, ödlor och grodor :) Sen kollade vi på apor, lejon, tigrar, zebror, giraffer, kameler, lamor, flodhästar, fåglar, pingviner mm... Det är nog mer fart och liv på sommaren kan jag tro, det var lite småkyligt och de flesta djuren som var utomhus verkade lite trötta.


Är man Harry Potter freak så är man. :)

Slutligen hittade vi en restaurang där vi käkade lite. Ris och kyckling tikka masala haha. Sen handlade vi lite i zoo - shopen och gick därifrån efter flera timmars tittande. På vägen tillbaka till tuben genom Regent's park mötte vi på en massa ursöta ekorrar! Jag matade dem med Twix - choklad. Alltså jag försökte ge av den kexiga delen och inte av det kladdiga. En liten korre klättrade nästan upp på mitt knä! De var så himla gulliga.


Jag... Älskar... Ekorrar!

Vi tog tuben till Piccadilly Circus och vandrade omkring där. Det var jättemysigt! Massor med lampor och julbelysning. Fikade lite på Pret a Manger eller vad det hette, smarrigt. Sen fortsatte vi gå omkring och kolla på allt som fanns. Gick in i en bok affär och det var verkligen som på film! Böcker ända upp i taket :D Lite senare gick vi vilse men vi hittade tillbaka, vi är så duktiga på att följa våra egna fotspår haha.

Kom inte tillbaka till hotellet förrän typ 18-19 tror jag, vi hade ju gått därifrån ca 9.30 på morgonen. Snacka om heldag :)
Önskar att Mattias var med och fick uppleva allt det här underbara! <3

Packat och klart...

Jaha då sitter man på hotellet med väskorna packade. Jag vill inte åka hem! Trivs så himla bra här i London. Har haft jätteroligt med mamma. Vi har varit på Oxford street, kring Piccadilly Circus, London zoo, Hyde Park, Kensington Palace, Primark... Det har varit helt suveränt :)

Hoppas verkligen vi åker hit snart igen.


Jag i Undergrounden...

Är i London nu!

Jahapp nu är man i London. Allt gick bra trots att det varit snöoväder i Sverige och bara en bana användes på Arlanda. Vi kom iväg lite sent men landade i tid ändå för vädret var bra när vi flög.

När vi kom till hotellet fick vi vårt rum och det hade inget kylskåp så vi frågade om vi kunde få ett rum med kylskåp. De sa nej men ändrade sig sen och gav oss ett jättestort rum med typ 4 sovplatser :O De kände iaf igen oss från i somras också :)

Sen drog vi iaf till Oxford Street, käkade lite macka på Starbucks o jag drack caramel frap SMARRIGT :) Sen gick vi i affärer på Oxford Street och shoppade. Hittade massa billiga kläder på Primark och en snygg väska också :D Sen rörde vi oss hemåt, allt gick bra även fast det var smockat med folk. Det är konstigt, jag känner mig inte alls inträngd eller så även fast det är mycket folk, jag är helt lugn ändå :) Man kan ju tro att man blir alldeles sönderstressad, men icke sa nicke :) På vägen till hotellet köpte vi lite ost och sånt till mackor ifall man blir hungrig :P

Senare mot kvällen gick vi till The Twelve Pins, en pub i närheten. Det var värsta matchen så det var massor med folk, coolt att se. Men efter ett tag försvann folket då matchen började i Arsenal (folket hade ju biljetter till Emirates stadium och Arsenal ligger väl 10 min härifrån) men vi stannade en stund till och lyssnade på musik och så. Sen gick vi till Happening Bagel eller va de heter o köpte bagels till imorron och smarriga bullar att käka idag :P  När vi kom till hotellet igen ringde Mattias efter en stund :) Och slutligen fick jag med hjälp av Theo i receptionen ett lösenord så jag kan sitta på internet i entren :)

Men nu ska jag nog snart sova fast klockan bara är 21 här, är as trött!

Inte långt kvar...

Nej nu är det inte långt kvar tills London! Efter mycket om och men igår bestämdes det att det blir jag och mamma som åker ändå. Du och jag och pojkarna får åka en annan gång Johanna! :)

Igår skjutsade vi hem Bella, sen umgicks jag med Mattias. Vi tog det mest lugnt, var hemma hos han. På eftermiddagen gick vi hem till Tom och spelade Xbox :) Skojigt värre. Även fast jag dog hela tiden :P Vi spelade COD 4 tror jag det va på typ bioduk haha. Nej men en stor duk har han iaf. Efter ett tag blev vi hungriga och Tom's pappa bjöd på pizza, smarrigt värre :) Sen kom Tom's kompis dit och efter en stund drog jag och Mattias hemåt, det blev ganska sent. Hemma så glodde vi på film och käkade godis :D

Idag var vi ju lediga eftersomvi hade öppet hus i lördags, skönt. Jag och Mattias drog ner på stan, till Waynes :) Jag drack en kopp varm choklad, smaskens! Sen gick vi vidare till Wedins men hittade inget där så drog till Bågen och mötte på Tom och Thomas sen gick vi till JC och kollade på jeans. Hittade ett par AS FINA baggy jeans som jag jättegärna ville ha. Prövade dom och dom passade. Mattias ser att det är något konstigt i sömmen och vi frågar - jo men dom håller på att gå sönder! Inte fanns de nå mer par i min storlek heller :( Köpte iaf ett par andra jeans, vanliga. Så nåt blev det iallafall :) Mötte på Tom igen och gick med honom till databutiken. Sen blev det Elman. Mycket springande i affärer idag :D


Mattias på Waynes.

Jag och Mattias följde med Tom hem och jag fick låna ett ställ till min laptop eftersom Tom inte behövde den :D Samma med ett par högtalare till stationära datorn. Så gick vi hem och Mattias kopplade in högtalarna och de funkade as bra! Mycket bättre än de inbyggda ;) Sen packade jag lite och så till London och Mattias drog hem. Jag diskade och städade lite i köket sen hämtade Staffan mig. Nu ska jag ta och vila lite tror jag, ska ju upp mitt i natten och åka med Flygbussen...


Jag kommer att sakna min lilla Matis <3


Och min Swintyloo.
Lite ljus bild. Men den är cool ändå :)

Hemma hemma

Nu sitter jag hemma hemma, alltså hos mamma och Staffan :) Känns fortfarande konstigt att jag faktiskt inte bor här längre. Idag har det varit öppet hus i skolan. Bella och jag sov hos mamma och Staffan igår med och Bella Bus följde med till skolan. Vi satt i MP montern och försökte locka folk till Medieprogrammet... Hmm.. Folk tog bara en informations lapp och försvann fort som bara den men iallafall :)

Efter en stund kom mamma till skolan också, sen gick vi och Bella fick ansiktsmålning av en tjej på Barn och Fritids programmet, Bellis blev en liten katt :D Jättesöt blev hon. Sen gick vi och köpte en varsin macka och dricka. Köpte med oss till Mattias också som fortfarande satt i montern :)


Mattias, jag och katten Bella :)


När vi slutade åkte vi hem och jag och Bella lekte i snön en stund. Det var riktigt roligt faktiskt, men man har ju noll kondition. Så trött blev man också haha! Senare fick Mattias skjuts ut hit av Tom, så han är också här och ska sova :D Plus Marina också, så det är verkligen fullt hus idag!


Feber och ont i huvudet

Usch, jag har feber och ont i huvudet. Typiskt att man ska bli sjuk nu, hoppas verkligen att jag blir frisk innan jag och mamma åker till London! Marina sov hos mig igår, mådde inte riktigt bra igår heller men lät henne sova över ändå, de va rätt längesen sist och hon ville så gärna :) Var på körskolan igår också, teori. Vi gick igenom alkohol/narkotika i trafiken o.s.v.

Idag stannade jag iallafall hemma från skolan med mitt bankande huvud. Sov ett par timmar extra men hade lika ont i huvudet när jag vaknade ändå. Tog en alvedon och en stund senare ringde mamma och frågade om jag ville följa med henne som sällskap när hon skulle åka till Eskilstuna och få laserbehandling på tatueringen. Jag funderade en stund och bestämde mig för att följa med.

Det kanske jag inte skulle ha gjort, efter en stund sa mamma att jag såg väldigt blek ut och kände på min panna - feber hade jag minsann. Och har fortfarande :( Men vi tog oss till Eskilstuna iallafall och mamma blev lasrad :P Sen handlade vi och åkte hemåt. Det började snöa väldigt på hemvägen och nu är det några cm snö där ute :) Passade på att hämta ut stativet jag köpte igår när jag ändå hade skjuts. Ska snart gå över till Mattias, hade ju lovat att jag skulle sova hos han idag.. Han ville inte komma hit och ta hand om sjuklingen haha.

Får se om det blir någon skola imorgon.

London.

Nu är det inte långt kvar tills mamma och jag åker till London! Vi åker nästa vecka, 25-28 november. Det ska bli så himla roligt :) Hoppas att allt går lika bra som det gjorde i somras. Vi ska shoppa, shoppa, shoppaaa ;) Sen ska vi göra lite turist saker också, vi ska besöka London Zoo och Kensington Palace :) Jag längtaaaaar!


Inte långt kvar nu...

Det ska bli kul att se hur det ser ut i London nu på hösten. Troligtvis är det lika regnigt och ruskigt som här i Sverige men iallafall :D Julpynt ska ha kommit upp i butikerna, mysigt! Ska se om man kan hitta lite julklappar därborta :) Vi kommer att bo på samma hotell som förra gången, det var ju inte något direkt jättebra hotell men det duger för oss. Vi åker ju inte till London för att sitta på hotellrummet :) Helt okej är det iallafall och lite lagom utanför centrum, ca 10-15 min med tuben. Det gör inget för vi har ändå beställt tubkort så vi kan åka hur mycket som vi vill typ :D

Fick föresten ett vykort från Jocke och Andrea idag, de är ju i Thailand. Det verkade som att de har det jättemysigt och de lyxisarna har matat apor! Jag vill också!!! Haha :) Men när jag och mamma åker nästa tisdag kommer Jocke och Andrea hem... Synd att de inte flyger till Arlanda, då kunde vi ha mötits en snabbis hihi. För deras plan landar en stund innan vårt lyfter. Men från "fel" flygplats :)

Måndag igen.

Jahapp då var det måndag igen. Och skola. Mattias sov som sagt här idag, vi höll på att bli tokiga inatt när Swinto (katt) hoppade i alla påsar han nånsin kunde hitta och Våfflan (hamster) började bita i gallret... Aldrig en tyst stund när man har djur i en liten lägenhet inte :) Själv har jag vant mig ganska bra vid deras knasiga påhitt och nattliga ljud men Mattias vaknade av precis allting stackarn. Det slutade med att Våfflan fick stängas in på toaletten för att få lite lugnare :P


Charmtrollet Swinto.

I skolan började vi med engelska. Hade engelska provet idag och det kändes ganska okej. Hoppas iallafall att det gick bra :) Efter provet började vi planera inom grupper hur vi ska göra våra projekt. Vi ska nämligen göra ett projekt om droger. Jag hamnade i grupp med Mattias och två killar till. Vi kom överens om att vi ska göra en affisch i A3 storlek.

Efter engelskan hade vi FBL. Gjorde inte särskilt mycket, satt mest och snackade. Ska göra lite grejer till kunskapstestet i FBL nu i veckan. Sen har vi ju det arbetet om att man ska ta minst 5 bilder på en okänd person och lära känna honom/henne... Hmm.. Efter FBL var det lunch, gick och käkade. så var det svenska. Wirre var med på lektionen också :) Han ritade ju väldigt fint på tavlan XD Vi gick iallafall genom lite saker som kommer på svenska uppsatsen nästa torsdag... Men jag kommer inte att vara med för jag är i London då! :D

Sen hade vi iallafall Samhäll. Pratade om regeringen och så, inte så jätte intressant. Men det är väl ett nödvändigt ont :) Sen slutade vi iallafall för dagen, 14.00. Skönt! Jag, Mattias och Tom gick upp mot stan sen drog Tom hem och jag och älskling gick till Waynes coffee och fikade lite :) Ovanligt haha. Jag drack varm choklad och åt en scones, smarrrrrr!

Sen begav jag och Mattias oss till Big inn och H&M. Hittade en fin vinterjacka som jag köpte! Den är brun (nästan lite brungrön) och jättefin och skön. Sen handlade jag lite mat och så gick vi hem till mig. Swinto den busen hade ställt till med rejäl oreda... Han hade bl.a. haft ner pizzakartongen från igår på golvet, haft iväg tangentbordet så det låg precis vid skärmen samt haft ner lite grejer från TV - bordet på golvet. Han passar på medan man är borta! Men han är söt ändå :)


Jag i nya jackan :)

Har iallafall tagit lite söta bilder på tok Swinto idag också, använde Soft screen som jag köpte på mässan i lördags. Det blir faktiskt skillnad! :) Nej nu ska jag fortsätta att fixa lite bilder till kampanjen för Köpings fotoklubb.


Swinto gubben.
(har gjort bakgrunden mörkare om
det ser konstigt ut)

Fotomässa...

Igår var jag på fotomässan i Stockholm med Mattias, illi och några från Köpings fotoklubb. Det var roligt. Men jag trodde det skulle vara mer saker, mer mäss priser :P Så jag köpte inget, eller jo, en liten grej till kameran som gör att blixten blir lite mjukare :)

Efter mässan åkte vi hem till Köping igen, runt 16.30. Väl hemma i Köping åt vi lite mat och sen kom Marina. Sen kom illi också och så åkte jag, Marina, Mattias och illi till Håkans café. Det var ju jättefint där! Sen åkte jag, Mattias och illi och fotade nattbilder vid olika kyrkor runt om. Det var roligt :) Men jag vill ha en trådutlösare så man kan få längre slutartider. Hade svårt att få bilderna tillräckligt ljusa...

Idag har jag mest tagit det lugnt, lagt upp lite bilder på min hemsida http://www.rifas.se . Sen har jag umgåtts med Mattias :) Han ska sova hos mig idag, vi ska plugga engelska. Just nu är han på väg och hämtar pizza åt oss.. Haha usch måste sluta vara så onyttig. Men det tar vi en annan dag ;)


Fotomässan...


En av kyrkorna.

Lugn fredag...

Jaha, då var det fredag igen. Hade sovmorgon till 9.55 idag, skönt! Min syster Marina kom till mig igår kväll och sov över, det var skoj :) Vi glodde på Harry Potter och Fången från Azkaban och bara snackade. Som vanligt :) Hon klev upp ganska tidigt och jag kunde inte somna om efter hon gått, så jag klev upp och åt frukost, diskade och sen kom Mattias över. Jag dammsög hela lägenheten också innan vi gick till skolan :P

Skolan började med Medieproduktion (MPR) och vi håller på med dikter där. Vi har fått välja en dikt av 6 st (alla typ lika dåliga) som vi ska ta bilder till. Idag ritade jag ett bildmanus, man ska minst ha 6 bilder och jag planerar att ha 11. Man fick max ha 12 bilder :P När jag ritat bildmanuset blev lektionen rätt seg, satt mest o kikade på aftonbladet.se.

Sen hade vi inställd FBL idag, så jag, Mattias och Tom gick och käkade sen gick vi hem till Tom. Tog lite bilder till fotouppgiften Migrän, det gick rätt bra. Sen hjälpte jag och Mattias Tom att ta lite bilder han behövde till nånting :) Jag skulle också vilja ha en fotostudio hemma, rätt soft :) Sen satt vi iaf och kollade igenom bilderna och på youtube.

Nu ska Mattias och illi komma och kolla på film med mig om en stund :)

Hallå hallå!

Nu har jag startat en liten blogg.. förutom dom jag använder i skolan då :)

Inatt sov jag hos Mattias, myspys :) Vi klev upp lite senare än vanligt, men bara lite för vi hade sovmorgon. En halvtimmes sovmorgon. Inte vidare mycket :P Så gick vi iväg till skolan, det var ganska segt som vanligt. Men slutade iaf tidigt :) Skoldagen började med svenska. Där satt vi mest och pratade, innan vi gick till lektionen köpte jag varm choklad och Mattias köpte kaffe. Så vi satt och snackade med Camilla, våran svenska lärare :) Hade ändå våra arbeten hemma. Efter svenskan var det Fotografisk bild C. Där gjorde vi inte heller vidare mycket, jag satt och redigerade lite gamla bilder och försökte få ihop en bra kombination av två bilder till "Migrän" arbetet. Sen var det lunch och efter det Samhäll. Där diskuterade vi hur vi skulle gå till väga om vi ville ändra på något, t.ex. skolmaten. Vi vill ha mer näring :P Och lektionen gick faktiskt snabbt, det var ganska roligt idag. Sen slutade vi, 13.20 :)

Då gick jag och Mattias upp på stan. Fotograferade lite, lånade hem en varsin kamera från skolan (även fast vi har våra egna :P). Efter en stund kom illi och så väntade vi på Kenneth, så gick vi till Latifa. Käkade lite :) Sen gick vi runt på stan och undrade vad vi skulle hitta på.. Vi kom på att vi skulle gå hem till mig och glo på film, köpte kattsand sen åkte vi till mig då. Glodde på Deja vu. Det är en bra film, lite annorlunda. Inte för att det blev så mycket tittande på filmen, Mattias, illi o Kenneth lekte med min katt Swinto mest haha! Men roligt var det.

Sen drog alla och då har jag glott på tv och lagat mat och pluggat engelska. Har prov imorron! Sen har jag gjort den här bloggen haha. Just ja, har skrivit ett mail till octopustravel.com också, kommer inte in på min sida igen :S Rätt jobbigt, har bokat hotell genom dom till mig och mamma. Vi ska till London 25 november och det står att min email adress inte är registrerad hos dom?! Mystiskt. Pengarna har dragits från mitt konto redan, så bäst för dom att dom fixar det... Nej nu ska jag ta och plugga lite till, man kan inte plugga för mycket :)

RSS 2.0