We'll just move on, shame that some people won't

Back in England efter jul i Sverige. Var trevligt att träffa alla. Juldagen var kul till en viss del, lite drygt för jag glömmer bort hur typiskt "svenska" vissa är. Det är inget fel med det, synd bara för Jamie tycker jag, framförallt onödigt. Men det var flera saker som kunde gjorts bättre, från alla håll, ja även mitt. Men men, hade iallafall en bra tid i Sverige, som sagt, skönt att träffa folk, äta gott, shoppa lite. Skriver mer en annan gång.

Idag har jag jobbat, snart ska vi åka och hämta Carl så blir vi här ikväll. Imorgon är det nyårsafton så det blir att gå till the Agincourt och se Skindred, eldätare och burlesque dancers.

Nytt år, nya möjligheter, eller hur var det nu? :)

There is not much time left

Ännu en dag avklarad, imorgon jobb och så kan man checka in på flyget, upp tiiidigt på torsdag och åka till Sverige!! :D

That would be the best therapy for me

Då var denna helg avklarad, som vanligt har tiden gått alldeles för fort! Men just nu vill jag ändå att tiden ska gå fort så det blir torsdag och vi beger oss mot Sverige. :) Ska ta tåget från Bracknell klockan 7 på morgonen!

I fredags åkte jag in till Reading, hade en sån jäkla otur först, såg tåget komma och SPRANG över perrongen och när jag var på väg ner för trappen på andra sidan var det en massa folk som klivit av tåget och var påväg uppför trappen. Jag försökte sicksacka mig genom strömmen, kom ner och bankade på "öppna" knappen på dörren men självklart var det försent så dörrarna inte öppnades.. Nästa tåg var 30 min senare men så blev det försenat också så jag tänkte gå till the Goose och ta en cider medan jag väntade. Då dög inte mitt svenska körkort som ID utan de tar bara engelska körkort nu. HUR diskriminerande!?

Iallafall, gick och väntade på tåget i kylan och kom slutligen iväg. Gick till the Hope Tap och mötte upp Sarah och två till. Beställde lite dricka och vi satt och pratade. Så kom Allison och Mie och nån till och de två andra drog. Var kvar på puben en stund sen gick vi till Walkabout. Det var lite halvdött och musiken var inte lika bra som förr, visserligen var det en annan DJ. Jag skulle egentligen åkt sista tåget hem men det bestämdes att jag skulle sova kvar hos Sarah en sista gång. Så kom Ian dit och vi var kvar ett tag, sen mötte vi upp Fiona och gick till Purple Turtle. Var där resten av kvällen, hade jätte kul. Kommer sakna Sarah så grymt. :( men ska eventuellt se henne den 28e i Sverige. :) Så åkte vi hem (köpte med hotwings på vägen). På lördagen var man hängig, stackars Sarah var till och med värre än mig.

Begav mig hemåt efter lunch och tog det lugnt med Jamie innan vi gjorde oss redo för hans work christmas dinner. Det var på Blue Mountain, jätte fancy!! Kände mig lite vilse och bortkommen, jag är ju inte ett dugg fancy, haha! :P det var trevligt iallafall, god mat, jag åt rökt lax som starter, beef som main och almond tarte som efterrätt. Det var underhållning (en kille som klättrade igenom ett vanligt tennisracket, såg helt sjukt ut, sen svalde han ett svärd. Limbo var det också, Jamie var med och kom 3a av typ 25 pers haha! Duktig. :D

Idag har vi bara slöat och återhämtat oss, städat och fixat lite. Just nu kollar jag på Charlie and the chocolate factory och Jamie spelar gitarr. :)


Allison och Sarah


Haha, Sarah-och-Tiina-humor!


Mie, jag och Sarah


Knasig bild


HAHA!


Fiona, Ian och Sarah

I want to hide under a blanket and stay there

Idag är en riktig jobbig dag. Hatar att vara fattig och räkna varenda pence (det har inte hunnit börja gå runt ordentligt än trots att jag har jobb nu), vi kom hem till en becksvart lägenhet för electric nyckeln ville inte funka, var tvungna att sätta i mer pengar på den och till slut fick vi det att funka. Imorse hade tvättmaskinen översvämmat så det var blått skum överallt och det är pga stopp i köksavloppet. Vi försökte lösa det med att hälla en flaska mr muscle kitchen drainer men det funkade inte så vi kan inte diska eller tvätta (plus att kläderna i maskin antagligen är förstörda). Vi kan inte laga mat (kan ju inte diska!!), det är kallt och allt känns allmänt meeeeh.

Jaja. Lön nästa vecka, förhoppningsvis kan vi få någon att laga köks röret snart nog, Sverige nästa vecka. Men idag är ingen bra dag.

Pretty sure isn't very scientific

God afton kära läsare, hoppas allt är bra med er! Själv är jag utmattad efter en lång, hektisk dag på jobbet. Imorgon måste jag även jobba över för det ska vara ett boardmeeting så de behöver någon i receptionen lite längre. Får dock ta ut övertiden någon dag nästa vecka, tror det får bli onsdag, dagen före SVERIGE RESA! :)

Ser fram emot att få komma hem lite, ska bli så skönt och mysigt att få träffa familjen och vänner. :) Göra massa kul, äta massa gott, monga lite grann! :D ser till och med fram emot att se Köping! :P hoppas på att det ska komma lite snö innan vi åker hem bara, så typiskt att nu i år när Jamie följer med till Sverige så är det knappt nån snö (det som föll förra veckan kommer nog hunnit smälta bort) men jag hoppas det ska hinna komma nytt! :P

Är fortfarande förkyld, hostar och snorar, suck. Men det är bättre än förra veckan/helgen iaf! :) ska nog snart skypa med min bedårande syster Marina, wihoo! :D

And there was nothing left to do

Då var tisdag snart över, skönt! Tisdag känns alltid som den längsta dagen i veckan. På måndag är man trots allt lite utvilad från helgen, onsdag är halvvecka och det är ju även "lill lördag" vilket Lewis alltid retar mig för haha, de förstår inte vad som menas med lill lördag här! :P torsdag är nära på fredag och fredag är sista dagen inför helgen! :) och så är ju då tisdag där, mitt i allt och bara är. :P

Jaja, nog om det. Jag var i reception hela dagen igen, känns konstigt att inte göra någon filing över huvud taget. :P fick hem brevet om förändringen av arbetstid idag också, känns skönt att ha det i skrift.

Har just ätit stuvad dillpotatis och fisk, mums vad gott det var! Första gången jag testade göra stuvad potatis och det blev riktigt lyckat, tror att Jamie gillade det också. :) Nu ska jag skypa lite med min kära mami, ska bli skoj! :D <3

I think tonight was a very good start

Har jobbat heldag idag, jag har nämligen börjat jobba fulltid nu, 8.30 - 17 istället för 9 - 15.30! :) var helt okej. Kommer sakna filing lite grann faktiskt, och att jobba med Lewis. Men mer timmar = mer möjligheter + mer utmaningar + utvecklas snabbare + mer pengar! :P

Idag åt vi fajitas, mums. Jag gjorde en tzatziki till, älskar det!

Tzatziki
2 dl creme fraiche/gräddfil
gurka, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
citronsaft
salt
vitpeppar

I am counting down the days now

Så här trött såg jag ut när jag begav mig till Tesco tidigare. Har behövt ta fram vinterjackan och allt! Det här är även ett par av skorna mamma skickade till mig häromveckan, fluffiga och sköna att gå i! :)


Förkyld, suuuck.


Mysiga vinterskor! Jättesköna kilklackar, jag brukar inte använda
kilklack men kommer nog börja göra det mer nu för de är ju jätte
sköna att gå i, de är högklackade OCH snygga! :)

A lot of talking about random stuff

Då var det söndag igen, gu vad tiden går fort! I fredags var jag ledig så jag tog tillfället i akt och körde till Reading och träffade Sarah. :) Vi satt mest och pratade, Craig och Christine var även där och så lilla Charlotte som är ca 3 veckor. Liiiten bebis! :P Käkade lite lunch och sånt och så fick jag ta med mig hem lite grejer som Sarah inte tar med sig till Sverige. Hon ska ju flytta hem, åker hem till jul och stannar sen i Sverige. :( kommer sakna henne massor. Ska ses när jag och J är i Sverige över jul, sen tycker jag minsann att hon kan komma och hälsa på oss och som sagt jag henne när jag åker över till Sverige! :) Vi har varit med om så grymt mycket tillsammans, sjuka, roliga, galna, tråkiga saker, verkligen allt möjligt. Saker som finns med mig jämt. :) Nästa helg blir det leaving drinks för Sarah. Nu har vi känt varandra i två år, galet hur fort tiden går och hur mycket vi har hunnit med att göra och uppleva ihop! :D kommer bli väldigt tomt utan dig Sar.

Åkte sen hemåt och var fast i rusningstrafiken i Reading ett tag, tog mig lite över en timme att komma hem jämfört med 20 min att åka dit på morgonen. :P Så kom Jamie hem och vi chillade bara, han spelade lite PS3. Så smsade jag med Kat en stund och vi bestämde oss för att ses, det var trevligt. :)

På lördagen var det lugnt, Jamie åkte till college och jag gick till banken och lite så. När jag kom hem kikade jag runt på internet, kollade på resor (jag och J har tänkt åka på semester nånstans nästa höst, först tänkte vi Egypten men det blir nog lite dyrt just nu så vi tar nåt lite mindre till att börja med haha) och på ödlor, jag vill ha en ödla! :D synd man inte får ha husdjur här. Sen kom J hem och vi käkade lite god mat och glodde på Angel och drack ett par Kopparbergs. :)

Nu är det som sagt söndag, J var tvungen att gå in och jobba lite så jag är ensam hemma nu, ska snart röra mig mot Tesco. Behöver inhandla lite bröd, ost och sånt där plus att de har Jack Daniels på erbjudande, bara £15/flaska så vi tjänar in en hel del på att köpa ett par nu! :D JD och cola är nämligen Jamie's favoritdryck när man ska ut och även jag gillar det. Trodde aldrig jag skulle säga att jag gillar whisky but it's grown on me och nu tycker även jag om det. :P

Hoppas ni alla haft en bra helg!

I appreciate everything you do for me

Igår fick vi hem en leverans från Totally Swedish som mamma skickat. En massa svenska godheter, bland annat julsaker som julmust, pepparkakor, lussebullar, julknäcke och risgrynsgröt! Mums! <3 Tack kära mamma!

Måste säga att leveransen var väldigt bra, sakerna var uppdelade i tre kartonger så att inget krossades, kylvarorna i en av dem och de var även i en vadderad kylpåse så det var fortfarande kallt! :) Ni skulle sett mitt enorma smile när jag öppnade paketen!

Fick verkligen lov och behärska mig för att inte öppna saker, utan klarade (knappt!) att vänta tills Jamie kom hem och så fikade vi svensk julfika. :) myyys!

Tack igen kära mamma! <3


En massa mumsigt! :D

What was it that you said about the past tenants?

Kära nån vad mätt jag är! Har varit på julmiddag med jobbet. Vi gick till Frankie & Benny's, det var rätt bra och som sagt är grymt mätt. Dessutom var servicen bara sådär, men maten var bra. :P

Till förrätt tog jag svampstuvning på toast, det var grymt gott. Huvudrätt blev lax med senapskryddat potatismos, sås och lite grönsaker! Grönsakerna var sådär, kändes inte alls passande till själva rätten så åt knappt av dem. Laxen var perfekt tillagad och moset kunde haft lite mer smör i men det blev väldigt gott tillsammans med såsen som var till. :) Efterrätt blev en Baileys cheesecake, även den god men himla söt och efter förrätt och huvudrätt var magen skapligt full så jag åt bara lite mer än halva. :P

Alltså valde jag inte någon särskilt julig middag trots att det fanns på menyn, jag tycker det känns lite som att engelsk julmiddag är ungefär som en fancy sunday roast (köttet utbytt till kalkon och bara lite annat extra). Riktigt gott när man är sugen på det men jag ville testa något annat. Nu säger jag inte att det ÄR så för jag har inte haft engelsk julmiddag men det är vad det verkar som, och såg ut som det på de som valde detta's tallrikar.

Priset var bra, £18.95 för trerätters plus att det var 25% billigare för att det är måndag så det blev en väldigt bra deal! (dessutom kommer vi få pengarna tillbaka i januarilönen, företaget står för julmiddag varje år tydligen)

Det var lite awkward att vara ute med jobbkompisarna utanför kontoret eftersom jag inte känner dem alls utöver jobbet, det var bara vi i reception/filing vilket var trevligt dock så det var jag, Lewis, Felicity, Natalie och David. Trevligt var det trots awkwardnessen haha. Felicity som är managern gav oss alla ett varsitt julkort och en liten present också, snällt av henne ju. :)

Vi har flyttat om på jobbet så att Repairs folket är med oss och lite så, det blev klart idag och alla anställda fick en bacon roll imorse vilket var gott! :D nästa vecka ska vi även få en variant av afternoon tea på ett slags eftermiddagsbrief, vad tror ni, är de högsta i företaget feeders kanske? :P

That was simply amazing. Amazing.

Helgerna går alldeles för fort. De hinner knappt börja innan de är slut. :( men men. I fredags var det lugnt, vi stannade inne och glodde på Angel mestadels av kvällen. :) på lördagen åkte ju J till music college och jag var hemma och kollade på fotboll och tv samt gick ut och gick en vända. Skulle inte hinna träffa Marika mer än en halvtimme typ så vi får ta de en annan gång. :/

Hämtade upp J från station 16.30 (han fick lov att sluta lite tidigt) så gjorde vi oss redo och begav oss med tåg in till London för att se ASH! :) det var på ett litet intimt (ca 600 pers) venue, Relentless Garage i London vid Highbury&Islington. Kom dit i tid och fick veta att ASH inte skulle vara på scen förrän 21.30 (vi var där ca 19) så vi köpte en poster och en t-shirt till mig medan vi väntade. Sen tog vi oss en öl och pratade och lyssnade lite på förbanden som var lite halvtråkiga.

Sen kom ASH upp och vi var rätt nära scen. Trängde oss ännu närmare fram och hoppade runt och sjöng, vi var nog bland de mest livliga till en början (de flesta andra bara stod där, tråkig publik för bandet ju) men efter 5-6 låtar började fler folk hoppa till musiken. :) Det var ett riktigt bra gig med många bra låtar, det var deras greatest hits, och till slut stod vi ända framme vid scen typ, as nice var det! :D det var jäkligt trångt, varmt och svettigt som bara den där framme, men det är det värt när man ser ett bra band live! På slutet stod vi lite längre bak och kollade, svalare och lite mindre folk vilket var skönt, men man ser ju inte så bra då tyvärr. Iallafall inte om man är så kort som mig! :P

När det var dags för encore var vi tvungna att dra, hörde två av encoren men var som sagt tvungna att gå i sista låten för att hinna med sista tåget hem. :( det är det värsta, sista tåget mot Reading går ca 23.40 även på helger annars får man vänta på första nästa morgon som är ca 7.30. På utvägen fick vi en varsin Relentless iallafall eftersom det var en Relentless bar! :D vi hann precis med tåget från Waterloo, det åkte ca 2 minuter efter att vi klivit på, himla tur. Drack våra energidrycker på vägen hem till Bracknell, det hjälpte till oss att hålla oss vakna! :P satt och pratade om giget och lyssnade på ASH i hörlurarna hela vägen hem, detta var verkligen ett riktigt bra gig. :)

Så kom vi hem och startade Angel igen och somnade. Idag har vi vart in till stan en vända sen förbi J's pappa. Två av Karen's döttrar fyllde nu i veckan så vi lämnade presenter och snackade lite. Sen hem och slöa, kolla på HIMYM och beställde hem pizza, känner oss nu riktigt feta. :P

Imorgon börjar jag sent så får sovmorgon, och efter jobbet blire christmas dinner med jobbkompisarna i reception/filing. :)


Väntar på att de ska komma på scen!


Glad Jamie!


Glad Tiina!


ASH, wihoo! :)


Kommer närmare scen.. :P


Gillar denna bilden!


Haha sötnos Jamie! <3


Kom grymt nära scenen!! Det var ett jätte bra gig. :)


Gratis Relentless på hemvägen!

Nästa gig blir PANIC! AT THE DISCO med Jamie, Marina och Adde, fy fan vad jag längtar. Ska bli så himla kul, och otroligt att se P!ATD live MED SYRRAN!! :D det som är bra med O2 Brixton där vi ska se dem, är att hela scengolvet lutar lite neråt så även om man står lite längre bak där det är lite lugnare så ser man rätt bra. Jag vill gärna vara framme vid scen, vara galen och hoppa iallafall ett tag, men får ju se hur de andra vill när det väl är dags! :D iiih ska bli så kul! <3

It might be ridiculous but I do worry about it

HELG! skönt. :) Ikväll blir det lugnt, imorgon London och kanske träffa Marika (hoppas, HOPPAS!) och sen gig! Jag och Jamie ska se ASH. :D

För att svara er som frågade vad jag hade gjort på jobbet.. Egentligen är de väl inte så farligt tycker jag, men det var en kvinna som ringde in och frågade efter en viss person. Den personen var på möte hela dagen och jag frågade om jag kunde lämna ett meddelande istället och be den ringa upp när den kunde. Ja tack sa kvinnan och frågade sen "when does ***** finish today?" jag svarade "I don't know, I think at 5 cause we close at 5" och så la vi på. Sen ringde hon upp igen och frågade efter mitt namn för hon skulle rapportera att jag sagt när människan hon frågade efter slutade.

Jag såg inget fel i det och sa dessutom inget säkert. De flesta som har anknutning till företaget (personal, hyresgästerna, council osv) vet ändå att vi stänger klockan 5 så det är väl det uppenbara att man misstänker klockan 5, trots att det är väldigt mycket flexitid som gäller på detta företaget. Jag berättade iallafall direkt vad som hänt till min manager Felicity och hon sa att jag inte skulle oroa mig, det var ju en dum fråga ändå och att det gör inget. Men jag kommer definitivt inte att svara på den frågan igen!!

Vet inte om det är för att kvinnan frågade efter en specifik person, men det är ju så att vårt kontor ligger en bit utanför stan och inte många vill ge sig iväg dit om inte personen ifråga är där, så oftast bokar de en tid och måste ju då veta när människan är inne. Jaja, jag hoppas jag inte får alltför mycket skit utav detta! Lesson learned. Nästa gång säger jag helt enkelt "I don't know".

I'll leave you with your thoughts

Var lite uttråkad så gjorde en snabb ny header i Paint då jag inte har PhotoShop på lilla datorn. :P inte så nöjd men nu är det iallafall lite mer julkänsla i bloggen! :P

Gjorde bort mig på jobbet idag, är nervös nu.. hoppas på det bästa iaf. Imorgon blir det att jobba över lite igen så kommer sluta klockan 17. :)

Längtar grymt mycket till Sverige, nu räknar vi ner dagarna!! :D

RSS 2.0