There was one thing I wanted to say to you

Vi lyckades tanka bilen inatt, woot woot!! Det är helt galet hur det står till med bensinen här i England just nu. Det har pratats om en bensin strejk som skulle vara 2 veckor och "politikerna" eller vad man ska säga gav råd till allmänheten att tanka upp bilarna.. Förstår ni paniken folk får? Köar, fyller upp sina bilar osv, tar slut på all tillgänglig bensin, igår sa de på nyheterna att bensinförsäljningen hade ökat med ca 174% på en dag. EN DAG!! Jag skulle inte ens ha brytt mig om inte min bensinsticka var på det röda, vilket den tyvärr var, för jag tankar alltid det jag behöver (har knappt aldrig ens råd att fylla hela tanken med dagens bensin priser) och inatt tankade jag inte ens fullt. Men det är fult av "regeringen" att  sprida en sån här panik epidemi. Hade de inte sagt att "det är bäst att tanka bilen full medan man kan" på nyheterna så hade folk antagligen knappt märkt av strejken, åtminstone inte förrän den var nästan över..

Jaja, nu är det som det är, haha! Idag ska vi storhandla på Tesco. Ikväll ut med massa folk och fira James som fyller 24. :)

Because she came here with me

Jag och Jamie har just varit på bio! Gudarns vad dyrt det blivit med bio + bio snacks, jag smällde nästan av när jag stod i kassan. Men men.

Vi såg The Hunger Games. Den var helt okej, men jag har nyligen läst boken och som vanligt så var boken bättre än filmen! :P jag tror denna film skulle ha vunnit på att vara en 15+ och inte bara 12+ för det våldsamma (som beskrevs i detalj i boken) var knappt med i filmen, det var en himla blandning mellan barn och vuxen film och passade inte riktigt in på varken eller. Och detta är då en film som handlar om att överleva i det vilda, ungdomar som måste döda varandra. Så de hade nog vunnit på att göra den mer "vuxen inriktad". Men men, sevärd var den iallafall och som alltid vill jag gärna se filmatiseringen av en bok jag läst!

Snart ska vi åka och försöka tanka bilen. Ja, klockan halv ett på en fredag kväll. Det är nämligen bensin panik här i England och på dagarna är det antingen milslånga köer till macken eller så har de SLUT på bensin så vi tänkte pröva lyckan nu...

I appreciate the things you do for me

Igår efter jobbet så gick jag på en promenad. Jag gick omkring lite i Lily Hill park och kunde inte låta bli att le för mig själv! Såg massor av påskliljor och - wait for it - VITSIPPOR!! De fick mig att längta hem lite extra, men även att känna mig lite extra som hemma, svårt att förklara..

Jaja sen gick jag hem och lagade mat, testade att göra en ost och dill sås som jag hällde över mini färsk potatis och så blev det några chili räkor och kyckling vingar till samt vitlöksbröd. Det får bli små plock när man inte har mycket hemma! Snart löning iaf.


Jätte gott blev det men jag åt alldeles för mycket!


Miniature baby potatoes i ost och dill sås


ca 10 st mini färsk potatisar
1-2 msk smör
1-2 msk mjöl
2 dl mjölk
en näve riven ost
salt
vitpeppar
dill

Koka potatisen i saltat vatten med lite dill i. Smält smöret och blanda i mjölet. Låt det puttra lite och rör sedan ner mjölken i omgångar. Om det tjocknar för mycket, ha i lite mer mjölk (eller ev lite vatten). Lägg ner den rivna osten och rör tills det smält samman med såsen. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite dill. När potatisen är färdigkokt, häll av vattnet och lägg ner potatisarna i såsen/häll såsen över potatisarna och koka någon minut till. :)

It just adds a bit of spice to it


Mums.. Avocado sallad! Så enkelt och gott.
Liknande ingredienser som jag använde för min fetaost sallad!

1 näve ruccola
1 avocado
½ pressad citron (liten)
lite salt


(lite knasig bild) åt det med kinesiskt ris (uncle ben påse) och battered cod!

Something when you least expect it

För några veckor sen ringde någon i port telefonen och sa "flower delivery" och både jag, Jamie och Dan (som var här och hälsade på) blev alldeles paffa. Blommor? Till vem? Har människan slagit fel nummer på port telefon?

Men nej det visade sig att det var från min kära mamma! Hon saknade mig lite extra och ville skicka mig något trevligt, och det var en väldigt kul och glad överraskning! :)


Titta vad fint! En liten rosbuske, en choklad ask och en flaska vitt vin. :)


Jätte fina och smarriga choklader var det! <3

He's even going to catch the fish himself

Nu närmar sig slutet av helgen med stormsteg. :( i fredags på kvällen mötte jag och Jamie upp Kat, Sheri, James, Rob, Mark och Michael på the Manor och kvällen slutade på the Bull. Det var trevligt att träffa folk och umgås lite. :)

På lördagen var det lugnt. Jag gjorde bacon baguettes till frukost, smarrigt! På kvällen åkte vi till Sandhurst och hämtade Carl och så vidare till Yateley där Claire hade hot tub party. Det var rätt trevligt. Spelade Jenga och Ring of Fire också. :P

Idag skjutsade vi hem Carl och åkte sen hemåt. Har sovit lite, kollat på film och tv och ätit smarriga hot wings och chili prawns. :D

Nu har ju klockan gått fram en timme också så det är ljust ute fast klockan nästan är 18! Det är härligt. :) har varit jätte fint väder här de senaste dagarna, hoppas det håller i sig.

Next tonight though, it's more Big Bang

Idag har varit as drygt på jobbet. Men nu är det fredag kväll! Skulle egentligen varit på väg in till London nu för att se LYS. Men så såg vi att de hade uppdaterat att de kommer inte vara på scen förrän 23.30!! Så då hinner vi ju inte med sista tåget hem (som går 23.38). Usch vad besvikna vi är, både jag och Jamie. Hade sett fram emot detta i veckor. Men men. Nu blir vi hemma iallafall, får se vad vi gör.. Jamie spelar lite gitarr just nu och jag kollar på tv. Kat försöker få med mig ut i Bracknell och jag kanske hänger på dem men jag vet inte. Jamie vill nog stanna inne men jag brukar ju gå ut ändå ibland, får se hur det blir ikväll. :P

Imorgon ska jag nog möta upp Kat för lite solbad i South Hill park om vädret är lika fint som det varit idag. Riktig vår värme! Så är man instängd på ett kontor. :P typiskt.

Jaja, nu ska jag försöka bestämma mig för vad jag ska göra. underbara fredag!! :)

It just takes some time

Idag har jag haft en hemsk huvudvärk hela dagen och jobbet har varit stressigt. Skönt med fredag imorgon. :) vi ska åka in till Camden i London och se LYS spela, ska bli skoj! De är ett franskt band, de spelade som förband på det allra första giget vi gick på tillsammans, i Februari förra året. Det var Love Amongst Ruin vi skulle se men LYS var faktiskt bättre live, då sångaren i Love Amongst Ruin var klart påverkad av någonting och såg saker ingen annan tycktes se.

Jaja. Ska snart väcka hamstern och ta ut honom så vi kan leka lite! :)

we can't pretend, we must run

oj vad tiden alltid gar fort pa helgerna. nu ar det redan sondag ju! i fredags akte vi till wokingham och traffade dan, steve, sam och nagra fler. det var aven en norsk tjej som var jatte trevlig. sen motte vi pa en annan dan, som jag brukade umgas med forr! jaja. jag, jai och dan (den forsta haha) tog sen en taxi hem till oss, lagade lite mat och sov. igar pa dagen kollade vi pa fotboll och dan och jai spelade ps3 medan jag laste. mot kvallen akte vi till jamies foraldrar, korde efter dem till en restaurang i earley dar vi at middag (roast dinner) med dem och flera for det var jamies grandads fodelsedag. :p sen hem och jag kollade pa man v food och jamie lekte med sin nya dyra leksak, ps vita. jag vill ocksa ha en ny dyr leksak, en system kamera, men far vanta nagra manader till.

Suddenly a flash of light appears

Chinese food och 2 ½ men.. bra avslut på en långdragen torsdag!

There are some things that you can't explain

Tillökning i familjen! Jag vill bara gosa, mysa, klappa på henne. Men hon ska få vara ifred ett par dagar medan hon gör sig hemmastadd i sitt nya hem hos oss innan vi börjar tämja henne. :)


Så söt, älskar hennes teckning. Välkommen till oss fina Aeries. <3

I can feel it, I can feel it in the air

Våren har anlänt till England! Träden blommar, det börjar bli varmare, dagarna blir längre. I like it. I like it a lot!


Utanför fönstret blommar det för fullt

Sometimes it is fun to try something new

Förra veckan var jag och Jamie och handlade på Sainsburys (vi handlar oftast på Tesco) och vi bestämde oss för att testa ett par slags fancy looking ready cooked meals. De var förvånansvärt goda och mättande!! Den första var en Lemon Chicken Risotto, något annorlunda men god smak. Väldigt mättande, det var rätt mycket ost i den så det var krämigt och gott.

Den andra var Beef Bourguignon, en beef gryta med lök, champinjoner osv och klyftpotatis. Väldigt gott, köttet var riktigt mört och såsen var vinbaserad, påminde mycket om när Tania (förra au pair mamman) gjorde coq au vin. Jag fick alla champinjoner eftersom Jamie inte gillar dem, muuums säger jag! :)

Tredje och sista var Creamy Basil Chicken. 2 st kycklingbröst, mandelpotatis och haricot verts i en krämig och god basilika sås. Denna var nog vår favorit, kanske min favorit eftersom det var kokt mandelpotatis till - min favorit potatis och den var KOKT, vi äter aldrig kokt potatis vanligtvis för Jamie tycker inte om det.

På tal om kokt potatis, när jag sa att guuuuu vad gott med kokt potatis! Så sa han, ja det var gott. Då sa jag, men varför vill du aldrig äta kokt potatis om jag kokar det, det är ju samma sak? Då säger han att han bara gillar kokt potatis om det är baby potatoes, dvs färskpotatis. Då kunde jag inte hålla inne bonden i mig och utbrast på ett skojsamt sätt - men snälla, hur tror du folk överlever vintrarna ute på landet? Man äter potatisen man odlat på hösten, kokar dem och äter som de är, gör potatismos eller kokar i soppa, det FINNS INTE ens färsk potatis förutom på sommaren. Då säger han "this is why we have supermarkets". haha! Jag är allt lite bonde tror jag.

Dessutom, i Sverige kan man väl bara köpa färskpotatis på sommaren? Det trodde jag iallafall? Här säljer dom det året runt, måste ju vara importerade potäter? Haha jaja, nu är det bäst jag slutar! :)


Lemon Chicken Risotto (och min sallad :P)


Creamy Basil Chicken (och garlic bread)

Give me some colors

Jag älskar verkligen ruccola sallad. Och feta ost. Har ju haft turen och hittat Arla Apetina (sveeeensk) fetaost här i England så det är den jag köper oftast, muuums!


Jätte god, snabb och enkel liten sallad

1 näve ruccola
1 bit gurka
1 bit fetaost
½ pressad citron (liten)
lite salt
lite örtkrydda

Hur snabbt och enkelt som helst!! :D

What I need and what I want

Lördag. Så skönt med helg!! Igår stannade jag och Jamie inne och tog det lugnt, kollade på Scary Movie 1 och 2. Idag under dagen har ju Jai varit på college, jag åkte och hämtade upp Kat så har vi gått omkring i affärer hela dagen. :) jag gosade också lite med hennes katter, sååå mysigt att få träffa djur, saknar verkligen att ha djur i min närhet.

Så jag och Kat har kollat runt i affärer, suktat efter nya saker att inreda hemmen med, testat en del roliga och en del snygga kläder, pratat, sett massa fina skor, handlat lite mat, planerat saker.

Snart kommer Jamie hem och jag ska fråga om han vill ut och träffa Kat och Tom ikväll, hon frågade tidigare om vi ville hitta på nåt. Hoppas han vill, annars får jag väl gå själv! :P

I believe I can fly, I believe I can touch the sky

Tänkte pröva mig på ett tidsinställt inlägg och se hur det funkar! Egentligen är jag på jobbet just nu, har nog nyss haft lunch eller ska just gå på lunch! :P

Så här kommer en random bild på mig när jag spelar quidditch. :P


Sometimes you just wanna go back

Idag har varit en ganska varierande dag på jobbet, har gjort lite filing vilket var kul. Filing var ju det jag började med på BFH sen har jag jobbat mig lite uppåt, men jag måste erkänna att ibland saknar jag filing. Det är tyst och lugnt och man får en stund för sig själv! :)

Även att det är myyyycket att göra så är det ändå skönt att jobba lite i bakgrunden, från kunderna och de ringande telefonerna ibland.

We were pretending to be something we're not

Förra helgen var jag och Kat på the Point och spelade arkadspel och löjlade oss (där jag och J var nu i helgen). Här kommer några skojiga bilder! :)


Yooo mann.

Suddiga ansikten!

Fina Kat. :)

och så jag.

Roligt med minnen! :D

Some days are very precious to me

Har haft en myshelg med Jamie denna helg. :) i fredags tog vi det bara lugnt, stannade inne och spelade playstation och kollade på tv typ. Igår var Jamie på college, jag städade och kollade på ett par avsnitt av "River Monsters" vilket jag fastnat för på senaste tiden. :P

När Jai kom hem så kollade vi på Reno 911 vilket är ett jättekul polis program, de är helt störda. :P så åt vi lite mat, blev en blandning av prawns. :D sen samlade vi energi och gick bort till the Point där vi spelade arkad spel och tog lustiga bilder i en kort maskin. Sen gick vi till the Manor (pub) på vägen hem och väl hemma kollade vi på 2 ½ men. :D

Just nu väntar jag på att Jamie ska göra oss frukost, det blir bacon, egg and cheese baguetter, mums! :D


Jag och min fina häromdagen.

I would look like a hippo or something in those

Är helt grymt mätt just nu. Vi beställde hem pizza, hot wings och mozzarella sticks från Pizza GoGo (bästa pizzan i stan) och är nu i total mat koma. Knappt så att jag orkade ta mig in i duschen för en kvälls dusch. :P

Ska börja springa nu när det börjar bli ljusare ute och äta mer nyttigt, så snart blir det ändring på matvanorna dock!

RSS 2.0