For a year, for a time, for a little while

Idag har jag haft en riktigt jävlig dag. Allt på en gång. Saknar folket hemma i Sverige något otroligt och vill vara nära er, längtar till December! Snart är vi iaf inne i Oktober, tiden rullar på. Jobbet var helt okej, rätt lite att göra idag. Så vi var lite uttråkade till slut, satt och snackade och fördrev sista tiden till vi slutade. Lewis skulle gå åt samma håll som mig så vi fortsatte snacka på vägen mot the Point, pratade om hur julen är annorlunda i Sverige och England. Han förstod inte alls traditionerna om att fira jul på julafton och gå ut på juldagen, Kalle Anka, skinka, köttbullar och adventsljusstakar. Medan jag inte riktigt förstår traditionerna här med att gå ut på julafton, fira jul på juldagen, mince pies, Queen's speech, crackers och christmas pudding.

Jaja. Så fortsatte jag hemåt och gick förbi HMV på vägen. Det är sjukt varmt och soligt idag igen, kring +30 i solen igen som igår. Det är ungefär som att gå runt i en ugn igen, förstår inte varifrån denna värmebölja kom! Det är ju höst, löven börjar smått ändra färg, det är mörkt tidigare på kväll och senare på morgon.

Får se vad som händer ikväll, har inte planerat nåt direkt, kanske hänger på Kat och dem till Manor en sväng.

But hey, I'm not like most guys

Jag är alldeles slut idag! Haha jag och Jamie kollade på Matrix igår för jag har aldrig sett den, men båda somnade typ halvvägs trots att taklamporna var tända också!! :P Vaknade vid 2-3 och klev upp och släckte allt, när jag gick tillbaka till sängen hade J snott hela täcket och låg över/höll om hela så jag fick lov att peta på han tills han vaknade så jag kunde få lite täcke tillbaka. :P

Jobbet gick bra idag, gjorde filing och reception igen och det var typ inga problem. :) Det är så galet mycket filer och jag blir alltid chockad när jag möter på ett bekant namn även att det är ju faktiskt inget ovanligt. XD

Det är typ sol och sommarvärme här igen, ca 25 grader ute idag. :O i slutet av September!! Höll på att svettas ihjäl när jag gick hem. Ringde Sar och pratade lite med henne på hemvägen också vilket var trevligt.


Kolla solen och temperaturen uppe i hörnet! :O

Have you noticed that we're dancing all alone?

Jaha, en halv vecka på BFH har gått och det känns bra. Idag var inte lika busy som igår, emellanåt hade vi nästan inget att göra till och med! Imorgon däremot kommer inte Lewis att vara där, som har varit den jag jobbat med. Får hoppas att det går bra ändå men det tror jag nog. :)

Sjukt mycket folk som jobbar på BFH, har svårt att lära mig alla namnen men det kommer nog snart. Mitt namn är felstavat på flera ställen inklusive i min jobb mail (de stavar med ett i så Tina, tycker det ser så konstigt ut eftersom jag är ju Tiina!) men det spelar inte så stor roll, måste bara komma ihåg det när jag gör nåt med mail osv. :)

Mina fötter gjorde inte lika ont idag, börjar nog vänja mig vid promenaden till och från jobbet vilket är bra. Solen har skinit och det är rent sommarväder igen! Förutom på nätterna/morgnarna då det nästan är frost nu. Det är lite svårt att veta hur man ska klä sig! :P

Jaja, just nu har jag Scrubs på tv och ska bara ta det lugnt ikväll! :)

Slowly I'm getting there

Har jobbat 2 dagar på BFH nu, börjar typ lära mig lite mer vilket är bra. :) Mycket att komma ihåg, hela tiden mycket att göra, men helt okej folk att jobba med och så. :)

Det är ett mer krävande jobb än Argos och mina fötter får blåsor av skorna på vägen dit och hem, men som sagt, trivs rätt bra hittills och det känns bra! :D

Har städat lite i lägenheten och väntar nu på att Jamie ska komma hem. Scrubs på tv! (Y)

Let's get ready for a new start

Första dagen på nya jobbet idag då.
Nu kör vi. :)

Sometimes you're out of luck

Haha ibland har man lite otur. :P


I'm gonna miss these moments

Idag är min absolut sista dag med mysmorgon för mig själv. Jobbar 14.15 - 18 idag, sista passet på Argos. På måndag börjar jag jobba 9 - 15 på BFH. Spännande! :)

Nu tänker jag njuta av att äta frukost i sängen, halvkika på morgon tv och dricka en mugg varm Oboy!

Big brother is watching you

Åh, jag kan inte förklara hur glad jag är att det finns Arla mjölk här i England. Det är inte exakt samma som den svenska Arla mjölken eftersom den är tillverkad i England och mer enligt brittisk standard, men det är ändå Arla!! :D Hemma i Sverige har jag vuxit upp med Arla sen, ja så länge jag kan minnas. De rektangulära tetrapacken som Staffan sen använder till att odla upp tomatplantor i. Arlaberget, där Arla kom från som faktiskt ligger i Odensvi, inte så långt från Staffan och mammas gård. Mamma använder alltid den röda fulla medan jag, när jag hade min lägenhet, använde den gröna mellanmjölken eller ibland köpte även jag den röda. :)

För ca ett halvår sedan fick jag väldiga problem så fort jag drack mjölk, detta var ju då när jag fortfarande bodde med au pair familjen i Crowthorne. Jag var rädd att jag var på väg att bli laktos intolerant för jag fick otroligt ont i magen bara av ett halvt glas mjölk. Jag tycker mycket om mjölk och andra mjölk produkter och ville verkligen inte bli känslig emot det! Lät bli mjölk ett tag och drack sedan ett glas Cravendale mjölk när jag var hemma hos Jamie och det gick bra! Härligt tänkte jag och när den helgen var slut, på måndagen tog jag ett glas mjölk hos familjen och fick ont igen.

Då blev jag irriterad, tänkte att jag kanske bara hade tur som inte fick ont sist. Helgen därpå hos J testade jag dricka Cravendale igen och det gick bra, jag förstod ingenting. Sen tänkte jag, familjen köpte alltid Tesco eller Sainsburys egna mjölk, kanske har det nåt att göra med märket?

Läste på Jamie's Cravendale mjölk och minsann - där fanns en liten logga med Arla märket!! Jag googlade och såg att jo minsann, Arla är producenten för Cravendale och vissa andra mjölkprodukter i England. Kan det vara så enkelt att Cravendale är mer likt svensk Arla och därför godkände min kropp det mer än de andra sorterna? Sen dess har jag druckit massor av Cravendale och numer kan jag även dricka de andra mjölk sorterna utan problem, om jag inte dricker mer än ett glas åt gången. Eller var det bara något tillfälligt tokigt som pågick i min kropp? Ja, vad det nu var så är jag glad att det finns Cravendale/Arla och att just det var J's favorit mjölk så jag insåg att det är ju Arla. :)

Dessutom har vi hittat en mjölk som bara är Arla också, måste köpa den igen! :D


Svensk Arla!
bild från google



mmmm mjölk!


tjej som är glad att kunna dricka mjölk igen! :D

I will never stop believing in you

Halv ligger/sitter i sängen och solen lyser in genom fönstret, rakt i ögonen på mig! Lite drygt men skönt att det är en fin dag idag iallafall. Igår kväll efter jobbet så skypade jag med mami och Staffan i över en timme vilket var väldigt trevligt! :) pratade om allt möjligt, så skönt att kunna prata med dem. Sen pratade jag även med Kenet en stund vilket var kul det med trots att han bara skrattade åt mig hälften av tiden!! :P

Och så berättade han att det har ju kommit ut två nya avsnitt av HIMYM season 7 och det ska jag kolla på nu! Spännande, spännande! :D


bild från google

I miss you so much it hurts sometimes

Jag saknar Marina. Min syster, min vän. Jag saknar att umgås med henne. Att äta en massa onyttigt som kebab, pizza, wienerbröd, ostkrokar, fyllda paprikor med henne. Till och med det senaste påhittet hon visade mig sist, värma ost i mikron och bara äta smältost HAHA. Physalis, det brukar vi också äta tillsammans och saltade solrosfrön/såna där röda frön från Alibaba butiken. Prata om Harry Potter, minnas klipp från böckerna/filmerna, skratta, gråta om det. Ta bilder tillsammans, fina, fula, roliga, en del rent ut sagt förjävliga. Prata med våra förställda röster/genom leendet med stängda tänder/sjunga "lilla snigel" med helstängd mun. Prata om ENGLAND, att jag bor i ENGLAND och är hemma och hälsar på från ENGLAND eftersom jag bor ju i ENGLAND. Gå på våran väg in till stan och bara strosa runt och klaga på hur tråkigt Köping är. Gå till HK och köpa PK och kanske en skagenröra baguette. Kolla på filmer som The Holiday, PS I Love You eller Edward Scissorhands. Leka med Max och försöka få honom att tycka om mig igen, det krävs alltid en viss dels övertalning. :) att intaga alkoholhaltiga drycker och börja sjunga 30STM/P!ATD låtar, eller om eric är där blir de ibland lite Völund. Köra bilen, trogna gamla röda Julia, ut till mamma och Staffan och sjunga våra bil låtar för full hals som om vi vore as bra. Gå runt i huset/på gården och se Marina flyga upp i skyn så fort en insekt närmar sig. :P Jag saknar dig Marina, min evige vapendragare och själsfrände i huliganvärlden, jag längtar tills vi ses till jul!! <3


Hon och jag på nyår 2010/2011.


Mongar oss i bilen. :)


Koncentrationen när vi spelar Tony Hawk! :P
(denna bild är flera år gammal!)

She's just overreacting, but this is the procedure

God morgon till er mina kära läsare, eller kanske ska jag säga god lunch! :) Jag har sovit riktigt dåligt både inatt och igår natt, känns inge bra. Har sovit väldigt ytligt eller vad man säger, vaknat av minsta ljud/rörelse. Vilket inte är det bästa när man sover brevid en Jamie som både snarkar och kastar sig omkring i sömnen haha, och själv är jag likadan (snarkar bara ibland dock ;) haha) men men jag hoppas det ska gå över snart.

Kanske är jag bara nervös över att börja nytt jobb på måndag, kanske är det för jag mår dåligt över att inte ha några pengar, hjälper inte till alls ekonomiskt i hushållet just nu och veta att jag kommer få liiiite i slutet av månaden men sen kommer det dröja länge tills jag får betalt från nya jobbet. Har knappt några funktionsdugliga kläder kvar och typ 3 par strumpor, så illa är det. Berättade för J imorse att jag känner mig som en ja jag vet inte vad en luffare eller nåt som går runt med halvtrasiga kläder (okej SÅ trasiga är dem inte men jag tror inte jag har en enda topp/tshirt utan synlig slitning nu) och känner mig fattig. Han var väldigt vänlig och förstående och erbjöd (snarare befallde) att jag lånar lite pengar av honom och köper lite nya kläder i helgen.

Jag har så svårt att låna dock, jag tycker inte om att låna pengar. Men jag uppskattar det och får lov och göra det för så här kan jag ju inte fortsätta. Säger igen - TACK MAMMA som skickade pengar till skor för någon vecka sen.

På tal om mamma. Söta, snälla, fina mamma som får gå igenom så mycket men ändå tänker hon på alla andra. Hon skickade ett litet paket till mig och J, som blev levererat idag. Precis som om hon läst mina tankar så hade hon fyllt paketet med olika lakrits smakande godisar och även mjölk choklad! Sen hade hon lagt i lite oboy påsar - MUMS, samt ett elektroniskt Sudoku till mig, hon vet att jag älskar Sudoku, och en kortlek till Jamie (visste du att han JÄMT spelar patiens på telefon?). Tack underbara mamma. Jag längtar så tills jag får se dig och krama på dig, imorgon är det 3 månader kvar och jag räknar ner! :) <3


Mums och roligt från mami. :)


En Tiina som hade väldigt konstiga drömmar de
stunder hon fick någon sömn.

Is there any chance you can come in early?

Blev nyss uppringd från jobbet, de undra om jag kunde komma in tidigare, till kl 13. Istället för 14.15 då. :P Javisst sa jag, och ska nu göra mig iordning och sen gå!

Lite drygt, men vill ju sluta på good terms på fredag så jag gör det plus att jag har känt mig så trött, så trött idag för jag sov dåligt inatt, blir nog piggare av att komma ut och göra nåt! :)

I'm so hungry I could eat you up

Har jobbat på eftermiddagen idag på Argos, kommer göra det hela veckan ut sen slutar jag där. Känns som sagt tråkigt för jag gillar jobbet och folket. Idag var jag vid kassan och fick mycket beröm för jag klarade av att göra komplicerade saker nästan utan hjälp! :D

Så plockade jag runt inne i butiken, såg till att allt var snyggt och prydligt.

Nu är jag jätte hungrig, hoppas J börjar med maten snart, det är hans tur hehe jag gjorde faktiskt lunch åt oss! :P

Some people don't know when to stop

Ännu en helg över. Bara sådär. I fredags jobbade jag iaf och det gick bra. Sen hem och käka med J och så kom Carl över. Sarah och hennes syster som är och hälsar på skulle över till Perrie och undrade om vi ville hänga på, okej sa vi efter mycket om och men. Så hämtade de upp oss och vi satt och pratade, hade en drink och lyssnade på musik. Vi spelade även lite dart. Sen drog jag, Jamie och Carl hem och satt och snackade några timmar till. :P

På lördagen klev J upp tidigt för han behövde in till jobbet innan music college. Han kom tillbaka, tiden gick och sen ringde han Sam för att se när han skulle bli upphämtad, Sam ska gå samma kurs i år och hade erbjudit Jamie skjuts. Så kom det fram att det inte börjar förrän NÄSTA lördag, hahahaha! Snacka om tur att Jamie skulle fått skjuts, hade han tagit tåget som vanligt hade han ju åkt och inte märkt något förrän han var där. :P Jaja. Jag mötte Sarah och Jessica i stan vid 12.30 så gick vi och käkade lunch på Burger King. Sen kikade vi runt i affärer i Bracknell och så var det dags för mig att börja jobba. :(

Jobbade och hade ju på mig mina nya jobbskor. Efter ett tag kände jag hur ont det gjorde i vänstra hälen hela tiden, som om nåt satt fast där eller nåt, men inget var där. Så kollade jag noga och ser att det är värsta vassa upphöjnaden INUTI skon mitt på hälen UNDER sulan på den vänstra skon som inte kan tas bort eller nåt, måste vara nåt fel i tillverkningen. Så det är ju jävligt kul, inte är de bara ganska fula men så får jag ont av dem också, just vad jag INTE ville, därför jag köpte dem... Så är lite förbannad. Kan ju inte lämna tillbaka dem heller eftersom jag använt dem utomhus. Jävla piss skit helvete!! Där gick £24,99 åt helvete typ. Ska försöka lägga några plåster på sulan och försöka jämna ut den där jäkla klumpen som gör att jag får ännu ondare.

På lördagkvällen köpte jag och J en massa skräpmat, och nu är det slut på skräpmat för en bra lång tid kan jag ju säga! Vi kommer ju bli tjocka om vi fortsätter såhär. :P Så glodde vi på film, Idle Hands. Den var lite skum men lite rolig också!

Igår (söndag) tog vi det lugnt och slöade, som en söndag ska vara! Sen gick vi över till Jamie's föräldrar och kollade på fotbollen. Chelsea förlorade men det var ganska så väntat. Torres gjorde iallafall ett mål, det var ju bra. Sen blev vi bjudna på middag där, Sunday Roast och guuu vad gott det var! :) så hjälpte Karen mig att kolla på bilförsäkringar och fy farao vad dyrt!!!!

Vi kände att vi har nog inte råd att köpa bil ändå om försäkringen ska vara så dyr. Det var kring £2350 vilket är ca 25 000 svenska kronor för ETT år! Fortsatte kolla runt hemma sen och hittade iallafall lite billigare, £1130 per år, fortfarande ca 12 000 kr för ett enda år men ja, vi behöver ju en bil och tur som är så är inköpet av bilen rätt billigt. Den ska besiktas imorgon och går den igenom utan problem så hämtar vi den nästa helg. Den lilla gröna. :P

Men seriöst, jag förstår inte mig på försäkringarna här. Tur att inte Jamie har körkort ändå, om vi skulle försäkra honom på bilen också skulle det ju bli dubbelt så mycket.. Tycker det borde vara som i Sverige, att man försäkrar BILEN och sen kan flera personer köra den. Här försäkrar man MÄNNISKAN PÅ BILEN och om någon annan vill köra bilen, om det så bara är för att köra till affären och hem igen, så måste denna andra person också försäkras på bilen innan han/hon får köra. Värdelöst.

Certain things will sort themselves out

Iiih jag är lite nervös inför att prata med managern på Argos. Som sagt, jag tycker om att jobba där,  jag tycker om personalen. Men de förstår nog, redan på intervjun sa jag ju det till Darren att jag ville helst a ett full time job. Så nu när jag fått ett erbjudande som nästan är full time, förstår de nog varför jag väljer att byta.

Igår köpte jag föresten nya jobb skor! Ska slänga upp en bättre bild senare. :) Köpte även ett par casual skor jag kan variera mina Converse med för jag hade lite pengar över. :) Tack mamma för att du skickade över några riksdaler till skor. Jag hade gärna köpt ett par liknande som syrran Marina fick av mamma, dom var AS SNYGGA! :D men jag kände att jag måste verkligen köpa skor att ha på jobbet då mina fötter värker så dant av mina ballerina. :( som sagt, hade lite pengar över efter jobbskorna dock så köpte ett par vanliga, låga boots iaf. :) <3 det som är bra med England är att sko priser oftast är helt okej. Iallafall om man kollar på Primark, New Look, Peacocks osv. Jag köpte dessa skor på New Look för £24.99 st.

Nej nu ska jag trycka i mig lite frukost.


Jobb skorna. Kanske inte så snygga haha men sköna
och tack vare snörningen ser de inte konstiga ut under
arbetsbyxorna.



De andra, casual skorna. Jag gillar dem trots att
spännena inte är silver haha! :)

This has taken a turn in a different direction

Jahopp. Då blir det nog jobb byte för Tiina ändå. Jag blev erbjuden jobbet jag var på intervju för i tisdags, jag gjorde visst inte bort mig så mycket som jag trodde! :) Det är 30 timmar/vecka så det är bättre betalt vilket vore bra, särskilt med tanke på att julen kommer närmare och ska ju till Sverige och har folk att köpa presenter till osv sen bara det att jag vill ge mer hemma. Jag ville ju ha ett heltidsjobb och detta är iallafall 9-15 dagar måndag till fredag, fortfarande inte fulltid men det är ju mer än ca 18 timmar/vecka.

Själva jobbet kommer nog gå bra, mer kontors/receptionist saker men jag får träning i det inom jobbet. Kommer bli tråkigt att säga upp mig på Argos, jag tycker verkligen om att jobba där och personalen är jättetrevliga. :( men som sagt, det är för lite timmar tyvärr, det var ju därför jag fortsatte kolla på jobb även efter jag fick erbjudandet att börja jobba där.. :/

Jaja, imorgon ska jag väl säga till så får jag nog en veckas uppsägningstid och börjar nya jobbet måndagen därpå.


då sadlar vi om igen!

Open up your heart, let me come inside

Pheew, är hemma från en lång dag på jobbet, eller ja så lång var den ju inte, knappt 4 timmar bara! Men ändå! :P Jag jobbade uppe i the stockroom och när vi får in en beställning från kassan på nedervåningen om en kund vill köpa/titta på/reservera någonting så är det personen uppe i stockroom som får leta på saken, antingen bara tagga den eller skicka ner den på bandet ner till collection point.

Jag var ensam uppe i stockroom hela eftermiddagen och det går väldigt mycket som i vågor med kunderna på Argos, ena sekunden är det lugnt, ingen beställning på 5 minuter medan i nästa sekund har man 20 beställningar inom en minut! :P så emellanåt var det väldigt stressigt eftersom jag var själv däruppe och innan har jag bara varit där uppe ca 20 min med två andra så jag var inte säker på allt. Särskilt idag var det mycket att göra för de gjorde om i "display hyllorna" där nere, så även personalen skickade upp orders om att jag skulle skicka ner olika varor, ibland flera av en och samma vara men det fanns en på en hylla, en på en annan och en på en tredje osv. :P

Så mycket gående/springande blev det mellan alla hyllorna, jag kan säga att stockroom är stort på Argos eftersom det är en katalogaffär, man kollar i katalogen efter vad man vill ha, säger till och betalar i kassan (så skickas en order upp till stockroom som sagt), sen skickas det ner och någon i collection point som levererar det till kunden. Rätt smidigt kan jag tycka, behövs ingen stor affärslokal men ändå kan man sälja tusentals olika varor.

Fick iallafall lite beröm av nya managern innan jag gick hem, så det var kul. :) på hemvägen mötte jag även Andy och Teague som jag inte sett på hur länge som helst, de skulle tydligen ha en liten pubcrawl i Bracknell. XD

Jaja, nu spelar Jamie gitarr i köket och jag ska slänga upp mina stackars fötter och läsa. Imorgon är jag ledig och jag ska köpa nya skor jag kan ha på jobbet, förhoppningsvis något med tjockare sula än mina ballerina (kan visserligen inte bli mycket tunnare)..

I just want to sit there and talk to you

Vissa dagar är lättare än andra. Idag är en av de svårare dagarna. Men jag räknar ner till jul då jag får träffa min underbara mamma och alla andra i familjen och mina vänner hemma i Sverige. <3



I MISS YOU MUM!!! <3

I would never have seen that coming

Här rullar saker och ting på som vanligt, var ledig i måndags, tog det lugnt eftersom jag jobbade på söndagen. Städade lite och tvättade och gjorde sånt där nödvändigt. Sen kom Jamie hem och jag lagade mat, det blev coconut curry vilket var smarrigt! :D så glodde vi på tv och sånt som vanligt. :)

Igår gick jag på en arbetsintervju på Bracknell Forest Homes, jag vet att jag har ju ett jobb på Argos nu men det är ju bara deltid fram till sista januari så jag håller fortfarande ögonen öppna utifall man hittar ett fulltidsjobb. :) Intervjun gick väl okej förutom att jag fuckade upp det vid en punkt. De frågade vad jag visste om företaget och min hjärna stannade totalt! Jag minns att jag läst lite om det på hemsidan men när jag fick frågan var det totalstopp i hjärnkontoret. Så jag såg nog ut som en obekväm mask som satt och slingrade sig i stolen och bara kom på ett fåtal detaljer.

Men men, så är det ibland! Efter intervjun gick jag in till stan igen och satt på en bänk utanför Princess Square för det var typ 45 min tills jag skulle börja jobba. Så kommer en alkie och sätter sig och börjar prata om sin livshistoria ungefär, jag bara satt och nickade och sa mhmm, okej, osv. :P så smet jag iväg in till WHSmith och kollade på böcker ett tag, gick till Argos och gjorde mig en kopp tea innan jag började. :P

Första delen av dagen (vilket var nästan hela jobbdagen) gjorde jag fler training tester på datorn vilket var dryyygt. Tänk er själva att STÅ framför en dator och svara på frågor och det måste vara 100% rätt på alla innan man kan gå vidare till nästa.. puuuh. Till slut blev jag klar iallafall och började jobba lite i kassan igen vilket var lite roligare. :P

Sen hem och Jamie höll på och lagade mat, bolognese var det. Så käkade vi sen drog han för han skulle hälsa på en som var på sjukhus. Efter en stund kom Sarah över och vi pratade och glodde på tv typ och fikade med tea och chokladflarn. Det var trevligt! :D kollade halvt på fotbollen också sen kom J hem och vi fortsatte kolla på fotbollen och prata.


Sarah och jag fick ett litet skrattanfall när vi tänkte på hur jag
skulle se ut i Cech's hatt. :D

Oh my, this is so you

Denna helg har varit rätt galen! :P I fredags jobbade jag och sen käkade vi och drack lite och gick på en promenad i Lily Hill park. Var uppe och pratade till sent på natten. :P Hade en lång skön sovmorgon på lördagen och slöade mest, spelade lite PS3 och på eftermiddagen ringde Jack och frågade om vi skulle komma över eftersom det skulle bli en väldigt speciell kväll, vi hade pratat om detta förra helgen och självklart ville vi vara där!

Pratade med Kat om hur och när och var vi skulle vara och så promenerade vi ända till Great Hollands mot kvällen. Mötte upp folket som skulle dit, hade lite problem med att ta oss in i Jack och Jade's hus omärkt men till slut var vi där inne, stod och försökte vara tysta i mörkret. Sen kom Jack och Jade hem och alla skrek "SURPRIIISE!!" för det var nämligen så att Jack hade tagit ut Jade på middag och friat till henne! :D så hade han då fixat så att några vänner överraskade henne när de kom hem. :) De såg så glada och fina ut och ringen var jättefin. Det var lite som när J köpte min 21st bday ring dock, den var lite stor så de skulle åka och byta den dagen efter. :)

Jag är så glad för deras skull iallafall, grattis till dem!! :D så skålade vi med vin/champagne och bara pratade och lyssnade på musik ett tag, sen lämnade vi alla dem rätt så tidigt till att ha kvällen för sig själva. ;) Jag och J gick hela långa vägen hem och var ganska slut när vi väl var hemma.

Upp tidigt på söndagen eftersom både jag hade jobb och J gick in och jobbade för att en sändning skulle hinna bli klar till måndag morgon. Måste bara säga, lite dåligt att ingen annan kom in och hjälpte han! men men. Jag jobbade bara 3 timmar och fick vara i kassan för första gången. Svårt att komma ihåg allt men jag behöver nog bara komma in i det. :P när jag var klar gick jag till J's jobb och hjälpte han lite sen drog vi hem. Kollade på Buffy/Angel och så skypade jag med Illi vilket var trevligt. :D sen kom Carl över och vi fortsatte glo på samma som tidigare och bara prata. Sen lagade vi mat och så. :)

Idag är jag ledig, jobbar igen imorgon. :)

I sometimes wonder what you're thinking about

Nu har Sarah varit här. :) det var trevligt att bara umgås. Vi drack tea, åkte till Crowthorne där jag hämtade post från banken och min CD som jag glömt kvar, pratade lite med Kevin och klappade på Sage som kom och mötte oss. :)

Sen hem igen och dricka mer tea, lyssna på musik och prata. Sen gjorde vi lite lunch, det blev rätt så svenskt med fiskpinnar och snabbmakaroner! Gott vare! :D Så glodde vi lite på 2½ men och sen var det dags för Sar att åka hemåt för att hämta upp barnen.

Jag ska nog bara ta det lugnt och kanske läsa lite nu tills J kommer hem. :)


Sarah typ stryper Sackboy. :O

So much for a thought

Tiina är inte längre arbetslös! Wihoo! :) Intervjun jag hade på Next i fredags gav ingenting tyvärr, synd för det skulle varit roligt att jobba där. I måndags skickade jag ut lite ansökningar sen hade jag möte på Jobcentre, redovisade vad jag gjort osv. På hemvägen ringde de från ett ställe och bad mig komma på intervju för catering assistant dagen därpå (tisdag) kl 10 och jag sa javisst! Sen kom jag på - det jobbet ligger ju i Windlesham, hur fan tar jag mig dit?!

Jag gick runt lite på stan och snart nog fick jag ännu ett samtal, denna gång från Argos i Bracknell. De ville att jag skulle komma in på tisdagen också, på eftermiddagen! Fick en tid kl 14.30. Med ett leende på läpparna köpte jag 2 böcker och gick hem.

Letade på internet om hur jag skulle ta mig till Windlesham, bestämde mig för att ta tåget till Sunningdale och buss 500 till vägen dit jag skulle. På tisdagsmorgonen klev jag upp och begav mig mot tågstation kring 8.45 och så tog jag 9 - tåget. Anlände till Sunningdale och letade som en tok efter busshållsplatsen men hittade den inte, frågade x antal människor om de visste var den var men nej.

Då valde jag vackert (eller ja, inte så vackert för det spöregnade och blåste och jag hade ballerinaskor) att GÅ till intervjun då jag inte hade råd med taxi. Tur som var behövde jag bara följa A30 vägen rakt på, men det var ca 3-4 km och jag kände mig stressad att hinna till intervjun. Hann dit precis i tid och jag var totalt förvirrad när jag anlände dit. Det var staket med taggtråd runt hela och jag var tvungen att checka in, få ett visitors pass och bli eskorterad till intervjun. Jag undrade var i hela friden jag hamnat, det skulle väl vara ett cafe av något slag, funderade på om det var nåt militärt ställe jag hamnat på.

Träffade intervjuaren som var väldigt trevlig och hon visade mig runt, det var tre stationer med kök där de lagade mat och jag hade som sagt sökt catering assistant så jag skulle stå i kassa, fylla på mat, kylskåp osv. Till slut fick jag reda på varför det var sån extrem säkerhet på detta ställe. Det var ett labb med ANIMAL TESTING.... och eftersom vissa inte tycker att det är okej så försöker de ta sig in och förstöra/befria djur/bomba stället så de måste ha mycket säkerhet där. Ni som känner mig vet att jag är en stor djurvän och jag kände på en gång, att här kan jag nog inte jobba, men fortsatte intervjun. Att jobba med catering skulle naturligtvis inte ha något som helst att göra med djuren och man skulle inte höra eller se någonting fick jag förklarat för mig, men ändå, att veta att djuren sitter där i burarna, väntar på nästa injektion som kanske dödar dem, kanske orsakar dem lidande, eller kanske även ger bra resultat, ja jag vet inte, nåt inom mig sa emot.

Jag vet att djurtester kan hjälpa människor otroligt mycket osv men jag tycker ändå inte att det är helt okej. Om det nu är så viktigt och bra tycker jag att man ska göra mer tester med människor också för det är ändå människorna som ska använda det! Men människotester är inte särskilt vanligt just för bieffekterna som kan uppstå. Men ja, det är svårt sånt här, man behöver ju testa för att veta men jag känner ändå för de oskyldiga djuren.. :/

Iallafall, efter intervjun checkades jag ut och letade på en busshållsplats. En timmes väntan på bussen. Nej tack tänkte jag och började vandra den 3-4 km långa vägen tillbaka till Sunningdale. Väl där kom tåget efter bara 10 min och jag klev på. Anlände tillbaka till Bracknell ca 12.30 och mötte Jamie för lunch vid 13. Sen gick jag runt lite på stan tills det var dags för andra intervjun.

Gick till Argos och fick prata med managern. Han frågade en del frågor, bad mig berätta om mig själv och mina erfarenheter inom jobb osv. Efter ca 20 min erbjöd han mig att komma på training/testing day dagen därpå och om allt gick bra, skulle jag få jobbet om jag ville ha det. Javisst sa jag!

Så igår mellan 9-15 var jag på Argos, kollade på säkerhets DVDer om hur man lyfter saker, behandlar kunder osv, gjorde en massa test på dator, sånt där som är mindre roligt haha. Sen skrev jag på kontrakt och nu jobbar jag för Argos. På slutet av dagen igår fick jag gå in och jobba vid Collections där folk hämtar upp saker de valt i katalogen. Det var kul!

Sista kunden jag hade var ett äldre par, de var väldigt pratglada och jag pratade och skojade tillbaka med dem och när de gick sa de "Thank you very much. And thank you for that big smile, it's not every day you walk into a shop and get such a happy welcoming!" så det var lite kul. :)

Idag är jag ledig, Sarah kommer över. Vi ska åka till Crowthorne och hämta upp post och min 30STM cd eftersom James inte kan få fingret ur och komma över med det. Sen blir det nog bara fika, prat och musik, ska bli kul. :) Jobbar fredag och söndag, sen ska jag kolla vilka dagar det blir nästa vecka. :D


Idag känner min kropp sig ganska död. Har ju inte gjort så mycket på
sistone, och de två senaste dagarna har varit fullt upp. But i like it!

I was just thinking of what could have been

Oj, vad tiden rullar på. Eller ja helgerna iallafall. :D I fredags var det lugnt med vin och tv för mig och Jamie. Sen började Perrie texta så dant och sa att Sarah var hos han så efter ett tag begav vi oss över dit vi också. Pratade och så vilket var trevligt, sen drog jag och J hem. Jamie's PS3 avled när vi ville kolla på min Green Day DVD och den vägrar spotta ut skivan ens! :/

På lördagen tog vi det lugnt och så gick vi upp på stan. Jämförde priser på PS3'n på Game, HMV och Gamestation. Det var ungefär liknande priser och det slutade med att vi köpte det på Gamestation och fick med 3 spel. LA Noire, Red Dead Redemption och GTA Liberty City tror jag att det var. Jamie köpte även Little Big Planet 2 och en Sackboy åt mig wiiii!! han är så söt och jag har velat köpa honom ända sen första gången jag såg han. Tack sötnos! :D

Så gick vi hem och spelade LBP2 ett tag och bara tog det lugnt. :) Vi hade ju lovat att vi skulle åka med bussen in till London och se Luna Rai spela men vi kände verkligen inte för det. Men vi pallrade oss ner till the Goose ändå eftersom vi sagt till alla att vi skulle gå. Tog en cider och väntade på bussen. Väntade. Och väntade. Och väntade. Mer än en timme senare kom äntligen bussen och vi undrade om vi ens skulle hinna in till London i tid för spelningen. Vägarbeten gjorde att vi fick köra omvägar och jag och J undrade vad vi egentligen gjorde där, vi hade hellre varit hemma och spelat eller glott på film. :P

Slutligen anlände vi till Hoxton Square och hittade snart på the Underbelly, var spelningen var. Det var ett bra gig, vi från Bracknell dansade och sjöng som tokar, folk undrade säkert vad vi var för idioter. :P Det var sjukt dyrt med drickat inne i London dock, ca £30 för EN runda för mig och Jamie. :/

Efter giget pratade vi och så med folk bara, det var trevligt. Sen skulle vi åka hemåt och det var strul med bussen IGEN. På ditvägen var vi nämligen ca 11 personer på bussen (24platser) och på hemvägen var bussen full och föraren hade inte fått tillräckligt betalt för alla. Så vi var tvungna och stanna and sort it out och ja, vid den här tidpunkten ville de flesta bara hem, och vi som åkt bussen dit var irriterade för att det var inte ens vårat fel eftersom vi redan betalat och så. Men men slutligen kom vi tillbaka till Bracknell, jag och J stumblade hem.

Söndagen var en skön, slö dag som bestod av spelande. Vi spelade LA Noire, som faktiskt är ett riktigt intressant spel. Käkade nudlar och fisk och drack en massa Tango (smakar som Jaffa i Finland, mycket godare än Fanta!). På kvällen glodde vi på Angel och sen var det sovdags.


Sackboy and me

That music can drive anyone insane

Pheeeew. Nu är jag happy. Har äntligen fått reda på VAR jag ska imorgon. :P det tog tid, mycket kopplande hit och dit men nu vet jag och det är bara att hålla tummarna!! :D nästa gång får jag lov och vara lite smartare och fråga från början. :P


hiiiiiiiii

Jag saknar att ta mongolid bilder med Marina

Why can't you just bring it over here?

Känner mig lite halvt död idag, är väldigt trött. Stackars Jamie kände sig inte så bra heller han har haft ont i magen sen igår kväll (troligen för att han åt sjukt mycket mat haha) men han pallrade sig iväg till jobbet, duktigt av han. :)

Annars rullar allt på som vanligt, jag söker jobb om dagarna, har fått två svar hittills, hoppas hoppas. :D idag ska jag gå upp till stan och kolla efter en långärmad skjorta jag kan ha på arbetsintervjuer, det är nog bäst att täcka tatueringen lite. :P tur det bara är en liten en. Sen ska jag möta upp en svensk tjej som också varit au pair men som jag, bor med sin pojkvän och letar nytt jobb nu. :P

Pratade med mamma och Staffan på Skype igår, det var trevligt. :) alltid kul att få uppdateringar hemifrån. Börjar tröttna rejält på James nu, Tanias son (förra aupairfamiljen). Jag kom på när han körde hit mig och mina grejer att jag glömt min 30 Seconds To Mars cd i tvn i mitt gamla rum och han erbjöd att han kunde komma över med den någon dag eftersom han jobbar i Bracknell 4 dagar/vecka. Ja det vore jätteschysst sa jag, sen hörde jag inget mer. Har fortsatt smsa och fråga om han kan komma över med den, "javisst imorgon går bra" sen hör jag inget mer. Har frågat typ 5 gånger nu. :S behöver även post som kommit till deras adress, behöver skicka in papper till adressbyte för min bank!! :S

Aaargh, drygheten.

RSS 2.0